Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araba Nasıl Yıkanır? | Araç Yıkama Nasıl Yapılmalı?

Araba Nasıl Yıkanır? | Araç Yıkama Nasıl Yapılmalı?

Kuşkusuz arabanızı yıkamak, araç sahibi olmanın en heyecan verici kısımlarından değil. Ancak bu aracınıza yapabileceğiniz en önemli ve ödüllendirici şeylerden biri. Çünkü aracı yıkamak ve temiz tutmak, otomobilin uzun ömürlülüğünü arttırmaya yardımcı olacaktır. Peki, araba nasıl yıkanır? Araç yıkama için ipuçları neler? Araba en iyi nasıl temizlenir? Oto yıkama nasıl yapılmalıdır? Akşam araba yıkanır mı? Araba fırça ile yıkanır mı? Araba kaç günde bir yıkanmalı? Tüm bu soruların cevapları Yolcu360 ekibi tarafından sizler için hazırlandı.

Araba Nasıl Yıkanır?

  • Bir arabayı güneşte yıkamak yapılacak en iyi şey gibi görünebilir. Ancak ısı arabanızı yıkama ve temizleme arasında kurutur ve bu da aracınızda su izleri bırakabilir. Sabah ve öğleden sonrasında güneş çok etkili olmayacağından bu günün bu kısımlarında aracınızı yıkayabilirsiniz.

  • Yıkamaya başlamadan önce arabanızın üzerinde kir ve kumdan kurtulun. Bunun için su hortumundan faydalanabilirsiniz. Kapı eşikleri ve tamponların alt taraflarını da yıkamayı unutmayın.

  • Daha sonrasında kalan kiri temizlemek için bir bez veya sünger kullanabilirsiniz. Yine de arabanızı şampuanlarken aynı süngeri kullanmamanızı tavsiye ederiz. Çünkü çok pis olacaktır. Ayrıca arabayı temizlemek için asla bulaşık deterjanı kullanmayın. Çünkü boya üzerinde bulaşık deterjanı kullanmak, boyanın daha hızlı bozulmasına neden olur. Bunun yerine özel bir araba yıkama şampuanı kullanın. Araba şampuanını ılık suyla karıştırın ve bir süngerle aracınızın üzerine uygulayın. Ek olarak, aracınızı temizlerken kirin yayılmasını önlemek için yukarıdan aşağıya doğru silmeye özen gösterin.

  • Ağaç özü gibi inatçı lekeleriniz varsa daha sert bir temizleyiciye ihtiyacınız olacaktır. Bunun için yağ bazlı ürünler kullanabilirsiniz.
  • Üstyapı temizlendikten sonra sıra geldi pencerelere. Özel otomotiv cam temizleyicileri mevcut olsa da iz bırakmaması için sirke bazlı bir ev cam temizleyicisi de aynı derecede iyidir.
  • Herhangi bir arabanın kirlenmeye en yatkın parçası tekerleklerdir. Fren tozu alaşımı jantlara kolayca yapışabilir ve hızla birikebilir. Bu kirlerden kurtulmak için özel bir jant temizleyicisi kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Temizlendikten sonra fren tozunun ilk etapta üzerlerinde birikmesini önlemek için jantları cilalayabilirsiniz.
  • Kapı kolları ve ışıklar gibi gizli alanlardan su damlacıklarını üflemek için bir saç kurutma makinesinden yardım alabilirsiniz.
  • Arabanızı iki haftada bir yıkamanızı tavsiye ediyoruz.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Yorum ekle