Yolcu360 Blog
ankara-konser-mekanlari-1
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Ankara’nın En İyi Konser Mekanları

Ankara’nın En İyi Konser Mekanları

Ankara konser, canlı müzik ve kültürel etkinlikler açısından Türkiye’nin en gelişmiş kentlerinden birisi. Hem başkent hem de fazlasıyla düzenli bir şehir olmasından dolayı Ankara’da dilediğiniz çeşitlilikteki mekana erişebilirsiniz. Ankara’nın en iyi konser mekanları, uzun yıllardan beri hizmet veren ve bu alanda deneyimli yerlerdir. Dolayısıyla gideceğiniz çoğu mekandan keyifli ve eğlenmiş olarak ayrılabilirsiniz. 

Belirli bir süre Ankara’da konaklayacaksanız ve her gecenizi farklı bir etkinlikle geçirmek istiyorsanız, sizler için derlediğimiz Ankara’nın en iyi konser ve canlı müzik mekanları yazımıza mutlaka göz atmalısınız. Şimdiden iyi eğlenceler dileriz. 😊

Yazıya geçmeden önce dilerseniz Ankara Gezisi: Ankara’da Gezebileceğiniz En İyi 10 Yer yazımızı inceleyebilir ve başkentteki gezip görmeniz gereken yerleri keşfedebilirsiniz.

Ankara’da Gidilebilecek En İyi Konser Mekanları

ankara-konser-mekanlari

Jolly Joker Ankara

Aslında bir konser salonu olan Jolly Joker Ankara’da kimi zaman konser dışı etkinlikler de gerçekleşiyor. Yaklaşık 10 yıldır hizmet veren mekanda küçük bir loca bulunuyor. Ayrıca ayakta konser alanı da yer alıyor. 

Ankara’nın en merkezi yerlerinden biri olan Kocatepe’ye yakın Kızılırmak Caddesinde yer alan mekanı her yaştan kişi ziyaret edebilir.

Web sitesini ziyaret ederek konserleri araştırabilir, sevdiğiniz şarkıcıların olduğu zamana bilet satın alabilirsiniz.

Adres: Kavaklıdere, Kızılırmak Cd. No:14, 06420 Çankaya/Ankara

İletişim: 0850 549 0126

Congresium Ankara Ato UA Kongre ve Sergi Sarayı

Congresium, Ankara’nın dünyaya açılan kapısı olarak adlandırılıyor. Sanat, fuar ve etkinlik merkezi olan Congresium’un web sitesini takip ederek dilediğiniz konsere bilet alabilirsiniz. 

Ayrıca yapının içerisinde toplantı salonu, 2 adet restoran ve dış mekan aktivitelerine aktivitelere uygun teras da bulunuyor. 2022 CSO Ada Ankara etkinlik takvimini incelemek isterseniz web sitesini burayı tıklayarak ziyaret edebilirsiniz.

Adres: Söğütözü, Söğütözü Cd. No:1, 06510 Çankaya/Ankara

İletişim: (0312) 285 03 80

CSO ADA ANKARA

Cumhurbaşkanlığı senfoni orkestrasının yeni binası olan CSO Ada Ankara’nın içerisinde konser salonları, sergi alanı, müze, mağaza ve kafe yer alıyor. Ayrıca kompleks harika bir orkestraya da ev sahipliği yapıyor. 

Ankara konser mekanları arasında öne çıkan yapıda Londra filarmoni orkestrası da dahil olmak üzere pek çok topluluğu izleme şansını elde edebilirsiniz. 

Adres: Talatpaşa Bulvarı, No: 38 Opera, 06330 Altındağ/Ankara

Ankara Canlı Müzik Mekanları 

Ankara canlı müzik mekanları her ne kadar fazla olsa da zevkinize uygun yerlere kısa sürede ulaşabilmek kolay olmayabilir. Bundan dolayı Yolcu360 ekibi olarak sizler için Ankara’daki en iyi canlı müzik mekanlarını araştırdık.  

Araftafaray

Kızılay’da yer alan mekan hem hesaplı fiyatlara hem de güler yüzlü çalışanlara sahip. Samimi ve sıcak bir ortamı olan Araftafaray’da biranızı yudumlarken canlı müziğin keyfini çıkarabilirsiniz. Ayrıca Reggae müzik sevenlerin de tercih edebileceği bir mekan. 

Adres: Meşrutiyet, Konur Sok. 11-6, 06420 Çankaya/Ankara

İletişim: 0535 244 64 12

Rakıcı Canlı Müzik

Haftanın her günü canlı müzik bulabileceğiniz bir mekan. Canlı müzik dışında eski 45’likler, fasıl müzikleri ve Türk sanat müziği de dinleyebilirsiniz. 

Pek çok deniz mahsulünü tadabileceğiniz Rakıcı Canlı Müzik restoranına gitmeden önce rezervasyon yaptırmalısınız.

Adres: Gaziosmanpaşa, Nenehatun Cd No:60 D:B, 06700 Çankaya/Ankara

İletişim: (0312) 436 36 14

Gırgıriye

Dj performansı eşliğinde Türkçe Pop dinleyebileceğiniz mekanın açık ve kapalı alanı mevcut. Ankara’daki yeni nesil meyhane tabirine uygun olan Gırgıriye, genellikle haftasonları kalabalık oluyor. Dolayısıyla bu günlerde tercih edecekseniz gitmeden önce rezervasyon yaptırmalısınız. 

Adres: Alacaatlı Mh. Alacaatlı Cd. 3316. Sk. Terra Sitesi C Blok No: 2/1 Çayyolu/Çankaya

İletişim: 0533 193 16 77

Şilingir Meyhane

Kendine özgü sıcak atmosferi ve 100 kişi kapasiteli alanıyla gayet tatlı bir yer. Şilingir Meyhane’de canlı müzik dinlerken aynı zamanda pek çok çeşit soğuk meze, deniz ürünleri, et ve balık çeşitlerini de deneyebilirsiniz. 

Bir aile işletmesi olan meyhane misafirlerine, salı, perşembe, cuma ve cumartesi günleri canlı müzik ekibiyle fasıl ve Türk sanat müziği dinletiyor. 

Adres: Remzi Oğuz Arık Mahallesi Paris Caddesi 49-A-E Çankaya/Ankara

İletişim: 0537 219 30 40 – (0312) 428 59 38

1923 CKM

1923 CKM Atatürk’ün sohbet sofrasını oluşturan meze, ara sıcak ve özel lezzetlerini içeren bir cumhuriyet kültür mutfağı olarak hizmet veriyor. Ayrıca mekan üniversite mezunu, mensup ve öğrencilerine özel indirim uyguluyor.

Gitmeden önce muhakkak rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. Ankara Cumhuriyet Meyhanesi, başkenti ziyaret edenlerin ya da burada yaşayanların mutlaka uğraması gereken özel adreslerden biri.

Adres: Filistin Caddesi No: 41 GOP / Çankaya Caddesi

İletişim: 0533 271 06 71

Kalispera

Kalispera Ege Restorant sizleri Ege kıyılarına kadar götürecek olan Ankara canlı müzik mekanlarından biri.  

Restorandaki yemekleri ve birbirinden çeşitli mezeleri denerken aynı zamanda müzik gruplarıyla gecenize eğlence katabilirsiniz.

Dilerseniz mekanın bahçesinde dilerseniz Ege esintileriyle dekore edilen iç bölümde oturarak güzel bir gece geçirebilirsiniz.

Son olarak Kalisperaya gitmeden önce rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. 

Adres: Kuleli Sokak No:28/B G.O.P ANKARA

İletişim: 0312 437 80 70 

Ankara’da Kiralık Araç mı Arıyorsunuz?

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz.

Yorum ekle