Yolcu360 Blog
Araç Kiralamda İstenen Evraklar
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Kiralık Araç Rehberi > Araç Kiralamada İstenen Evraklar Neler?

Araç Kiralamada İstenen Evraklar Neler?

Araç kiralamada istenen evraklar neler? Kimler araba kiralayabilir? Araç kiralamada yaş sınırı var mı? Uygun fiyata oto kiralama nasıl yapılır?

Araç Kiralamada İstenen Evraklar Neler?

Oto kiralamada istenen evraklar listesi var mı? İlk defa araba kiralama yapan pek çok kişi bu soruyu soruyor. Peki, rent a car firmaları araç kiralayan kişilerden hangi evrakları istiyor?

Araç kiralama yaparken gereken evraklar bir kiralama sözleşmedir. Bu sözleşme tüm rent a car ofislerinde standart bir içeriğe sahip şekilde misafire sunulur. Sözleşmede aracı kiraladığınız tarihler, ofis, günlük kiralama fiyatı ve aracın özellikleri bulunur.

Araba kiralamak üzere bir rent a car ofisine gittiğinizde tercih ettiğiniz araç size gösterilir. Burada rent a car ofisi temsilcisi aracı size tanıtırken çizik vuruk gibi sorunlar varsa gösterir. Sizin gözünüze takılanları da sizin belirtmenizi ister. Böylece aracı nasıl teslim aldıysanız öyle teslim etmeniz için bir ön görüşme yapılmış olur. Ardından rent a car ofisinin hazırladığı resmi oto kiralama sözleşmesini imzalamanız istenir. Burada sözleşmeyi okuduktan sonra imzalayarak bir kopyasını kendinize bir kopyasını da ofis personeline vermeniz gerekir.

Oto kiralamada istenen evraklardan ya da araç kiralama şartlarından biri de ehliyettir. Ehliyetinizin en az bir yıllık olması da önemli ve tüm rent a car ofislerinde geçerli olan bir kuraldır. Diğer yandan araç kiralamada yaş sınırı olduğunu da hatırlatmak gerekir. 21 yaşını doldurmamış iseniz araba kiralama yapamazsınız. Ancak 19-21 yaş arasında ve 1 yıllık ehliyete sahipseniz Genç Sürücü paketi ile pek çok rent a car firmasından oto kiralama yapabilirsiniz. Genç Sürücü paketi, tüm rent a car ofislerinde sunulmayabilir ancak hemen hepsinde vardır. Ayrıca bunun için bir ek ücret ödemeniz istenir.

Uygun Fiyatlı Oto Kiralama

Uygun fiyata oto kiralama yapmak üzere yolcu360.com ile fiyatları karşılaştırabilirsiniz. Bunun için yolcu360.com ana sayfasına girdikten hemen sonra araba kiralamak istediğiniz yeri ve tarih aralığını belirtiniz. Örneğin İzmir Bornova araç kiralama seçenekleri için bu lokasyon bilgisini sisteme giriniz. Ardından karşınıza çıkan listedeki fiyatları, araçların marka-model bilgileri ve diğer özelliklerini de inceleyerek aradığınız aracı seçiniz. yolcu360.com, ülke genelindeki hemen tüm rent a car firmaları ile anlaşmalı olduğu için siz arama yaptığınız bölgedeki farklı markalara ait tüm rent a car ofislerinin müsait araçlarını fiyatları ile birlikte gösterir. Böylece örneğin Bornova en uygun fiyatlı kiralık araç seçeneğine en hızlı biçimde erişebilirsiniz.

 

Yorum ekle