Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > İlginç bilgiler > Amerika’ya İlk Göçmenleri Taşıyan Gemi: Mayflower

Amerika’ya İlk Göçmenleri Taşıyan Gemi: Mayflower

Yolcu360.com olarak seyahatin, ulaşımın ve ulaşım araçlarının dünyasını keşfetmeyi seviyoruz. Bugün size dünya tarihini değiştiren bir yolculuğun baş kahramanı olan Mayflower gemisinin hikayesini anlatmak istiyoruz. Amerika’ya ilk giden göçmenleri taşıyan gemi Mayflower ı tanıyalım…

Mayflower Gemisinin Hikayesi

Mayflower gemisi, İngiliz denizcilik tarihine geçmiş çok önemli bir gemidir. Amerika’ya ilk göçmenler bu gemi ile taşınmıştır. Bu göçmenler nedense daha sonra özgürlüğün sembolü haline gelmiştir. Eeee bu da Amerikan pazarlama dehasının bir sonucu tabi. Mayflower Gemisi, sırdan malların taşınması inşa edilmiştir. Kereste, giysi, gıda gibi ürünleri kıtalar arası taşıma işlevi için üretilmiş olan gemi, daha sonra dünya tarihinde çok büyük bir rol üstlenmiştir. 182 kilogram ağırlığındaki gemi, 7 metre genişliğe ve 30 metre uzunluğa sahipti.  Mayflower gemisinin mürettebatı üst kamarada yaşıyordu. Mayflower kaptanı ise Chiristopher Jones adlı aileden gemici bir denizciydi. Mürettebat pruvada kaptan da kış tarafındaki kamarada kalıyordu. Kayıtlara bakılırsa mürettebatın kaldığı kısım sürekli ıslanan oldukça nemli ve kötü konfora sahip bir alandı. 

https://www.theguardian.com/


İngiltere’den Amerika’ya İlk Göçmenler

1620 Temmuz ayında İngiltere’den yola çıkan Mayflower gemisi bazı şansızlıklar neticesinde hedefe ulaşmadan iki kez İngiltere’ye geri döndü. Yolculuk sırasında şiddetli fırtına nedeniyle geminin büyük kısmı hasar gördü. Yolculuk sırasında denize düşen bir erkek kurtarıldı. daha sonra Amerika’da büyük bir aile kurdu. Yolculuk sırasında Elizabeth Hopkins adını Oceanus koyduğu bir erkek doğurdu. Bir de insanlara kötü muamele yaptığı kayıtlara geçen bir mürettebat gemiden düşerek öldü. 

Amerika’ya İlk Gelenler

11 Kasım 1620 tarihinde Mayflower gemisi Amerika kıtasına ulaştı. 5 aylık zorlu yolculuğun ardından bakir bir toprakta vahşi insanlarla mücadele başladı. Bu gemideki Avrupalı insanların hayali ise burada Hıristiyan dinini tanıtmaktı. Bu yolculukta 102 erkek ve kadından oluşan bir yolcu sayısı kayıtlara geçmiş. Yolcular nerede mi kaldı? Eee başında dediğimiz gibi bu gemi, bir yolcu gemisi olarak inşa edilmedi. Dolayısıyla 102 insan geminin kargo bölümünde uzun ve zahmetli bir yolculuk yaşadı. Ama düşünsenize bugün onlar Amerika’ya ilk yerleşen insanlar olmaları ile kim bilir kimlerin atası konumundalar. Pek çoğu bulaşıcı hastalıktan öldü. 

Mayflower’ın Özellikleri

Mayflower, üç seviyeli bir kargo gemisi olarak inşa edildi. Bu seviyelerden ilki gözetleme kulesidir. Bir sonraki güverte ve en son da depolama alanı şeklindedir. Geminin en dipteki ve en korunaklı alanı ise ambardı. Yolcular burada seyahate etti. Denizcilerin kargoyu güverteler arasında taşımasını sağlayan ilkel bir asansör de mevcuttu ve buna ırgat deniyordu. 

Yolcu360.com/blog ile taşıtların ve ulaşımın ilginç dünyasını keşfetmeye devam edin. Başka yerde bulamayacağınız ilginç hikayelerimiz var…

Dünyanın İnanılmaz 10 Batığı | Dünyadaki Batık Gemiler

Yorum ekle