Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Almanya Turu | Almanya Gezilecek Yerler

Almanya Turu | Almanya Gezilecek Yerler

Orta Avrupa’nın önde gelen ülkelerinden biri olan Almanya gezip görülecek yerler açısından da hayli zengin. Hem tarihi hem doğal güzellikleriyle her yıl milyonlarca turisti ağırlayan Almanya turu için kapsamlı gezi rehberiniz

Almanya turu için İlk durağımız: Berlin ve Hamburg

  • Berlin

Almanya turu için görülmesi gereken ilk yer hiç şüphesiz başkent Berlin. Büyüleyici tarihi dokusunun yanı sıra müzeleri ve sanat galerileri ile de fazlasıyla cezbedici olan Berlin’e en az 4-5 gün ayırmanızı tavsiye ederim. Türk nüfusunun en yoğun olduğu şehirlerden biri olan Berlin’de yabancılık çekmeden rahatlıkla gezebilirsiniz. Şehrin adeta simgesi olan Brandenburg Kapısı, Barok ve Rönesans mimarinin eşsiz örneklerinden Berlin Katedrali, İkinci Dünya Savaşı’nın ardından şehri Doğu ve Batı olarak ikiye bölen Berlin Duvarı gezi listenize eklemeniz gereken başlıca yerler. Yolculuğunuzu araç ile gezerek zenginleştirmek isterseniz yolcu360 online araç kiralama sistemi üzerinden Tegel Havalimanı ve  Berlin Schönefeld Havalimanı‘ndan kolay bir şekilde araç kiralayabilirsiniz.

  • Hamburg

Almanya ikinci büyük şehri olmanın yanı sıra ülkenin en büyük limanına da ev sahipliği yapan Hamburg görülmeye değer şehirlerden bir diğeri. Elbe Nehri kıyısında yer alan Hamburg tarihi kiliseleri, müzeleri, alışveriş caddeleri ve botanik parkları ile misafirlerine unutulmaz bir tatil vadediyor. Almanya turu için önemli duraklardan biri olan Hamburg’a en az iki gün ayırarak şehri doyasıya keşfedebilirsiniz. Hamburg’u araba ile keşfetmek isteyenler Hamburg araç kiralama fiyatlarına bakabilirler.

Bu üç şehri görmeden Almanya turu’ndan dönmeyin

  • Münih

Bavyera eyaletinin başkenti Münih sizi zaman yolculuğuna davet ediyor. Her ne kadar İkinci Dünya Savaşı sonrasında ağır hasar alsa da yaralarını kısa sürede sarmayı başarabilmiş. Tarihi sokaklarda yürürken fotoğraf makinenizi bir an olsun elinizden düşürmeyeceğiniz Münih’te Marienplatz, Frauenkirche, Nymphenburg Sarayı, BMW Müzesi gibi birbirinden güzel yerleri görme şansı bulabilirsiniz. Münih’i ziyaret etmek için Ekim ayını tercih ederseniz dünyanın en büyük festivallerinden biri olan Oktoberfest’e katılma şansı bulabilir, seyahatinize farklı bir deneyim katabilirsiniz. Avrupa turu için son durağınız Münih değil ise yeni yerleri keşfetmek için Münih araç kiralama ve Franz Josef Strauss Havalimanı araç kiralama seçeneklerinden faydalanabilirseniz.

  • Köln

Almanya’nın batısında yer alan Köln ülkenin en büyük dördüncü şehri. Gezinize eski şehir meydanından başlayarak birbirinden renkli tarihi evler arasında keyifli bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Bu yolculuğunuzu Köln araç kiralama üzerinden uygun fiyatlarla rahat bir şekilde devam ettirebilir ve Altenberg Katedrali, Rathaus, St. Gereon Kilisesi, Köln Katedrali gibi şehrin cazibe merkezlerini keşfedebilirsiniz. Köln’ü bir de yukarından izlemek istiyorum derseniz teleferiğe binmeyi sakın unutmayın.

  • Dresden

Almanya turu içerisine eklemenizi önerdiğim şehirlerden biri de Dresden. Çekya sınırında yer alan Dresden Elbe’nin Floransa’sı olarak biliniyor. Saksonya eyaletindeki Dresden’de muhteşem mimarisiyle göz dolduran Zwinger Sarayı’nı ziyaret edebilir, porselen mozaikler kullanılarak hazırlanan ve Saksonya Kralları’nı resmeden Fürstenzug’u fotoğraflayabilir, Brühl’s Terrace’ta seyrine doyulmaz nehir manzarasını izleyebilirsiniz. Küçük bir şehir olmasına rağmen Dresden araç kiralama fırsatlarına göz atabilirsiniz.

 

Yorum ekle