Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Araba İle Yolculuğu Keyfe Dönüştüren Rotalar

Araba İle Yolculuğu Keyfe Dönüştüren Rotalar

Araba ile seyahat etmek ayrı bir tutku. Her ne kadar gideceğimiz yere daha kısa sürede ulaşmak için çoğu zaman uçak yolculuğunu tercih etsek de direksiyonun ardındaki özgürlük hissi bambaşka. Üstüne bir de bu yolculuğa göz alıcı manzaralar eşlik ettiğinde zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz bile. Gelin, birlikte ülkemizin en keyifli sürüş rotalarına göz atalım.

Araba ile Yolculuğu Keyfe Dönüştüren Rotalar

  • Aşıklar Yolu

Yolunuz Gökova’ya düştüğünde yüzlerce yıllık okaliptüs ağaçları arasında sürüş keyfi yaşayacağınız bir adres önermek istiyorum: Ula ilçesindeki Aşıklar Yolu. Gökova’dan Marmaris’e giderken geçeceğiniz bu yol en çok fotoğraflanan yolların başında geliyor. Sağlı sollu okaliptüs ağaçlarının çevrelediği Aşıklar Yolu’ndan arabanızla geçerken yol hiç bitmesin isteyeceksiniz.

Muğla Marmaris araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

  • Antalya-Fethiye

Araba ile yolculuğa çıkmak hiç bu kadar keyifli olmamıştı. Akdeniz’in muhteşem doğasını iliklerinize kadar hissedeceğiniz Antalya-Fethiye rotası normal şartlarda 3 saat sürüyor. Ama yol boyunca sizi öyle güzel manzaralar ve keşif durakları bekliyor ki size tavsiyem bu yolculuk için kendinize saat sınırlaması koymayın. Karşınıza çıkan güzelliklerin keyfini çıkarın. Finike’de deniz kenarında balık yiyin, Demre’de Anadolu’nun en eski antik kentlerinden biri olarak bilinen Myra Antik Kenti’ni ziyaret edin. Yorgunluğunuzu atmak içinse Kaputaş Plajı en ideal adres.

Antalya araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

  • Ören-Akyaka

Muğla’nın saklı cenneti Ören’e geldiğinizde aracınızla Akyaka’ya doğru devam ederseniz seyrine doyulmaz manzaralara hazır olun! Yeşil ve mavinin en güzel tonlarını bir arada bulacağınız Gökova Körfezi seyir zevkini maksimuma çıkarıyor. Özellikle Akbük Koyu fotoğraf tutkunlarını mest edecek bir güzelliğe sahip. Vaktiniz varsa Akyaka’ya geçmeden önce Akbük’te yüzme molası verin.

Akyaka Gezisi için tıklayınız.

Seyir Zevki Yüksek Sürüş Rotaları

  • Abant Yolu

Sonbaharın kendini hissettirmeye başladığı bugünlerde hafta sonu planlarınıza Abant’ı eklemeye ne dersiniz? Yeşilden kızıla dönmeye başlayan ağaçlar seyrine doyulmaz bir güzellik sunuyor. Sabah erken saatlerde geldiğinizde etrafınızda kimseler olmadan sakinliğin tadını çıkarabilirsiniz. Büyükşehirlerin gri görüntüsünden sıkılanlar için Abant Yolu oldukça davetkar…

Abant Gezilecek Yerler için tıklayınız.

  • Trabzon-Artvin Yolu

Doğu Karadeniz’in hayranlık uyandıran doğasında unutulmaz bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz? Sahil yolu boyunca deniz ve ormanın iç içe geçtiği rotada büyülü bir yolculuk sizleri bekliyor. Yolun uzunluğu 300 kilometre olsa da rotada görülecek yerlerin sayısı oldukça fazla. Size önerim bu rotaya en az 3-4 gününüzü ayırın ve Doğu Karadeniz’in el değmemiş doğasına yakından tanıklık edin. Sürmene, Rize, Çayeli, Pazar, Ardeşen, Hopa, Borçka yol üzerinde görebileceğiniz yeşilin en güzel tonlarına sahip yerlerden sadece birkaçı…

Trabzon Gezilecek Yerler için tıklayınız.

  • Ağaç Tüneli

Arabanız ile keşfedebileceğiniz en özel rotalardan bir diğeri Ağaç Tüneli olarak da bilinen Bartın-Karabük Yolu. 9 kilometre boyunca ağaç dallarının adeta tünel gibi gökyüzüne uzandığı yol ziyaretçilerine eşsiz bir manzara sunuyor. Dört mevsim bambaşka görüntülere sahne olan Ağaç Tüneli’ni henüz görmediyseniz rotanıza mutlaka ekleyin!

Karabük Gezilecek Yerler için tıklayınız.

Yorum ekle