Yolcu360 Blog
Araç Kiralamak için Ehliyet Şart mı? Otomobil iç mekanda kartvizit tutan el
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Kiralık Araç Rehberi > Araç Kiralamak için Ehliyet Şart mı? 

Araç Kiralamak için Ehliyet Şart mı? 

Araç kiralamak için ehliyet şart mı sorusunun cevabını merak ediyorsanız, bu içeriğimizde ehliyetsiz araç kiralama hakkında konuşacağız. Günümüzde dijital platformlar üzerinden araç kiralayabiliyorsunuz. Mesela Türkiye’nin birinci araç kiralama platformu Yolcu360 ile dilediğiniz aracı 1 dakikadan kısa süre içinde rezerve edebiliyorsunuz.

Şimdi bu konu özelinde sıkça karşılaştığımız soruları ve cevapları sizinle paylaşıyoruz. Merak ettiğiniz diğer konular için içeriğimizin en alt kısmındaki yorum bölümünden bize ulaşabilirsiniz. 

Araç Kiralamak için Ehliyet Şart mı? Şehirde siyah suv otomobil ile yolculukEhliyetsiz Araç Kiralama Yapabilir miyim? Araç Kiralamak için Ehliyet Şart mı?

Ehliyetsiz araç kullanamayacağınız gibi, araç kiralama da yapamazsınız. Ayrıca her firmanın kendine has araç kiralama koşulları bulunuyor. Trafik yönetmeliğine göre ehliyetsiz araç kullanırsanız cezaya tabi olursunuz. 2021 yılı trafik cezalarına ilgili içeriğimizden ulaşabilirsiniz. 

Online araç kiralama ile ehliyetsiz araç kiralama yapmaya çalışırsanız, işleminizi tamamlayabilseniz bile araç teslim anında sıkıntı yaşarsınız. Araç kiralama şirketleri ehliyetinizi ve ehliyet numaranızı talep edeceklerdir. Ehliyetinizi gösteremediğiniz durumlarda araç kiralaması yapamazsınız. Hatta kiralama için ödediğiniz ücreti iade alamayabilirsiniz. 

Araç Kiralamak için Ehliyet Şart mı? Genç arkadaşlar arabayla seyahat ediyor1 Yıldan Az Ehliyetle Araç Kiralama Yapabilir Miyim?

Çoğu araç kiralama firması minimum 2 yıldır kullanımlı ehliyet sahiplerine kiralık araç sağlıyor. Bazı firmalarda bu süre 1 yıl. Araç segmenti yükseldikçe bu süre artıyor. Peki, 1 yıllıktan daha az süreli ehliyet ile araç kiralama yapmanız mümkün mü? 

Ne yazık ki mümkün değil. Günümüzde genç sürücü kampanyalarıyla 1 yıllık ehliyetinizle araç kiralama yapabiliyorsunuz. Ehliyet alma yaşı 18 olduğuna göre, 19 yaşında araç kiralama yapabilirsiniz.   

Araç kiralamada yaş sınırı konulu içeriğimizden devam edebilirsiniz. 

Araç Kiralamak için Ehliyet Şart mı? Ehliyetsiz araç kullanma cezası, polis sireni, polis ışıklarıEhliyetsiz Araç Kiralama Cezası (2021): Araç Kiralamak için Ehliyet Şart mı?

Ehliyetsiz araç kiralama yapamayacağınızı belirtmiştik. Peki, kiralık aracı ehliyetsiz kullanan biri yakalanırsa ne ceza alır? Öncelikle trafik yönetmeliği 36/3-a bendinde ifade edildiği üzere ehliyetsiz araç kullanmaktan ceza alırsınız.

2021 Ehliyetsiz Araç Kullanma Trafik Cezası 2698.00 TL 2023,50 TL (indirimli tutar)

Bu cezanın yanı sıra sözleşme dahilinde firmaya ceza ödeyebilirsiniz. Ehliyetsiz bir şekilde araç kiralama yapamayacağınıza göre, bu senaryoda aracı başkası kiralamış; siz de aracı kullanmış olmalısınız. Doğal olarak trafik cezasını ödemeniz gerekiyor. Ayrıca sözleşmeye aykırı davrandığınız için sözleşmedeki cezayı ödemeniz gerekir. 

Araba Kiralamak İçin Kaç Yıllık Ehliyet Gerekli?

Minimum 1 yıllık ehliyetinizle araç kiralama yapabilirsiniz. Bazı firmalarda bu sınır 2 yıla çıkar. Ayrıca araç segmenti de ehliyetin kullanım süresini belirler. Örneğin lüks segment araçlar 5 ya da 7 yıllık ehliyetlere kiralanmaktadır. 

yolcu360 blog arama bannerAraç Kiralamanın Her Anında Yolcu360 Yanınızda!

Yurt içinde ve yurt dışında binlerce tedarikçiye Yolcu360 ile ulaşabilirsiniz. Böylece en iyi araç kiralama fiyatları için karşılaştırma yapabilirsiniz. Üstelik tüm rezervasyon işlemi 1 dakikadan kısa sürüyor! İndirimli fiyatlarla araç kiralama için kampanyalar sayfamıza göz atmayı unutmayın 😉

Mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle