Yolcu360 Blog
araba-gunesin-altinda-kalirsa-ne-olur-1
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Araba Güneşte Kalırsa Ne Olur?

Araba Güneşte Kalırsa Ne Olur?

Araba sahipleri olarak özellikle yaz aylarında hep bir ağaç gölgesi ararız. Gözümüz gibi bakarız arabamıza. İşte yaz geldi çattı! Aracımızı güneşten nasıl koruyacağız? Eğer araba güneşte kalırsa ne olur? Gelin tüm bu soruların cevaplarını birlikte öğrenelim. 

Güneşte Kalan Araba

Havalar iyiden iyiye ısınmaya başladı. Güneşin sıcaklığı her geçen gün daha da tenimize işler oldu. Birkaç dakika bile sıcağa maruz kalmayı istemiyoruz. Hemen gölgeye koşuyoruz. İçecek serin bir şeyler arıyoruz. 

Güneşin zararlı ışınlarından korunmak için güneş kremi sürüyorsunuz öyle değil mi? Bu zararlı ışınlar, kanser başta olmak üzere çok ciddi hastalıklara sebep olabiliyor. Tıpkı bizler gibi araçlarımızın da güneşten korunmaya ihtiyaçları var. Eğer aracınızı güneşte bırakırsanız araba solması başta olmak üzere çeşitli sorunlarla karşı karşıya kalabilirsiniz.  Peki araçlarımızı yaz sıcaklarına karşı nasıl koruyabiliriz? Çözüm yöntemlerine bir göz atalım.

Aracı Güneşten Koruma Yöntemleri

Tabi ki tek çözüm aracımızı her zaman gölge ve serin bir yere park etmek aracı güneşten korumanın en mantıklı yolu. Fakat gölge park yeri bulmak bir yana aracımızı park edecek boş bir alan bulmak dahi zaman zaman zorlaşıyor. Özellikle kalabalık şehirlerde yaşayanlar, her gün bu park problemi ile karşı karşıya kalıyor.

Bu yüzden aracınız mecbur da olsa güneşle temasa geçiyor. İşte kavurucu sıcaklara karşı alabileceğiniz önlemler:

Araba Güneşte Kalırsa Ne Olur? Sihirli Bir Çözüm: Balmumu

Balmumu aracın dış yüzeyine uygulanan sihirli bir formüldür. Aracınızı sıcaktan korumak istiyorsanız doğal ve kesin çözüm sağlar. Aynı zamanda toz, asit yağmuru, kimyasal maddeler gibi pek çok zararlı dış etkenlere karşı da koruyucudur. Özellikle sıcak bölgelerde yaşayan araç sahiplerinin sıkça tercih ettiği yöntemlerden biridir. 

Tam Kamuflaj: Araba Örtüsü

Aracı güneşten koruma yöntemleri arasında ilk sıralarda araba örtüsü yer alıyor. Kaliteli ve sağlam bir kumaş tercih ederseniz araba solması başta olmak üzere çeşitli kayıplardan sizi koruyor. Böylece aracınız uzun yıllar yol arkadaşınız olmaya devam ediyor. Araba örtüsü satın alırken kumaşın kalitesine ve rengine mutlaka dikkat etmelisiniz. Koyu renklerin her zaman için güneşi daha çok çekeceğiniz unutmamalısınız. Beyaz ve açık renklerden yana tercihinizi kullanmalısınız. Zaman zaman aracınızın örtüsünü kaldırarak hava almasını sağlamalısınız. 

Araba Güneşte Kalırsa Ne Olur? En İyi Kurtarıcı: Cam Film

Başta uzun yolculuklar olmak üzere güneşin yakıcı etkilerine karşı en iyi kurtarıcınız cam filmdir. UV ve IR ışınlarından kurtulmanın kusursuz çözümü cam film, aracınızın iç döşemesini güneşe karşı korurken sizlere daha serin bir yolculuk sunar. 

Cam Filminde Son Durum Ne? Yasak mı Değil mi? yazımız için tıklayın.

Önemli Detay: Tekerlek Bakımı

Şimdiye kadar aracın boyasına ve dış görünümüne yönelik tavsiyelerde bulunduk. Aracınızın güneşe sürekli maruz kalan kısımlarından birinin de tekerlekler olduğunu hiç düşündünüz mü? Aracın kaportasını, boyasını, camlarını korumak için pek çok yöntem var. Peki ya tekerlekler için ne yapabiliriz? Hemen hemen her gün hareket halinde olan tekerlekler dışarıdaki tozu, kiri toplar. Adeta vakum gibi hepsini çeker. Her ne kadar gözden kaçırsak da aracın jantları ve tekerlekleri güneşin etkisiyle paslanır; yapışkan bir hal alır. Bu durumu engellemek için tekerlek bakımınızı ihmal etmemelisiniz. Tekerlek ve jant temizlemek için özel olarak üretilen malzemeleri kullanarak paslanmayı önleyebilirsiniz. 

Buharlaşmaya Dikkat! : Motor Sıvısı

Yaz aylarında yüksek sıcaklıklarla mücadele ediyoruz. Serin bir gölge altında dinlenme ya da bol sıvı ihtiyacı hissediyoruz. Tıpkı bizim gibi araçların da yüksek sıcaklıklar karşısında direnci düşüyor. Zamanla su kaybı artıyor. Bu sebeple arabayı güneşte bırakmanın sonuçları arasında elbette motor sıvı kaybı geliyor. Arabanıza koyduğunuz sıvı miktarları zamanla azabilir. Size tavsiyemiz her binişinizde mutlaka kontrol etmelisiniz. Aksi takdirde küçücük bir su damlası büyük sorunlara sebep olabilir. Motor aksanının düzeni bozulur, aracınızın performansı düşer. Hatta sıvı alamayan motor sıcaklığın da etkisiyle içten içe yanabilir. Bu yüzden buharlaşma ve motor sıvısı konusunda çok dikkatli olmalısınız. 

Araba Güneşte Kalırsa Ne Olur? Aracınızın Demirbaşı: Akü

Bir aracın çalışmasını sağlayan sizce nedir? Direksiyon mu? Yoksa tekerlek mi? Elbette bunlar olmadan aracı yönlendirmek mümkün olmaz. Fakat aracınızın çalışmasını sağlayan, güç veren aküdür. Bu yüzden aracınızın en çok aküsüne değer vermelisiniz desek abartmış olmayız. Aküde bir problem yaşamanız halinde sonuçları size epey pahalıya mal olacaktır. Aracınızı güneşe bırakmak zorundaysanız belirli periyotlarda akü kontrolü yapmanız gerekiyor. Tıpkı motor sıvısı gibi akünün de suyu yüksek sıcaklıklar sebebiyle buharlaşabiliyor. Aracınızda su bulundurmayı ve zaman zaman aküye su takviyesi yapmanız gerektiğini unutmayın. 

Kiralık Araç mı Arıyorsunuz? Yolcu360’la hemen kiralayın, yazın araçsız kalmayın!

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı vade farksız 3 taksitle kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

 

Yorum ekle