Yolcu360 Blog
antalya-avm
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > En İyi 10 Antalya Alışveriş Merkezi

En İyi 10 Antalya Alışveriş Merkezi

Antalya alışveriş dünyası hakkında ne biliyorsunuz? Antalya alışveriş merkezleri için sanal bir tura çıkıyoruz. İşte en iyi 10 Antalya alışveriş merkezi!

Akdeniz bölgesinde bulunan, ülkemizin turizm başkenti Antalya oldukça kalabalık bir kent. Ayrıca yerli ve yabancı turistler için de bir cazibe merkezi. Hal böyle olunca alışverişin kalbi de Antalya’da atıyor elbette!

Antalya’da birçok alışveriş merkezi bulunuyor. Bununla birlikte şehrin açık hava çarşıları ve kendine has, eğlenceli pazarları da mevcut. İster Antalya’da yaşayın ister Antalya’ya tatile gelmiş olun bu şehirde alışveriş deneyimi yaşamak bir harika doğrusu.

Turizm cenneti Antalya’nın en iyi alışveriş merkezleri hangileri, Antalya’nın en sevilen alışveriş merkezleri nerede, Antalya’da nereden alışveriş yapılır gibi soruları sizler için cevapladık. Antalya’nın en iyi, en popüler alışveriş mekanlarını araştırdık. Haydi gelin Antalya’nın alışveriş dünyasına birlikte bir adım atalım.

antalya alışveriş dünyası ne alınır hediyelik eşya (1)

Antalya Alışveriş Dünyası

Bir turizm cenneti oluşu, denizi, doğal güzellikleri, kültürel mirasıyla daima popüler bir şehir olan Antalya’da alışveriş deneyimi yaşamak oldukça keyifli. Antalya’da açık hava çarşıları ve büyük alışveriş merkezleri var. Bu yerler Antalyalılar ve tatile gelen turistler tarafından çok beğeni topluyor.

Antalya’ya tatile gelirseniz kendinize ya da sevdiklerinize alabileceğiniz, şehre özgü ürünleri sizler için araştırdık. Satın alabileceğiniz Antalya’ya özgü ürünleri listeledik. Gelin bu listeye şöyle bir göz atalım.

Antalya’nın En İyi 10 Alışveriş Merkezi

Antalya’da meşhur çarşılar dışında alışveriş yapabileceğiniz alışveriş merkezleri de bulunuyor. Antalya kalabalık bir şehir olduğundan çok sayıda alışveriş merkezine sahip. Biz de Antalyalıların çok sevdiği ve rağbet ettiği alışveriş merkezlerini sizler için listeledik. Gelin Antalya’nın en iyi 10 alışveriş merkezi hangileri, beraber bakalım.

Terracity AVM antalya alışveriş merkezleri (1)

  • Terracity AVM

Terracity AVM, Antalya’nın en popüler alışveriş merkezi. Lara’da bulunan alışveriş merkezini, sakin ve sessiz görmek neredeyse imkansız. Terracity’nin bulunduğu çevre, restoranları ve gece kulüpleriyle ünlü. Bu nedenle burası, sabah akşam hareketli ve eğlenceli.

Alışveriş merkezinin içinde yerli ve yabancı birçok seçkin markanın mağazası, sinema, restoran ve kafeler yer alıyor. Çok kapsamlı bir alışveriş merkezi olduğunu söylemeliyiz. Eğer alışveriş yapmaktan keyif alıyorsanız burası tam size göre!

Terracity AVM Adres: Fener, Tekelioğlu Caddesi, No: 55, Muratpaşa, Antalya.

MarkAntalya AVM antalya alışveriş merkezleri

  • MarkAntalya AVM

MarkAntalya isimli alışveriş merkezi oldukça merkezi bir konuma sahip. Ayrıca birçok seçkin markaya ev sahipliği yapıyor. Bu nedenle çok tercih ediliyor ve oldukça kalabalık. Alışveriş yapmayı sevenler için oldukça iyi bir seçenek.

MarkAntalya AVM Adres: Tahılpazarı, Kazım Özalp Caddesi, No: 84, Muratpaşa, Antalya.

Mall of Antalya AVM antalya alışveriş merkezleri (1)

  • Mall of Antalya AVM

Mall of Antalya iki katlı, ferah bir alışveriş merkezi. Genelde havalimanına çok yakın olması nedeniyle ilgi görüyor. İçerisinde seçkin markaların mağazaları, restoran ve kafeler var. Eğer uçakla yolculuk yapacaksanız, bu avm’de eğlenceli zaman geçirmek ve keyifli bir alışveriş deneyimi yaşamak isteyebilirsiniz.

Mall of Antalya AVM Adres: Altınova Sinan, Serik Caddesi, No: 309, Kepez, Antalya.

Agora AVM antalya alışveriş merkezleri

  • Agora AVM Antalya

Antalya’da bulunan Agora alışveriş merkezi, birçok markaya ev sahipliği yapıyor. Ayrıca yemek konusunu dert etmeyin! Çünkü restoran ve kafeler söz konusu olduğunda size çok fazla seçenek sunuyor.

Agora AVM Antalya Adres: Altınova Sinan, Çağdaş Sokak, No: 5, Kepez, Antalya.

Ikea Antalya alışveriş merkezleri

  • Ikea Antalya

Ikea, Antalya Havalimanı’na ve Agora Alışveriş Merkezi’ne yakın bir konumda yer alıyor. Birçok şehirde şubesi bulunan Ikea, Antalyalılar tarafından da çok seviliyor. Eğer tatilde daha tanıdık bir yerden alışveriş yapmak, kendinizi evinizde hissetmek istiyorsanız burayı tercih edebilirsiniz.

Ikea Antalya Adres: Altınova Sinan, Antalya Caddesi, No: 14, Kepez, Antalya.

Erasta AVM antalya alışveriş merkezleri

  • Erasta AVM

Antalya’nın Kepez ilçesinde bulunan bir diğer AVM de Erasta. Bu alışveriş merkezi çok büyük değil ama yeterince kapsamlı.

Birçok seçkin markaya, sinema salonuna ev sahipliği yapıyor. Diğer alışveriş merkezlerine göre daha sakin ve huzur verici bir yer olduğu için tercih edilesi. Eğer siz de sakin ve neşeli bir alışveriş deneyimi yaşamak istiyorsanız, burası tam size göre!

Erasta AVM Adres: Fabrikalar, Dumlupınar Bulvarı, No: 49, Kepez, Antalya.

  • Antalium AVM

Antalium AVM, Antalya’nın popüler alışveriş merkezlerinden biri. Burası yerli ve yabancı birçok seçkin markaya yer veriyor oluşuyla ünlü. Tüm Antalyalılara ve turistlere eşsiz bir alışveriş deneyimi sunuyor.

Antalium AVM Adres: Kemerağzı, Lara Turizm Yolu, Lara Kundu, Aksu, Antalya.

  • Shemall AVM

Antalya’nın en gözde alışveriş merkezlerinden biri de Shemall. Bu eğlence ve alışveriş merkezinde, birçok seçkin markanın mağazasına rastlamak mümkün. Alışveriş yapmayı seven, eğlenceli vakit geçirmek isteyen kişiler için iyi bir seçenek olduğunu söyleyebiliriz.

Shemall Adres: Fener, Tekelioğlu Caddesi, No: 3, Muratpaşa, Antalya.

  • ÖzdilekPark AVM

ÖzdilekPark, Antalyalıların çok sevdiği ve rağbet ettiği bir alışveriş merkezi. Oldukça kapsamlı ve ürün yelpazesi çok geniş. Ayrıca eğlence alanları ve sinema salonlarına da sahip. Aradığınız ürünleri kolayca bulabileceğiniz, rahat alışverişler için iyi bir seçenek.

ÖzdilekPark AVM Adres: Fabrikalar, Fikri Erten Caddesi, No: 2, Kepez, Antalya.

  • Deepo Outlet Merkezi

Deepo isimli AVM, Akdeniz’in en büyük alışveriş merkezlerinden biri. Havalimanına çok yakın bir konumda yer alan Mall of Antalya avm ile neredeyse yan yana olduklarını, söylemeden geçmeyelim.

Alışveriş merkezinin içinde seçkin markalara ait mağazalar, sinema salonları, yemek yeme alanları bulunuyor. Ayrıca alışveriş merkezi, çocuklara özel lunapark ve oyun parklarıyla ilgi çekiyor.

Deepo Outlet Adres: Altınova Sinan, Serik Caddesi, No: 309, Kepez, Antalya.

antalya portakal (1)

Antalya’dan Ne Alınır?

Akdeniz’e Özgü (Turunç, Bergamot, Portakal) Reçeller

Antalya verimli topraklarında yetişen meyveleriyle ülkemizin en iyi reçel üreten şehirlerinden biri. Özellikle portakal, bergamot ve turunç reçelleri çok meşhur. Eğer Antalya’ya gelirseniz özellikle Kaleiçi ve Uzun Çarşı’daki dükkanlardan çeşit çeşit reçeller satın alabilirsiniz.

Deri Giysiler

Antalya denilince akla ister istemez deri de geliyor. Çünkü Antalya gelişmiş deri işlemeciliği ile meşhur bir şehir. Çantalar, ayakkabılar, cüzdanlar, ceketler Antalya’ya gelen turistlerin ilgisini çekiyor.

Otantik Takılar

Turizmin incisi Antalya’da, sevdiklerinize hediye etmek için satın alabileceğiniz bir diğer ürün de otantik takılar. Otantik takıların satıldığı dükkanlara şehrin her yerinde rastlamak mümkün. Ayrıca Antalya’nın meşhur çarşılarında, yöre halkının el emeğiyle yaptığı takılar da satılıyor.

Yörük Halısı

antalya yörük halısı

Ülkemizin halı üretim merkezi şehirlerinden biri de Antalya. Şehir genelde Yörük halıları ile biliniyor. Kendine has motiflere sahip bu halıları satın almak istiyorsanız, bir Antalya seyahatinize denk getirebilirsiniz.

Antalya’nın Alışveriş Dünyası: Tarihi Çarşılar

Akdeniz’in turizm cenneti Antalya’da alışveriş merkezlerinin yanı sıra, keyifle gezebileceğiniz ünlü açık hava çarşılar da var. Antalya alışveriş merkezlerine geçmeden önce biraz şehrin çarşılarından bahsedelim istedik. Sizler için Antalya’nın en ünlü, en beğenilen çarşılarını listeledik. Gelin listemize şöyle bir göz atalım.

Kaleiçi Çarşısı

Kaleiçi, Antalya’nın en meşhur yerlerinden biri. Eğer tatil rotanızda Antalya varsa burayı mutlaka gezmelisiniz. Kaleiçi tarihi yapıları, kentin güzelliği ve renkli dar sokaklarıyla büyüleyici bir atmosfere sahip.

Kaleiçi’nde tarihi yapıların, büyüleyici evlerin ve daha nicelerinin haricinde bir de çarşı bulunuyor. Saat Kulesi’nden yat limanına kadar uzanan bu çarşıda alışveriş yapabilirsiniz. Çarşıda daha çok otantik takı tezgahları, halı dükkanları ve baharatçılar var. Sevdiklerinize Antalya’ya özgü güzel hediyeler satın alabilirsiniz.

Antalya Alışveriş Yerleri: Uzun Çarşı

Uzun Çarşı, Antalya’nın Kaş ilçesinde yer alıyor. Yerli ve yabancı turistlerin çok ilgi gösterdiği bir alan. Burayı sabah akşam kalabalık görmek mümkün.

Çarşının canlı ve eğlenceli sokaklarında, çok katlı olmayan cumbalı evler var. Bu evlerin alt katları dükkan, restoran ya da kafe şeklinde kullanılıyor. Eğer Uzun Çarşı’yı gezerseniz Selçuklu mimarisinin izlerini taşıyan bu evleri, yakından inceleme fırsatı yakalayabilirsiniz.

Antalya Araç Kiralamalarınızda Yolcu360 Yanınızda!

Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle