Yolcu360 Blog
ankarada-evlilik-yil-donumu-1-1.jpg
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Evlilik Yıl Dönümü İçin Ankara’da 11 Mekan Tavsiyesi

Evlilik Yıl Dönümü İçin Ankara’da 11 Mekan Tavsiyesi

Eşinizle en özel gününüzü daha da özel kılmak için Ankara’da romantik bir akşam yemeğine ne dersiniz? Ankara’da yaşayan çiftler için bu şehirde evlilik yıl dönümü kutlamaya uygun mekanları araştırdık. 

Ankara’da hemen her türlü aktivite için özel bir alan mevcut. Bazı günler var ki ikili ilişkilerde oldukça önemli. Bu özel günlerden biri de tabii ki evlilik yıl dönümleri. Ankara evlilik yıl dönümü kutlama mekanları sayesinde eşiniz ile unutulmaz bir akşam geçirebilirsiniz. Evlilik yıl dönümü için romantik bir mekan arayışında olabilirsiniz. Hem güzel yemekler hem de harika bir atmosfere sahip mekan için listemize göz atmanız yeterli. Hazırladığımız yazı içerisinde ‘’Evlilik yıl dönümü yemeği Ankara’da nerede yenir?’’ gibi pek çok farklı soruya yanıt bulabilirsiniz. Hem mükemmel lezzetlerin tadına bakıp hem de havada romantizmi hissedebileceğiniz mekanları sizler için derledik. 

Ankara’da Evlilik Yıl Dönümü Mekanları

ankarada-evlilik-yil-donumu.jpg

Yıl dönümü her çift için özel ve önemli bir gündür. Bu anlayış da kişileri plan yapmaya yöneltir. Siz de eşinizle romantik bir yıl dönümü geçirmek için plan yapıyor olabilirsiniz. Bu özel günü daha da özel bir hale dönüştürmek için doğru mekanı seçmek gerekiyor. Bu noktada sizin ve eşinizin zevkini ön planda tutmalısınız. Eşiniz ile sakin bir ortamda hoş sohbet etmek istiyor olabilirsiniz. Bunun yanı sıra evlilik yıl dönümünüze güzel bir müzik veya manzara eşlik etmesini istiyor olabilirsiniz. Bu ve bunun gibi farklı kriterlerinizi karşılayabilecek Ankara’nın birbirinden güzel mekanları aşağıda sizleri bekliyor. 

  • Attendo Vino

Attendo Vino, yeşillikler içerisindeki bahçesi ile dikkatleri üzerinde toplamayı başarıyor. Açık alanın yanı sıra özel bir kapalı alan da Attendo Vino’da sizleri bekliyor. Attendo Vino’da şömine başında oldukça romantik bir randevu geçirebilirsiniz.  Şarap mahzenini andıran  iç mekanı ile Attendo Vino evlilik yıl dönümünü kutlamak için  için biçilmiş kaftan. Attendo Vino’da sizlere sakin bir müzik listesi size eşlik ediyor. Zengin menüsü ile beğeni toplayan Attendo Vino’da yüzlerce çeşit şarap mevcut. Çeşitleri bol olduğu için hangi şarabı içmek istediğinize kolaylıkla karar verebilirsiniz. Farklı bir şarap deneyimi için, bilgili garsonlardan kolaylıkla yardım alabilirsiniz. Yalnızca garsonlara hangi lezzetlerden hoşlandığınızı söylemeniz yeterli. Attendo Vino’da şarabınıza eşlik etmesi için iştah açıcı bir peynir tabağı seçebilirsiniz. Evlilik yıl dönümüzünü Attendo Vino’da kutlamak isterseniz adresi sizin için aşağıya bırakıyoruz. 

Attendo Vino Adres: Dicle Caddesi No:33 Mutlukent Mahallesi Beysukent

  • Hayyami Şarap Evi

Listeye şarap ile başlamışken şarap ile de devam edelim. Ankara’da şarap eşliğinde romantik bir akşam geçirmek istiyorsanız adresleriniz arasına Hayyami’yi de ekleyebilirsiniz.  Ankara’da yaşıyorsanız, gitmeseniz bile Hayyami’yi görmüş olabilirsiniz. Çünkü Hayyami oldukça merkezi bir konumda yer alıyor. Hayyami’de belli günler canlı müzik yapılıyor. Canlı müzik dinlemek isterseniz içeride yer alan masalardan birine rezervasyon yaptırabilirsiniz. Temiz havanın tadını çıkarmak için ise dışarıdaki masalarda yemeğinizi yiyebilirsiniz. Özellikle tatil günlerinde yoğun olan Hayyami’ye gitmeden önce rezervasyon yaptırmanızda fayda var. Kış günlerinde evlilik yıl dönümünüzü sıcak şarap eşliğinde geçirebilirsiniz. Sıcak şarap seviyorsanız Hayyami’de yer alan seçenekler sizi oldukça tatmin edecektir. Hayyami’nin adresini aşağıda paylaştık. 

ankarada-evlilik-yil-donumu-1.jpg

Hayyami Şarap Evi Adres: Bestekar Sokak 82/B

  • The Chocolate Art

Romantik kutlamalar yalnızca akşamları ya da şarapla olacak diye bir kural yok. The Chocolate Art’da, çikolataya özel bir anlam katan şehir Belçika’nın esintilerini duyacaksınız. Dekorasyonu oldukça beğenilen Chocolate Art’da birbirinden farklı lezzetler sizler bekliyor. . Mekana girdiğinizde güler yüzlü çalışanlar sizleri karşılayacak ve masanıza kadar eşlik edecek. Chocolate Art oldukça sıcak ve sevimli bir atmosfere sahip. Ayrıca Chocolate Art’da yalnızca çikolata ve çeşitleri yok. Çikolata yemek istemiyorsanız pek çok tatli alternatifi Chocolate Art’da sizler bekliyor olacak. Oraya kadar gitmişken waffle denemenizi öneririz. 

Chocolate Art Adres: Aziziye Mahallesi Cinnah Caddesi 06690 Çankaya

  • Louise

Louise Restaurant’ı tek bir kelime ile tarif etmek gerekseydi çoğu kişi şık kelimesini seçerdi. Restoranın tasarımı, dekorasyonu ile oldukça şık ve kaliteli bir mekan. Louise Restaurant içerisinde bölümlere ayrılıyor. Louise Restaurant, kafe, patisserie ve lounge olarak üç farklı kısımdan oluşuyor. Evlilik yıl dönümünüzde yakalamak istediğiniz atmosfere bağlı, kısımlardan birini tercih edebilirsiniz. Farklı kısımlar farklı menü alternatiflerini de beraberinde getiriyor. Louise Restaurant bölümlere ayrılmış olsa da, romantik atmosfer tüm mekana yayılmış durumda. Louise Restaurant’da oldukça farklı tatlılar var. Yemeğinizi lezzetli bir tatlı ile noktalayabilirsiniz. Aynı zamanda Louise Restaurant’da ülkelerine göre ayrılmış şarapları da bulabilirsiniz. 

ankarada-evlilik-yil-donumu-2.jpg

Louise Restaurant Adres: Filistin Sokak No:37 06700 Çankaya

  • Cafe Botanica

Şehir içerisinde yeşil bir alan bulmak yer yer zor olabiliyor. Cafe Botanica ise bu arayışa bir son veriyor. Cafe Botanica’da hem bir şeyler atıştırabilir hem de güzel içeceklerin tadını çıkarabilirsiniz. Başbaşa evlilik yıl dönümü kutlamaları için Cafe Botanica’yı tercih edebileceğiniz gibi, kalabalık gruplarla da kutlama yapabilirsiniz. Cafe Botanica’da dilediğiniz organizasyonu yapabileceğiniz alanlar mevcut. Cafe Botanica’da güzel kokulara ve bitkilere doyacaksınız. Pek çok evlilik teklifine ev sahipliği yapan mekan, çiftlerin en özel günlerinde de onlara kapılarını aralıyor. Cafe Botanica’nın sakin atmosferi eşiniz ile keyifli sohbet etmeniz için birebir. 

Cafe Botanica Adres : Barbaros Mahallesi Billur Sokak 5/1 06680 Çankaya

Evlilik yıl dönümünü kutlamak için ilginizi çeken tüm alternatifleri değerlendirmelisiniz. Ankara evlilik yıl dönümü restaurant  seçenekleri olduğu gibi, alkollü alkolsüz mekanları da tercih edebilirsiniz. Yazımızda sizler için özel ve romantik bir akşam geçirmek için ideal seçenekleri derledik. Aradığınız özellikleri taşıyan mekanı seçip, bu özel gecede eşinizi çok mutlu edebilirsiniz. 

Park Şamdan

Keyifli bir menü eşliğinde sohbet etmek, hayatın rutininden uzak bir şekilde yaşama yeniden başka bir gözle bakmak üzere Ankara Park Şamdan restoran çok iyi bir seçenek oluşturuyor. Evlilik yıldönümünde restoran tercihlerinde Park Şamdan’ı değerlendirebilirsiniz. Lezzetli menüsü, zengin içecek alternatifi ve şık dekorasyonu ile çok keyifli bir atmosfer sunar. Yemek dışında sadece bir şeyler içmek üzere de bu mekanı tercih edebilirsiniz. Şehrin en popüler mekanlarından biri olduğunu da ekleyelim. 

Park Şamdan Adres: Gaziosmanpaşa, Konur Sokak No: 10 Çankaya – Ankara

Divan Brasserie

Divan restoran ve pastaneleri, ülke genelinde çok sevilen ve güvenilen mekanlar. Ankara’da bir kaç semtte Divan restoranları var. Evlilik yıldönümü restoran tercihinde Kavaklıdere Divan Brassrie restoranı tercih edebilirsiniz. Açık hava alanı da olan restoran, nezih bir konsepte sahip. Özenle seçilmiş çok net bir menüsü var. Genel olarak Türk mutfağı menüleri sunuyor. Hamur işlerine özel bir yorum katıyor ve tatlıları çok seviliyor. 

Divan Brasserie Adres: Kavalıkdere Atatürk Bulvarı No: 110 Çankaya – Ankara

Neolokal Kızılay

Dürüst yemek ilkesini geleneksel lezzetlerle sunmaya odaklanan Neolokal, Türkiye’nin önemli restoran zincirlerinden biri. Ülkemizi yurtdışında da başarıyla temsil eden ve Türk mutfağını tanıtmayı amaçlayan Neolokal, İstanbul’da çok tanınıyor. Diğer yandan Ankara’da da bir Neolokal mutfağı var. Eşinize unutulmaz lezzetler içeren bir deneyim sunmak üzere Neolokal Ankara’yı tercih edebilirsiniz. 

Neolokal Ankara Adres: Kızılay Sakarya Sokak No:17 /1 Çankaya – Ankara

Hamarat Ankara

Hamarat Ankara, romantik bir akşam yemeği için şık ve sofistike bir atmosfer sunuyor. Hamarat Ankara’nın menüsü de çok çekici. Türk mutfağının geleneksel tatlarını modern dokunuşlarla sunan bir menüsü var. Yemekler için yerel ürünler mevsiminde seçiliyor. Özellikle mevsim dışı ürün kullanmama ve yerel pazarlara verilen önemle restoranın menüsünün lezzeti şekilleniyor. 

Hamarat Adres: Kavalıdere Remzioğuz Arık Mahallesi Lüksemburg Caddesi No:2 /A Çankaya – Ankara

Seraser Fine Dining

Ankara’nın Kavaklıdere semtinde yer alan Seraser Fine Dining, tatların dengesine inanan bir ekibin elinden çıkıyor. Yüksek kalitede ve özgün lezzetler sunan restoran, fine dining denilen deneyimi sağlamaya çalışıyor. Şık ve modern bir dekorasyonun sunduğu atmosferde romantik bir akşam yemeği için ideal. Şefin ustalığı ev mevsimine göre seçilmiş malzemeler ile özel bir tat alma deneyimi sunuluyor. Romantik bir evlilik yıldönümü yemeği için keyifli bir restoran seçeneği olarak dikkate alabilirsiniz. 

Seraser Fine Dining Adres: Kavaklıdere Aşağı Öveçler Mahallesi 1324. Cadde No: 52 Çankaya – Ankara

Pizzeria Alla Torre

Evlilik yıldönümü kutlaması deyince masada onlarca çeşit meze ya da önden ara sıcak, arkadan soğuklar, ana yemek, tatlı, meyve gibi uzun ve detaylı menüler geliyor akla. Ama herkes de bu şekilde beslenmeyi sevmiyor olabilir. Şöyle çok lezzetli bir pizza ve yanında içecek yeterli diyenler için Ankara Pizzeria Alla Torre hakkında da bir şeyler yazmak istedik. Burası; en iyi pizza hamuru ve gerçek İtalyan usulü pizza içeriği sunan nadir mekanlardan biri. Türk toplumunda genel olarak herhangi bir hamurun üzerine biraz eriyebilen peynir ve sucuk eklenerek pizza yapıldığı kanısı yaygın ise de her yuvarlak şekilli ve sucuklu fırında pişmiş hamur, asla pizza değildir 🙂 Mesela pizza hamuru kendi özgü özelliklere sahiptir. Kaşar değil eriyebililen ve çok lezzetli maya kıvamı etkin peynirler kullanılır. Ayrıca pizzaya çok yakışsa da sucuğun pizza ile ilişkisi eskilere dayanmaz. Türk işi sucuklu pizza ya da Amerikan dayatması fast food pizza değil de gerçekten pizza yemek istiyorsanız Pizzeria Alla Torre güzel bir seçenek. Yanında içecekle keyifle yavaş yavaş pizzanın tadını çıkarın. Ankara’da İtalyan restoranı arayışında bu mekan çok keyifli. Ayrıca yemeğin üstüne nefes bir dilim tiramisu sipariş etmeyi unutmayın. 

Pizzeria Alla Torre Adres: Atakule Alışveriş Merkezi Botanik Katı, 06690 Çankaya/Ankara, Türkiye

Ankara’da Kiralık Araç mı Arıyorsunuz?

Ankara araç kiralama seçeneklerinde birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle