Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Almanya’nın en güzel müzeleri / Almanya

Almanya’nın en güzel müzeleri / Almanya

Almanya turunda görülmesi gereken yerleri listeledikten sonra sıra geldi Almanya’nın en güzel müzelerine… Avrupa’nın en fazla müzeye ev sahipliği yapan ülkelerinden biri olan Almanya sanat tutkunları için de fazlasıyla cezbedici.

İşte Almanya’nın en güzel müzeleri

  • Bergama Müzesi (Berlin)

Berlin’deki Müzeler Adası’nda yer alan Bergama Müzesi Klasik Antik Çağ, Antik Yakın Doğu ve İslam Sanatı olarak üç ayrı bölümden oluşuyor. Dünyanın en fazla ziyaretçi ağırlayan müzeleri arasındaki Bergama Müzesi’ndeki en değerli eser hiç şüphesiz Zeus Sunağı. Bergama’dan getirtilen eser uzun süreli restorasyona alındığı için ziyarete kapalı. Yolcu360 üzerinden Tegel Havalimanı araç kiralama fırsatlarına bakarak, müze gezinizden sonra Berlin’in tadını çıkarabilirsiniz.

Modern sanat tutkunları için Almanya’nın en güzel müzeleri arasında olan Ludwig Müzesi 1976 yılından bu yana ziyaretçilerini ağırlıyor. Müzede Pop art eserlerin yanı sıra Pablo Picasso’nun da birçok eseri yer alıyor. Ludwig Müzesi kalıcı sergilerin yanı sıra süreli sergilerle de adından söz ettirmeyi başarıyor.

  • Zwinger Sarayı (Dresden)

Dresden’e yolunuz düştüğünde uğramadan dönmemeniz gereken muhteşem bir saray Zwinger. 18. yüzyıldan günümüze uzanan sarayda Alman, Fransız ve İspanyol ressamların paha biçilemeyen eserlerinin sergilendiği Gemaldegalerie Alte Meister, porselen koleksiyonu ile göz dolduran Porzellansammlung öne çıkan galeriler arasında yer alıyor. Sarayın içerisi kadar avlusunu gezmek de oldukça keyifli. İlk durağınız Dresden olacaksa, Dresden araç kiralama fırsatlarına bakarak, Hamburg’a kısa bir seyahat gerçekleştirebilir ve bir sonraki durağınız Miniatur Wunderland olabilir.

Dünyanın en büyük demiryolu minyatürü olarak bilinen Miniatur Wunderland Hamburg gezinizde listenize eklemeniz gereken müzeler arasında. Almanya’nın yanı sıra İtalya, İsviçre hatta Amerika’nın yer aldığı minyatür 2000 yılından bu yana ziyaretçilerini ağırlıyor. Hamburg araç kiralama olanakları incelenerek, Almanya’nın önde gelen liman ve sanayi şehrinin yemyeşil parkları, müzeleri ve tarihi dokusu keşfedilebilir.

Avrupa’nın en büyük doğa müzeleri arasında yer alan Senckenberg Müzesi Almanya’nın en güzel müzeleri arasında. Dinozor iskeleti koleksiyonu ile dikkatleri üzerine çeken Senckenberg Müzesi biyolojik çeşitlilik ve organizmalarla çocuklar için de fazlasıyla öğretici müzeler arasında. Frankfurt Havalimanı araç kiralama hizmetleri araştırılarak, doğa, sanat, mimari ve güzel mutfağın bir arada olduğu Almanya’nın beşinci büyük şehrinin unutulmaz yerlerine şahitlik edebilirsiniz.

Güney Almanya’nın en güzel müzeleri

  • Residenz Müzesi (Münih)

 1508-1918 yılları arasında Bavyera Kralları’nın ikametgahı olarak kullanılan Münih Residenz 1920’den sonra müze olarak hizmete açılmış. Almanya’nın en güzel müzeleri arasında en büyük saray olarak dikkat çeken Residenz Müzesi zengin sanat koleksiyonu ile göz doldururken Ortaçağ’a uzanan tarihi ile paha biçilemeyen mücevherlerin sergilendiği Hazine Odası sarayın en dikkat çekici noktası. Münih Franz Josef Strauss Havalimanı araç kiralama olanakları incelenerek, müzeye 43 dakika içerisinde kolaylıkla ulaşım sağlanabilir.

Almanya seyahat rehberiniz için faydalı olabilecek yazılar

Yorum ekle