Yolcu360 Blog
Ankara yemekleri
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Gurme Rehberi - Nerede ne yenir? > Ankara Yemekleri Konusunu Sizin İçin Araştırdık…

Ankara Yemekleri Konusunu Sizin İçin Araştırdık…

Kurtuluş ve bağımsızlığın sembolü olduğu kadar Atatürk’ün kabrinine de ev sahipliği yapan özel bir şehirdir Ankara. Başka bir havası, farklı bir etkisi vardır bu şehrin. Soğuk, karlı, sert kışlarına rağmen karakter sahibi bir şehir dokusuna sahiptir. Ankara, hep Cumhuriyet tarihi ile yaşıtmış gibi bir imaja sahipse de aslında şehrin kökleri gerçekten çok eski. Bu köklü doku ile Anadolu’dan aldığı yoğun göç ankara mutfağını zaman içinde kendine özgü bir hale getirmiş. O yüzden araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak Ankara’yı keşfetmeye ne dersiniz? Bakalım Ankara mutfağından neler var?

Ankara yemekleri, Ege mutfağının otları, Güneydoğunun kebapları kadar meşhur olmasa da gerçekten çok özel ve kendine özgü. Eğer Ankara’ya yolunuz düşerse her gün her yerde bulabileceğiniz yemekleri değil de Ankara’ya özgü yemekleri tatmakta ısrarcı olun.

Ankara mutfağı

Ankara’da ne yenir diyenler için bu şehrin kendine özgü yemeklerinden bir kaç tanesini inceledik. Eğer iş için Ankara’ya gitmeyi düşünüyorsanız örneğin havayoluyla şehre gelip işlerinizi tamamlayıp dönme planınız varsa öncelikle bir araç edinin. Çünkü şehrin esas mutfağı köy ve kasabalarda. Elbette şehir merkezinde çok şık restoranlar var ve bunlardan bazıları Ankara mutfağından yemekler sunuyor. Ancak köy ve kasabalarda bu yemeklerin geleneksel sunumlarını da gözlemleyebilirsiniz.  Ankara oto kiralama için Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama fiyatlarına yolcu360.com ile hızlıca bakıp kendinize uygun bir araç edinebilirsiniz. yolcu360.com Ankara Havaalanı ve Ankara’nın fakrlı bölgelerindeki rent  a car ofislerinin online datalarına anlık erişim sağlayıp size fiyatları karşılaştırabileceğiniz bir ekran sunar. Böylece örneğin Ankara Havalimanı en uygun fiyatlı kiralık oto seçeneğinine en hızlı ve en kolay şekilde erişebilirsiniz. Ulaşım sorununu çözdüğünüze göre şimdi, Ankara’da ne yenir sorusunun yanıtlarına bakalım… Bin bir çeşit kültürü, lezzeti, farklı tatları ile tam bir şölen. Eğer Ankara’ya yolunuz düşerse bu mutfağın lezzetlerinden mahrum kalmamanız için size birkaç tavsiye verelim.

Beypazarı gezi rehberi için tıklayınız.

Ankara yemekleri

Ankara mutfağı, geniş bir yelpaze. Etli yemeğinden sebzelisine, hamur işinden tatlısına aklınıza gelebilecek her tat var bu mutfakta. Eskiden Ankara’da mutfaklar, evin büyük bir kısmını kaplarmış. Bir yanda ocak bir yanda da tandır ile yemekler pişer dururmuş. Şimdiler de şehrin merkezi yerlerinde bu durum biraz farklı olsa da köyler de durum hala aynı. Tabi bir de bu şehre yukardan bakmak için yüksek kaleleri var. Estergon Kalesi’nin eşsiz manzarası ile Türk mutfağı, Özbek sofrası, Kırgız sofrası ve daha birçoğunu deneyebilirsiniz.

Ankara yöresel mutfağı oldukça özel bir dokuya sahip. Sanki hep ağır bir misafiriniz varmış gibi özenle hazırlanır sofralar. Ankara tava, Beypazarı güveci, çubuk turşusu, Beypazarı kurusu, inceğiz çorbası, entekke böreği, yemlik cacığı, tamtak tiridi, şibit tatlısı, efelek sarması, bazlama kebabı bu mutfağın baş aktörlerinden diyebiliriz. İsimlerinin ilginçliği mutfağın birçok farklı kültürden oluşmasından kaynaklanıyor ama lezzetlerine diyecek lafımız yok. Zira bu mutfağın hakkını fazlasıyla veriyorlar. Ankara simidi örneğin, her sokak başında bulabileceğiniz, gerçek pekmez ile harmanlanmış kahvaltıların vazgeçilmezi muhteşem bir lezzet.

 Uzun dönem araç kiralama için Ankara Eryaman araç kiralama seçeneklerini inceleyebilirsiniz.

Ankara tavası

Meşhur Ankara Yemeği: Ankara Tava

Ankara’nın meşhur yemekleri listesinde ilk sırayı alıyor diyebiliriz. Daha çok düğün, Hıdırellez, kermes gibi toplanılan özel günler de yapılıyor. Bazı bölgeler de pirinçten bazı bölgeler de arpa şehriyeden yapılabiliyor. Bölgelere göre değişiklik gösterse de bu yemeğin ortak özelliği et ve sebzelerin kavrulduktan sonra pişirilecek şehriye veya pilava eklenmesi ve etin suyu içinde fırında pişirilmesidir. Yanında hoşaf, cacık, turşu veya salata ile servise edilmesiyle ortaya leziz bir menü çıkıyor.

Araç kiralama Ankara için Ankara Kavaklıdere araç kiralama fırsatlarından faydalanarak, Ankara turu için kolay bir ulaşım sağlayabilirsiniz.

Yahşihan köyü gezi rehberi için tıklayınız.

Bir Ankara Tatlısı: Şibit Tatlısı
Şibit Tatlısı

Ankara yemekleri denilince akla hemen Beypazarı kurusu ve Ankara tava gelir. Ancak Ankara’nın meşhur bir tatlısı da var.

Anadolu insanı, yemekten sonra demlenen çayın yanına mutlaka bir çeşit tatlı olsun istiyor. Şibit tatlısı da Ankara’nın yöresel, pratik ve tam da çayın yanına yakışacak bir tatlısı. Ankara şibit tatlısı nasıl yapıyor sorusunun yanıtı da şöyle: Un, tuz ve su ile yoğurulup nemli bezin altında dinlendirilen hamurdan ince yufkalar açılır ve sac üzerinde hafifçe pişirilir. Ardından baklava dilimi şeklinde kesilen yufkalar hazırlanan şurubun içine atılır ve çok bekletmeden servis edilir.

Havalimanı araç kiralama için Yolcu360 araç kiralama sayfasına bakabilirsiniz.

Ankara Yemekleri ve Osmanlı’da Asker Yemeği: Beypazarı Kurusu
Şibit Tatlısı

Geçmişi, tarihi, hatırası olan yemekler daha bir önem görür bizde. Anlata anlata bitiremeyiz. Beypazarı kurusu da bu tatlardan bir tanesi. Osmanlı döneminde askerler bir nevi ekmek türü olarak tüketirmiş. Kolay taşınabilir, doyurucu ve uzun süre saklanabilir olması ile tercih edilirmiş. Şimdiler de ise hem kışa hazırlık hem de gelen misafire çayın yanına her daim ikram edilebilecek bir yiyecek. Beypazarı kurusu nedir diyenler için şöyle özetleyelim: Tereyağı, zeytinyağı, maya, süt, tarçın ve un ile yoğurulan hamurdan baklava dilimi şeklinde parçalar elde edilerek fırında pişirilir ve kurutulur. Taze demlenen çay ile de afiyetle yenir.

Ankara rent a car için Ankara araç kiralama olanaklarına bakabilirsiniz.

Ankara otelleri

Ankara gezilecek yerler için Ankara’ya geldiyseniz, konaklama konusunda hiç endişe etmenize gerek yok. Ankara’da her bütçeye uygun kalacak yer bulabilirsiniz. Biz de Ankara konaklama ve Ankara hostel için en iyi yerleri sizler için araştırdık ve bulduk. 🙂

  • Sheraton Ankara
  • Wyndham Ankara
  • Point hotel Ankara
  • The Ankara hotel
  • Hilton Ankara
  • Ankara kızılay otel
  • Radisson blu Ankara
  • Holiday inn Ankara
  • Bera otel Ankara
  • Divan Ankara
Ankara’ya nasıl gidilir?

İstanbul Ankara kaç km? İstanbul Ankara arası O-4 üzerinden 449,8 kilometre. Araba kiralama için İstanbul araç kiralama seçeneklerini inceleyerek, 4 saat 49 dakika içerisinde Ankara için gezinize başlayabilirsiniz.

Bursa Ankara arası kaç km? Bursa’dan Ankara’ya gidecek olanlar, Günlük araç kiralama için Bursa araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak D200/E90 üzerinden 4 saat 46 dakika içerisinde 388,1 kilometre yolu rahatlıkla tamamlayabilirler.

Konya Ankara arası kaç km? Konya üzerinden Ankara için yola çıkanlar, Kiralık araba için Konya araç kiralama opsiyonlarını değerlendirerek D715 ve D750/E90 üzerinden 262,9 kilometre yolu yaklaşık 3 saat 3 dakika içerisinde gidebilirler.

1 yorum

  • Biz içli köftenin fte yapıp satıyoruz Hatay usulü sizin gibi lokantalarda dondurulmuş gönderiyoruz eyer disunurseniz