Yolcu360 Blog
adrese teslim araç kiralama nedir

Adrese Teslim Araç Kiralama Nedir?

Adrese teslim araç kiralama nedir? Araç kiralamada eve teslim oluyor mu? Eve teslim oto kiralama seçeneği var mı? “Kiralık araç eve gelsin, evde teslim alayım” diyenler için bu konudaki akıllara takılan soruları tek tek yanıtladık. Araba kiralamada eve teslim nasıl oluyor, eve teslim oto kiralamada ek ücret ödeniyor mu, kiralık araçlar nasıl dezenfekte ediliyor gibi soruların yanıtları için okumaya devam edin…

adrese teslim araç kiralama nedir, pencereden arabanın içine bakan aile

Adrese Teslim Araç Kiralama Nedir? 

Pandeminin başlamasıyla birlikte araca ihtiyacı olanlar için adrese teslim araç kiralama kavramı gündeme geldi. Aynı zamanda bu hizmet, ciddi bir zaman tasarrufu da sağlıyor.

Adrese teslim araç kiralama işlemi birçok soruyu da beraberinde getiriyor. Adrese teslim araç kiralama nasıl oluyor, eve teslim araç kiralamada ek ücret ödeniyor mu gibi soruların yanıtları için adrese teslim araç kiralama sürecini ayrıntılarıyla aktaralım…

Hem zaman ve enerji tasarrufu olması açısından hem de pandemi kaynaklı sosyal mesafe nedeniyle evden çıkamayanlar için yeni nesil bir araç kiralama hizmeti mevcut. AVM, havalimanı ya da rent a car ofislerine gidip araç kiralamak istemeyenler adrese teslim araç kiralama hizmetinden faydalanabiliyorlar.

adrese teslim araç kiralama nasıl yapılır

Nasıl Yapılıyor?

Araç kiralamada en klasik yöntem, ofise gidip aracı kiralamak ve teslim almaktır. Bunun yanında akıllı telefon ya da bilgisayar üzerinden online olarak araç kiralamak da bir tercih. Bu yöntemde aracınızı online olarak kiralasanız da teslim almak için ofise gitmeniz gerekiyor.

Adrese teslim araç kiralama, geçmişte premium bir hizmet olarak sunuluyordu. Günümüz koşullarında ise elzem hale gelmiş durumda. Adrese teslim araç kiralama süreci şöyle işliyor: 

  • Aracınızı internet ortamında online olarak kiralıyorsunuz,
  • Önünüzdeki pencereden “Aracın verdiğim adrese teslim edilmesini istiyorum” seçeneğini işaretliyorsunuz,
  • Araç, verdiğiniz adrese rent a car firmasının görevlisi tarafından istediğiniz tarihte getiriliyor,
  • Eldivenli ve maskeli olarak gelen personel aracı size gösteriyor,
  • Aracı teslim aldığınıza dair teslim tutanağını imzaladığınızda işlemler son buluyor.

araba dezenfeksiyonu nasıl yapılır

Dezenfekte Süreci

Rent a car firmaları, pandemi öncesinde de kullanıcıdan gelen aracı dezenfekte ederek diğer kullanıcılara sunuyordu. Pandemi sonrasında bu dezenfeksiyon işlemleri için prosedürler devlet eliyle yenilendi. Bu süreçte araç içinde gereken temizlik ve sterilizasyon ise daha dikkatli sağlanıyor.

Korona, insan yaşamını küresel anlamda tehdit eder hale geldi. Sağlığımıza olan etkisi bir yana, dışarı çıkamamak, sosyalleşememek, seyahat edememek,  tatil yapamamak, yakınlarımızı görememek gibi pek çok engel de ekledi hayatımıza. İş kaygısı yaşayanlar, eğitimi aksayanlar ve daha fazlası ile oldukça can sıkıcı bir tablo çıktı ortaya ama bu günler de geçecek, biliyoruz. Sağlığımızı koruyarak çevremizdekileri koruyarak bu zor günleri atlatmak dileğindeyiz…

Pek çok insan için seyahatleri geziler ve iş seyahatleri rafa kalktı ama bazılarının farklı sebeplerle kiralık araca ihtiyacı var. Toplu taşıma ile seyahatin oldukça tehlikeli olduğu bu dönemde elzem seyahatler için araca ihtiyaç duyanların aklında da şu sorular var: kiralık aracı teslim almaya gitmek ne kadar güvenli ve kiralık araçta virüs var mı? Şimdi, bu sorulara yanıt verelim…

adrese teslim araç kiralama nasıl yapılıyor

Kiralık Aracı Teslim Alma Süreci

Araç kiralama alanında hizmet almak için ilgili ofise gidip aracı kiralamak ve teslim almak, en geleneksel yöntem. Ancak son yıllarda bunun yerine akıllı telefon ya da bilgisayar üzerinden online olarak araç kiralama çok daha yaygın. Eskiden premium bir hizmet olarak sunulan adrese teslim araç kiralama ise bugünlerde elzem hale geldi. Burada sistem şöyle işliyor:

  • Aracınızı online olarak kiralıyorsunuz
  • Aracın verdiğim adrese teslim edilmesini istiyorum seçeneğini işaretliyorsunuz.
  • İlgili rent a car firmasının görevlisi, aracı verdiğiniz adrese belirttiğiniz tarihte getiriyor.
  • Maskeli ve eldivenli olarak gelen personel aracı size göstererek teslim ediyor, araç teslim tutanağını imzalatıp ayrılıyor. 

adrese teslim araç kiralama, araba anahtarini alan kadin

Adrese Teslim Araç Kiralamada Ek Ücret Ödeniyor mu?

Korona salgını öncesinde yapılan eve teslim araç kiralama işleminde ek ücretlendirme yapılıyordu. Şu anda pek çok rent a car firması, “evde kal” çağrısı kapsamında bu hizmetler için ek ücret talep etmiyor. Bu konuda daha fazla bilgi almak için ilgili rent a car firmalarının açıklamalarını inceleyebilir ya da çağrı merkezleri ile iletişime geçebilirsiniz.

Adrese Teslim Araç Kiralama Şartları

Eve teslim araç kiralama işlemlerinde de normal araç kiralama işlemlerinde olduğu gibi belli şartlar vardır. Bunları sırayla belirtmek gerekirse: 

  • Kiralanan aracı sadece sözleşme ve teslimat formunda belirtilen kişi ya da kişiler kullanabiliyor. 
  • Sözleşmede bulunmayan bir kişinin kullanması halinde araçta oluşacak hasarlar güvence altında değildir.
  • Araç kullanıcı sayısı bir kişiden fazla olduğunda kiralama işleminin yapıldığı firmadan “Ek Sürücü” hizmeti satın alınmalıdır. 
  • Bir araç için maksimum 5 adet ek sürücü hizmeti alabilirsiniz. 
  • Kiralama işlemi,  yaş ve ehliyet yılı koşulları çerçevesinde yapılıyor.

adrese teslim araç kiralamada dikkat edilecekler, anahtarla arabayı açmak

Adrese Teslim Araç Kiralama Yaparken Dikkat Edilecekler

  • Aracınızı kaliteli bir firmadan kiraladığınızdan emin olun.
  • Kiralık aracınızın kilometresinin 15.000’i geçmemiş olduğunu, lastik basınçlarının iyi durumda ve araç temizliğinin yapıldığını kontrol edin.
  • Kiralayacağınız araba için sunulan sigorta hizmetini mutlaka satın alın. 
  • Arabada ruhsatın olup olmadığı kontrol edin. Ruhsatsız bir arabayı kullanmayın.
  • Telefonunuza kaza tutanağı uygulamasını mutlaka yüklemiş olun. Olası kazalara karşı hazırlıklı olmak önemlidir.
  • Kiralık aracınızı teslim alırken etraflıca bir inceleme yapın. Araçta mevcut olan göçük vb. gibi durumların sizinle ilgisi olmadığından emin olun.
  • Arabayı her kullandığınızda etrafını turlayarak bir hasar olup olmadığını kontrol edin. 
  • Kiraladığınız aracı teslim ederken, araçta herhangi bir eksiklik fark edildiğinde paniklemeyin. Önceki teslimleri gözden geçirmeyi firmadan talep edin. 

Hangi Firmalar Adrese Teslim Araç Kiralama Yapıyor?

Eve teslim araç kiralama hizmeti veren pek çok firma mevcut. Sizin için en uygun koşulları sağlayan firmayı tercih ederek kiralık aracınızı adresinizden teslim alabilirsiniz. Eve teslim araç kiralama firmalarından online olarak araç kiralama yapmak yalnızca birkaç dakikanızı alır. Bunun yanında bu firmaların iletişim numaralarını kullanarak da araç kiralama işleminizi yapabilirsiniz.

Antalya Adrese Teslim Araç Kiralama

Hizmette boyut atlayan araba kiralama firmaları Türkiye’nin birçok ilinde hizmet veriyor. Antalya’da da adrese teslim araç kiralama hizmeti sunan birçok firma bulunmaktadır. Antalya eve teslim araç kiralama hizmeti almak için tek yapmanız gereken, internet üzerinden Antalya’da bulunan araba kiralama firmalarından size uygun olanı seçmek. 

Antalya’da eve teslim araç kiralama yapmak için internetten yaptığınız rezervasyonunuzun onaylanması gerekiyor. Onaylanan rezervasyon işlemi sonrasında aracınız ortalama 30-60 dakika içerisinde belirtmiş olduğunuz adrese teslim ediliyor. Böylece araç kiralama işlemi için ekstra zaman kaybetmiyorsunuz. 

İzmir Eve Teslim Araç Kiralama

İzmir eve teslim araç kiralama hizmeti için de internet üzerinden kolayca rezervasyon oluşturabilirsiniz. Bunun için İzmir’de yer alan eve teslim araç kiralama firmalarından internet yoluyla rezervasyon yapmanız yeterlidir.

Adresinize kadar gelen kiralık aracınızla gideceğiniz yere, toplantınıza ve planlı işlerinize zaman kaybetmeden ulaşabilirsiniz. Aracınızı teslim etmek istediğinizde ise rezervasyon sırasında bunu personele bildirmeniz yeterli olacaktır. Böylece araç, tekrar adresinizden alınacaktır.

Ankara Eve Teslim Araç Kiralama

Araç kiralama eve teslim Ankara arayışınızda birçok seçeneğiniz var. Ankara’da eve teslim rent a car hizmeti için yolcu360.com ile ilerleyebilirsiniz. Yolcu360 ile fiyatları karşılaştırabilirsiniz. Ayrıca güvenle online ödeme yapabilirsiniz. 

İstanbul Eve Teslim Araç Kiralama

Araç kiralama eve teslim İstanbul konusunda bilgi arayanlar için de seçenek çok. İstanbul’daki pek çok rent a car firması, eve teslim kiralık araç hizmeti veriyor. Yine yolcu360.com ile İstanbul’da araba kiralamak istediğiniz bölge için fiyat karşılaştırması yapabilirsiniz. 

Güvenli Bir Araç Kiralama Deneyimi için Her Zaman Yolcu360!

Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile tüm kiralık araç ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. 1 dakikadan kısa sürede istediğiniz yerde istediğiniz zaman aracını kiralayabilirsiniz. Üstelik ücretsiz iptal ve iade garantisiyle! Bunun yanı sıra ödüllü Misafir Merkezimizden 7/24 destek alabilirsiniz.

En iyi araç kiralama fiyatları için ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

Yorum ekle