Yolcu360 Blog
ankara-bowling-salonu-1
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Yaşam > Ankara’daki En İyi 5 Bowling Salonu

Ankara’daki En İyi 5 Bowling Salonu

Ankara’da planlarınıza eğlence katacak yeni bir önerimiz var. Bowling! Bowling nasıl ve kaç kişiyle oynanır? Tüm bu sorularınızı cevaplıyoruz. Aynı zamanda Ankara en iyi 5 bowling salonunu da sizler için araştırdık.

Ankara’da Kiralık Araç mı Arıyorsunuz?

Ankara araç kiralama seçeneklerinde birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz.

Bowling Nasıl Oynanır?

Hem eğlenceli hem de bir o kadar heyecanlı olan bowling’in birtakım kuralları mevcut. Üçgen şekilde dizilen labutları bowling topunu yuvarlayarak devirmeye çalışma mantığı ile oluşturulan bir oyun. Her ne kadar dışarıdan basit gözükse de oyunun püf noktasını öğrenince daha da keyifli bir hale bürünüyor. Farklı atış teknikleri, profesyonel duruş ve hızlı hareket kabiliyetiniz ile bambaşka bir bowling deneyimi yaşarsınız. Nitekim profesyonel anlamda bowling oyuncuları da bulunmaktadır. 

Kendisine özgü bir strateji belirlemek istiyorsanız her şeyden önce bowling’te toplam kaç adet labut bulunduğunu bilmelisiniz. üçgen şekli verilen labutlardan toplam 10 adet bulunuyor. Her frame’de 2 olmak üzere atış hakkınız mevcut. Sizden 2 atışta maksimum 10 labutu devirebilmeniz isteniyor. 

Bowling Kaç Dakika Sürüyor?

Bowling oynarken zamanın nasıl geçtiğini anlamayız. Arkadaşlarımızla ettiğimiz sohbetin derinliğinden midir, bowling’in zevkli olmasından mıdır bilinmez ama zaman su gibi akar geçer. Hatta “bowling kaç dakika sürüyor?” diye sorsanız size kimse net bir cevap veremez. 😀 Atışlarda herhangi bir saniye sınırı bulunmamakla birlikte oyun setler halinde oluşuyor. Her bir sette ise 10 frame bulunmaktadır. Bu frame’lerde ise daha çok puana sahip olan galip sayılıyor. Fakat oyun kızışmalı bir rekabet halini alırsa o zaman setler devam ediyor. Hal böyle olunca bowling süresi uzayabiliyor. Sınırlı bir süresi olmadığı gibi her yeni eklenen set ile birlikte bowling karşılaşmasının süresi artıyor.

ankara-bowling-salonu-

Bowling Kaç Kişiyle Oynanır?

Tıpkı bowling süresi gibi kişi sayısına da verebileceğimiz net bir cevap yok. Kaç kişiyle oynanır? sorusunun cevabı da bir hayli esnek. Tek kişilik bowling oynayacağınız gibi 4 kişilik grup halinde de oyunu oynayabilirsiniz. Hatta 8 kişiye kadar artan kalabalık grubunuz ile de oyuna katılım sağlayabilirsiniz. 

Bowling Terimleri Nelerdir?

Bowling oynarken yabancılık çekmemeniz adına size temel bowling terimleri hakkında küçük bir bilgi verelim.

  • Lane: Topun yuvarlanarak labutlara ulaşmasını sağlayan kulvara verilen ad.
  • Frame: Skor ekranında kutucuklar halinde gördüğümüz alanlar. ( Bir sette 10 adet kutucuk bulunuyor. Bunların her birine frame diyoruz.)
  • Strike: İlk atışta tek seferde 10 labutu birden devirmektir. Strike atışı skor ekranı “X” şeklinde yansıtılır.
  • Split: Frame’in ilk atışından sonra, iki ve üzeri sayıdaki labutun birbirinden ayrı taraflara doğru gitmesidir.
  • Apple: Bowling topuna verilen isim.
  • Balsa: Bowling topunun çok yavaş bir hız ile labutlara çarpması.
  • Blowout: Atış sonrası geride sadece bir labut kalması.

ankara-bowling-salonu

Ankara Bowling Salonları

  • Rollhouse Ankuva AVM – Google Puanı: 4.0

1998 yılında Rollhouse Ankuva “Çok çalıştınız. Şimdi dinlenin.” sloganı ile kapılarını aralıyor. Ankara’nın kasvetinden, hızlı şehir hayatından biraz olsun uzaklaşmak isteyenlerin tercih ettiği adres. Sınırsız eğlence ve gün boyu aktiviteler ile dolu dolu bir gün geçirebilirsiniz. Ankara en iyi 5 bowling salonu listemizde ilk sırada yerini alıyor. Dünya standartlarında bir bowling salonu. Sadece bowling değil elbette. Bunun yanı sıra doyurucu yemek menüsü ve rahat konsepti ile sizleri bekliyor. 

Rollhouse Ankuva Adres: Üniversiteler Mahallesi, Ankuva AVM, No: 1, 06530, Çankaya/ ANKARA.

  • Rollhouse Armada AVM – Google Puanı: 3.8

Arkadaş grubunuz ile sınırsız bir eğlenceye hazır olun. İşinizi, günlük hayatınıza dair tüm stresleri bir kenara bırakın ve bowlingin tadını çıkarın. Büyük bir alana kurulan Rollhouse Armada, her ne kadar AVM içerisinde hizmet verse de AVM ortamından çok uzak. Aslına bakarsanız burası sadece oyun merkezi değil. Aynı zamanda bir yaşam merkezi olarak düşünebilirsiniz. Yemek yiyip, içeceğinizi yudumlarken bowling takımınıza tezahüratlarla destek verebilirsiniz. 

Rollhouse Armada Adres: Beştepe, Dumlupınar Bulvarı, No: 6, 06560, Yenimahalle/ ANKARA.

  • Joyland Atlantis Bowling – Google Puanı: 4.1

Ankara’nın en büyük alışveriş merkezlerinden biri olan Atlantis Alışveriş Merkezi bünyesinde bulunan Joyland Atlantis Bowling salonu sizleri benzersiz bir eğlenceye davet ediyor. Çocuklar için ekstra güvenlikli bir bowling salonu. Toplam 6 adet bariyerli lane ile birlikte 12 hattan meydana gelen salona çocuklarınızı rahatlıkla gönderebilirsiniz. 6 numaralı toptan başlayan ağırlıklar 15 numaraya kadar sıralanıyor. Aynı zamanda 30 numara ve 49 numara arasında değişen ayakkabılar ile de ayak bedeninize uygun ayakkabıyı seçebilirsiniz. 

Joyland Atlantis Bowling Adres: Kardelen Mahallesi, Başkent Bulvarı, No: 224 H, 06370, Yenimahalle/ ANKARA.

  • Rollhouse Optimum AVM – Google Puanı: 4.0

Optimum AVM içerisinde hizmet vermekte olan Rollhouse bowling salonu, Ankara en iyi 5 bowling salonu listemizde yerini alıyor. Bol seçenekli kahvaltı menüsünden, akşam yemeklerine aradığınız lezzetleri bulabilmeniz mümkün. Hafta sonu bir gününüzü Rollhouse Optimum AVM’ye ayırmanızı tavsiye ediyoruz. 

Rollhouse Optimum AVM Adres: Etiler Mahallesi, Ayaş Ankara Yolu Bulvarı, No: 93, 06796, Etimesgut/ ANKARA. 

  • Bowling Adası Ankara 39 – Google Puanı: 3.9

Bowling Adası Ankara, Türkiye’nin en nezih bowling salonlarından biri. Arkadaş grubunuz ile eğlenceli vakit geçirebileceğiniz aynı zamanda da lüks restoranında lezzetli tatlar deneyebileceğiniz bir salon. Bowling’in yanı sıra playstation, masa tenisi ve çocuk oyun alanları da mevcut. Her bütçeye uygun fiyat anlayışı ile de sizleri zorlamıyor. Şirket turnuvaları, sosyal sorumluluk projeleri ve doğum günü organizasyonlarınız için de değerlendirebilirsiniz. Ankara en iyi 5 bowling salonu listemizde Bowling Adası Ankara yerini alıyor.

Bowling Adası Ankara 39 Adres: Akşemsettin Mahallesi, Doğukent Caddesi, Nata Vega AVM, 1/B, 06480, Mamak/ ANKARA. 

1 yorum