Yolcu360 Blog
ankaralı ünlüler, erdal beşikçioğlu
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > İlginç bilgiler > Ankaralı Ünlüler: Ankaralı Sanatçılar, Sporcular ve Siyasetçiler

Ankaralı Ünlüler: Ankaralı Sanatçılar, Sporcular ve Siyasetçiler

Ankaralı ünlüler listemizle karşınızdayız. Ankara, geçmişten derin izler taşıyan bir şehrimizdir. Tarihiyle, ve ayrıca kültürüyle uyum içindedir. Fakat Ankara’ya başka açıdan bakıyoruz. Başkentimizin yetiştirdiği sanatçıları ve siyasetçileri ele alıyoruz. 

Ankara’da araç kiralama yapmayı düşünüyorsanız yolcu360.com’a şimdi girin ve en iyi fiyatları karşılaştırın. 1 dakikadan kısa süre içinde aracınızı kiralayın!

Ankaralı Ünlüler

Ankaralı birçok ünlü var. Ama sizler için derlediklerimize inanamayacaksınız. İsimlerini görünce şaşıracaksınız. Haydi, başlıyoruz.

mansur yavaş kimdir?

Mansur Yavaş

2019’da Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiği günden beri dürüstlüğüyle ön plana çıkıyor. Halktan hesap soran değil; halkına hesap veren bir yöneticidir. Ayrıca halkının ihtiyaçlarını göz önünde bulundurur. Yardımlarını esirgemez. “İbadetin gizlisi makbuldür.” der. Yoksulları incitmeden, onlara kucak açar.

Mansur Yavaş sayesinde, çözüm odaklı başkentimiz oldu. Adeta Ankara’nın siluetini değiştirdi. Ayrıca başarıları ülke sınırlarını da aştı. 2021’de aldığı “Dünya Belediye Başkanı Başkent Ödülü” ile bizleri gururlandırdı. Bunun yanı sıra başkan Ankara’yı yaşanabilir hale getirmeye devam ediyor.

ankaralı ünlüler kim, beren saat nereli

Beren Saat

Kariyer yolculuğu genç yaşta başta. Herkes onu, bir televizyon yarışmasında tanıdı. Ardından bol reytingli Aşk-ı Memnu dizisinde yer aldı. Dizide, “Bihter” karakterine hayat verdi. Bihter’in repliklerini birçoğumuz hatırlıyordur. Hatta “Beni beni, Bihter’ini!” repliği hala kulaklarımızda çınlıyor.

Beren Saat, rolüne bürünen bir oyuncudur. Oynadığı karakterleri adeta bir kıyafet gibi üzerine giyiyor diyebiliriz. Kimi zaman aşık ve cesur bir kadını canlandırdı. Ayrıca da tüm zorluklara rağmen pes etmeyen küçük bir kızı oynadı. Tıpkı “Benim Dünyam” filminde olduğu gibi. İstersek her şeyi başarabileceğimiz mesajını verdi.

Netflix’te yayınlanan “Atiye” dizisi farklı bir Beren ile tanışmamızı sağladı. Göbeklitepe’nin gizemini konu alan bir diziydi. Böylece geçmişimize dair ütopik bir kapı araladı. 2013 yılında GQ Türkiye tarafından “Yılın Kadını Ödülü”nü aldı. Ayrıca birçok sosyal sorumluluk projesine dahil oldu. LÖSEV, Mor Çatı gibi kurumlara bağışta bulundu.

Nil karaibrahimgil fotoğraf

Nil Karaibrahimgil

“Sağ eller havaya, pırlantalar buraya!” dedi ve kızların kalbini kazandı. Özgür ve feminen yönü ağır basan şarkıları vardır. Şarkılarına eşlik ederken hissedersiniz. Sanki deneyimlerinden yola çıkarak yazmış gibidir. Genç kızlara ufaktan öğütler verir. İçinden geldiği gibi söyler şarkılarını. Şeffaftır. Söylemek istediğini kolayca anlarsınız. Ayrıca konserlerinde tercih ettiği kıyafetleri de sıradışıdır. Tıpkı şarkıları gibi eğlenceli ve marjinal giyinmeyi sever. Çoğumuzun aşina olduğu reklam müzikleri, Nil’in kaleminden çıkmıştır. “Organize İşler”, “Sınav” filmlerinin besteleri de kendisine aittir. Yaratıcılığıyla kendine imrendiren bir sanatçıdır.

Ankaralı ünlüler, cansu dere fotoğraf

Cansu Dere

“Eyşan” karakterine elbette bilmeyeniniz yoktur. Kötü bir karakteri, başarıyla canlandırınca akıllardan silinmiyor. Cansu Dere’yi görünce hırslı, acımasız “Eyşan” akıllara geliyor. Fakat bu düşünceyi “Şahsiyet” dizisinde yıkmayı başardı. “Nevra” rolü, bambaşka bir Cansu Dere tanımamızı sağladı. Kararlı, ayakları yere basan bir karakterle karşımıza çıktı. Onu izlerken Eyşan gözlüklerimizi çıkardık. Adalet arayan bir kadının gözüyle diziye bakmaya başladık. Bazı oyuncular vardır. Kült isimler haline gelmiştir. Oyunculukları su götürmez derece muhteşemdir. İşte Cansu Dere, bu listenin başında yer alıyor.

ankaralı ünlüler, erdal beşikçioğlu

Erdal Beşikçioğlu

Ankara söz konusu olduğunda akla ilk gelen isimlerdendir. Elbette, polisiye filmlerinin kahramanı Erdal Beşikçioğlu. Dizilerde rolünü, tam bir Ankara polisi edasıyla oynar. Daha birinci bölümden sarar sizi. Hepimizin bildiği “Behzat Ç.” yok mu? Bir sonraki bölümü merakla beklediğimiz o muhteşem dizi. 105 bölüm süren delidolu bir maceraydı. Beşikçioğlu’nun oyunculuğu, bu diziyi bir başyapıt haline getirdi diyebiliriz. Hatta Behzat Ç. rolü ile kazandığı ödülü de vardır. 48. Altın Portakal Film Festivali’nde “En İyi Erkek Oyuncu Ödülü”ne layık görüldü. Eğer hala izlemediyseniz en kısa zamanda mutlaka seyretmelisiniz. Çünkü Erdal Beşikçioğlu oyunculuğu anlatılmaz; yaşanır.

Mazhar alanson gitar çalıyor

Mazhar Alanson

Aşık olduğunuz kişi yanınızdaysa o şehir güzelleşir. Karanlık bulutlar dağılır; gökyüzü aydınlanır birden. Belki bir kuş gelir, konar pencerenize. İçiniz sıcacık oluverir. Mazhar Alanson da bizimle aynı görüşte olmalı. Nitekim şarkısında şöyle diyor: “Sevemezdim bu şehri, anlamazdım dilinden.” Aşkın dili ortak dildir. Kalpten söyler her şeyi. Ayrıca Mazhar Alanson aşk adamıdır. Duygularıyla yazar şarkılarını. Sözleriyle yüreğimize dokunur her zaman. Hadi gelin, “Sarı Laleler” şarkısını bugün kalbinizle dinleyin.

Ziya Selçuk fotoğraf

Ziya Selçuk

Ankara Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Fakültesi’nden mezun oldu. Bunun yanı sıra yüksek lisansının ardından Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde profesör unvanı aldı. TED Üniversitesi’nin kuruluşunda da önemli rol oynadı. 2018 tarihinde Milli Eğitim Bakanı oldu. Öğretmen bir Milli Eğitim Bakanı olması heyecan uyandırdı. Görev sürecinde birçok projeye imza attı. Müfredat reformu sürecinin bizzat başında yer aldı. Kısa bir süre sonra, pandemi nedeniyle okullar kapandı. ,

Bu zorlu süreçte öğrencilerin, öğretmenlerin yardımına koştu. El ele verip eğitimi ayakta tutmaya çalıştılar. Ayrıca öyleri ziyaret ederek, çocuklara destek amaçlı etkinlikler düzenledi. Öğrencilerin biraz olsun nefes almasını sağladı. Ziya Selçuk’u uzaktan eğitim sürecinde , ekranlarda daha sık görür olduk. 6 Ağustos 2021 tarihinde ise görevinden istifa etti. Bakanlığı boyunca eğitim camiasının takdirini kazanmayı başardı.

Ahmet mümtaz taylan

Ahmet Mümtaz Taylan

Dizilerin iyi baba rolü Ahmet Mümtaz Taylan’a aittir. O rolü öyle hakkıyla oynar ki; ağzınız açık kalır. “Keşke bizim de böyle bir babamız olsa.” dedirtir sizlere. Öfkeyi çok uçlarda yaşar. Bir bağırır, camlar titrer adeta. Sevgisini de candan gösterir. Bağrına basar evlatlarını. Babalar da böyle değil midir zaten? Yeri gelir kızar; yeri gelir okşar. Taylan’ın, oynayıp da başarısız olduğu tek bir eseri bile yoktur. Oyunculuğu karşısında tüyleriniz diken diken olur. Nitekim kendisi birçok ödül sahibidir. “Bir Zamanlar Anadolu’da” filmi ile Cannes Film Festivali “Büyük Ödülü”nü kazandı. 2020 yılında da “Gelincik” filmi ile Altın Portakal Film Festivali’nde “En İyi Erkek Oyuncu Ödülü”ne layık görüldü.

Yorum ekle