Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > İlginç bilgiler > Antalyalı Ünlüler Kimler: Sanattan Spora Antalyalı 10 Ünlü

Antalyalı Ünlüler Kimler: Sanattan Spora Antalyalı 10 Ünlü

Antalyalı ünlüler kimler? Antalyalılık bizce ayrıcalık sayılmalı. Böylesine hayat dolu bir şehirde doğmayı kim istemez? Güneşin sıcaklığında, denizin kucağında büyümek harika bir şey!

Antalya’da kiralık araç arıyorsanız Yolcu360’ın Antalya kiralık araç seçeneklerini inceleyebilir ve güzide ilimizi keşfetmeye başlayabilirsiniz!

Antalyalı Ünlüler

Antalya’nın havasından mı suyundan mı desek bilemiyoruz. Ama burada doğan sanatçılar, sporcular oldukça başarılılar.

Sizce başarılarını neye borçlular? Gelin, birlikte düşünelim.

levent yüksel fotoğrafları

Levent Yüksel

Sizce aşkta da med cezirler yok mudur? Bazen çok severiz. “Sevdikçe sevesimiz gelir.”

Bazen de çok sinirlenir, kavga ederiz. Ama yine de “vazgeçilir gibi değildir, bu med cezirler!” Evet, Levent Yüksel’in meşhur “Med Cezir” şarkısını mırıldanmaya başladığınızı duyuyoruz.

Antalyalı şarkıcılardan olan Levent Yüksel’e, bizce bu şehir ilham vermiş. Antalya yazın güneşli, sıcacık bir kenttir. Fakat kışın fırtınalarda bize ürkütücü yüzünü gösterir.

Tıpkı aşk gibi. İlk önce kalbini açar, bizi sonsuz sarar. Sonra da kapı dışarı eder.

Ama bizim aşkımız hiç bitmez. Şarkıda da söylüyor zaten: “Fırtınam, felaketim, hasretim.” Ne yaparsan yap, seni hep özleyeceğim diyor.

Muhittin Böcek fotoğrafları, antalyalı ünlüler

Muhittin Böcek

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı olan Muhittin Böcek için Antalya, aşktır. Hatta “Ben Bu Şehre Aşığım” adlı kitabı bile vardır.

Kendisi, yaklaşık 20 yıldır bu şehre katkı sağlıyor. Birçok projeyi hayata geçiriyor ve yeni yatırımlar yapıyor. Zaten Antalya’ya geldiğiniz an anlayacaksınız.

Öylesine güzel, öylesine modern bir şehir haline getirdi ki; gözlerinize inanamayacaksınız. Fakat 2020 yılında yakalandığı Covid19 nedeniyle uzun süre şehrinden ayrı kaldı. Antalya halkının duaları sayesinde şimdi yeniden aramızdadır.

Canla başla “turizmin başkenti” için çalışmaya devam ediyor.

Rüştü Reçber fotoğrafları

Rüştü Reçber

EURO 2008’i hatırlar mısınız? Milletçe göğsümüzün kabardığı bir maceraydı. Son penaltı atışını Rüştü Reçber kurtardı.

Böylece Türkiye A Milli Takımı ilk kez yarı finale kaldı. Sevinçten, gözyaşlarımıza hakim olamadık.

Hatta Amerikan basını Rüştü’yü “maçın kahramanı” seçti. Dünya çapında konuşulan bir kaleci oldu.

Milli takımda forma giyen, Antalyalı sporcu Rüştü’nün kalecilik kariyeri başarılarla doludur. Fenerbahçe, Beşiktaş gibi büyük kulüplerde, yıllarca kritik kurtarışlar yaptı.

Burcu biricik fotoğrafları

Burcu Biricik

Burcu Biricik, sapsarı saçları ve yemyeşil gözleriyle adeta oyuncak bebekleri andırır. Büyüleyici bir güzelliğe sahiptir.

Hatta 2006 yılında, Antalya’da düzenlenen yarışmada herkesin aklını başından almıştır. “Miss Mediterranean Güzellik Yarışması”nda, Akdeniz Kraliçesi seçilmiştir.

Güzelliği kadar oyunculuğu da etkileyicidir. Ekranlarda sıkça görmeye alışık olduğumuz Biricik, Antalyalı dizi oyuncularındandır.

Şimdilerde “Camdaki Kız” adlı dizide rol alıyor. Ailenin tek kızı olan Nalan karakterine hayat veriyor.

Nalan pırlanta kadar değerli, zarif bir kızdır. Yıllarca ailesi tarafından adeta camda büyütülmüştür.

Fakat evlendikten sonra hayat onu yıpratır. Peri masalından çıkıp, acımasız hayatı görür. Bambaşka bir hikayede kendini bulur.

İsmail Balaban, antalyalı ünlüler

İsmail Balaban

İsmail Balaban, Antalya’nın Elmalı ilçesinde doğdu. Güreşte gösterdiği başarılarla Antalya’nın gururu haline geldi. 652 ve 655. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde iki kez birinci oldu. Böylece iki kez “başpehlivan” unvanına layık görüldü.

Rakibini hiç ummadığı anda yener ve oldukça güçlüdür. Bu yüzden er meydanında ona, “Sarı Fırtına” lakabıyla seslenilir.

Son olarak  2021 Elmalı Yağlı Güreş Festivali’nde galip geldi. Bu durumda “Elmalı başpehlivanlığı”na seçildi.

başar oktar, antalyalı ünlüler

Başar Oktar

Henüz çok genç olan Başar Oktar’ın geleceği oldukça parlak. Kendisi buz pateninde harikalar yaratıyor. Başarılarına her geçen gün yenisini ekliyor.

2018 yılında İstanbul’da “Bosphorus Cup” yarışması düzenlendi. 133 sporcu arasında 3. oldu. Bronz madalya kazanan Başar, Türkiye rekoru kırdı.

Ardından “Junior Erkekler Buz Pateni” kategorisinde yarıştı. Böylece Türkiye Şampiyonu oldu. 51 sporcunun katıldığı yarışmada, altın madalya kazandı.

Antalyalı sporculardan olan Başar Oktar, şimdilerde İstanbul Büyükşehir Belediye Spor bünyesinde kaymaktadır.

antalyalı ünlüler, mehmet özgür

Mehmet Özgür

Mehmet Özgür, Antalyalı ünlü oyunculardandır. Birçok dizi ve filmde rol aldı.

Son zamanların meşhur dizisi “Alparslan: Büyük Selçuklu” da oynadı. Burada, dönemin önemli devlet adamı “Nizamülmülk” ü canlandırdı.

Gelin, biraz eskilere gidelim. “Çalıkuşu” dizisini hatırlarsınız. Kendisi, Kamran’ın babası rolünde oldukça başarılıydı.

Mehmet Özgür’ün tiyatroya verdiği emekler de yadsınamaz. 1989 yılından bu yana tiyatroda önemli çalışmalara imza attı. Hatta bir dönem, Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmenliği de yaptı.

antalyalı ünlüler, burak yılmaz

Burak Yılmaz

Futbolculuk kariyeri erken yaşta başlayan Antalyalı sporculardandır. Henüz 15 yaşında Antalyaspor’un alt yapısında top koşturmaya başladı.

İlerleyen yıllarda Fenerbahçe, Galatasaray gibi büyük kulüplerin dikkatini çekti. Burak Yılmaz, dört büyüklerin hepsinde forma giyen ikinci futbolcudur.

2012-13 Şampiyonlar Ligi grup aşamasında 6 gol attı. Böylece grup aşamasında en çok gol atan Türk futbolcusu oldu. UEFA tarafından da “grup aşamasının en başarılı oyuncusu” seçildi.

antalyalı ünlüler, ekin koç

Ekin Koç

29 yaşında olan Ekin Koç, Antalyalı dizi oyuncularındandır. Birçok başarılı işe imza atmıştır.

Bir zamanların reyting rekorları kıran dizisini hepimiz izlemişizdir. Bu dizide, saray entrikaları ve ipekli kumaşlar bolca vardı desek. Doğru bildiniz: “Muhteşem Yüzyıl”.

Burada Ekin Koç, Sultan I. Ahmet rolünde oynadı. Oyunculuğuyla göz doldurdu. İzleyicinin takdirini kazandı.

Daha sonraları “Bozkır”, “Büyük Selçuklu: Uyanış” dizilerinde önemli karakterlere hayat verdi. Günümüzde ise “Üç Kuruş” adlı dizisinde Efe adlı karakteri canlandırıyor.

antalyalı ünlüler, mevlüt çavuşoğlu

Mevlüt Çavuşoğlu

Alanya doğumlu Mevlüt Çavuşoğlu, Antalyalı siyasetçilerdendir. Kendisi, çeşitli makam ve mevkilerde devlete yıllarca hizmet verdi.

2010-2012 yılları arası 25. Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’nin başkanlığını yaptı. 2013-2014 yıllarında ise Türkiye Avrupa Birliği Bakanı oldu. 2015 yılından beri ise Türkiye Cumhuriyeti’nin Dışişleri Bakanı’dır.

Kendisini, kültürel ve diplomatik anlamda iyi yetiştirmiş bir devlet adamıdır. İngilizce başta olmak üzere dört yabancı dile hakimdir.

Kardeş ülke Azerbaycan ilişkilerinin güçlenmesini sağladı. Bu sayede Mevlüt Çavuşoğlu’na, “Dostluk Nişanı” takdim edildi.

Yorum ekle