Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > Almanlar Otomobil İşinde Neden İyi?

Almanlar Otomobil İşinde Neden İyi?

Bazı sohpetler bir yere varmaz ama yine de otomobil dünyasında en çok tartışılan konulardan biri olan Almanlar otomobil işinde neden iyi? konusuna bilimsel bir bakış getirmek istedik…Sizce Almanlar otomobil üretiminde neden çok iyiler?

Alman Otomobil Markalarının Logoları

Almanlar Otomobil İşinde Neden İyi?

Günümüzde dünyanın pek çok ülkesi kendi otomobillerini üretir durumda. Teknolojik özelliklerle donanmış, güvenli ve problemsiz araç markalarının sayısı gün geçtikçe de artmakta. Alternatiflerin çoğalması ile birlikte önümüzdeki seçeneklere bakarak hangisini alacağımız konusunda karar vermekte zorlanır hale geldik neredeyse. Otomobillerin ilk yılları düşünüldüğünde bu büyük bir avantaj şüphesiz. Bu kadar çok otomobil firması ve otomobil üreten ülkeler arasında Alman otomobilleri her zaman farklılığını ortaya koyuyor. Bunun nedenini merak ederek bir cevap aramaya çalıştık.

BMW 6 Serisi

Alman Otomotiv Endüstrisi ve Sanayi Devrimi  

19. Yüzyıllardaki yeni buluşların etkisi ve bu buluşların insan hayatı ile sanayi sistemini desteklemesi açısından büyük önem taşıyan, buhar gücü ile çalışan makinelerin üretimde öne çıkmasını ve buna bağlı olarak üretim hızının artmasını sağlayan Sanayi Devrimi ya da öteki adıyla Endüstri Devrimi, Birleşik Krallık’ta başlayarak hızlı bir şekilde Avrupa’ya yayıldığında, tarihe bakarak konuşursak, Almanlar bu devrimin niteliğini çok iyi anlamış görünüyorlar. Daha sanayi devriminin ilk günlerinden başlayarak, üretimin sistemli bir hal almasının, geliştirilmesinin ve yenilenmesinin gereklilikleri konusunda ilkesel birliğe varmışçasına ortak bir bir bilinç geliştirerek bir anlamda Alman Sistemi olarak adlandırabileceğimiz bir ilerlemeci yola giriyorlar. Böyle bir dönemde de yapılan ve yapılması gereken herşeyin başlangıcına tanıklık ediyor olmalarından kaynaklı da vizyonlarını geniş tutarak birçok şeyin ilkine imza atıyorlar.

Daha basite indirgeyerek anlamaya çalışırsak, Almanlar sanayi devriminin merkezinde yer alırken geliştirdikleri vizyoner bakış açısı sayesinde birçok şeyi bilgiye dayalı deneme yanılma yöntemiyle deneyimledikleri için bu konuda oldukça başarılılar. Çünkü, otomobilin çıkışı da sanayi devrimi ile başlayan bir süreç. Almanlar bu süreci iyi anlayarak, yüksek ihtimalle de ileride daha büyük kitlelere hitap edebilecek bir sektör olduğunu düşündükleri için otomobillerin üretimine ve geliştirmesine hem büyük kaynak hem de vakit harcıyorlar.

Otomobillerdeki pek çok önemli buluşun Almanya kökenli olduğunu unutmamak gerekir. Alman mühendisler Nicholaus August Otto ve Eugen Langen, dört zamanlı çevrime sahip motoru ürettiklerinde tarih 1867 iken, 1885 yılında Karl Benz, içten yanmalı motora sahip, benzinle çalışan ilk otomobili üretimiş. Başlıbaşına bu iki gelişme bile Almanların bu sektörün gelişip önemli bir hale geleceğinin, ileriki yıllarda daha da önem taşıyacağının farkına varmış olduklarının bir göstergesi.

2018 Mercedes S Serisi

Modern Zamanlarda Alman Otomobilleri

Mercedes-Benz, BMW, Porsche, Volkswagen, Audi, Opel gibi dev isimlere sahip Alman otomobil sektörü bu yüzyılda da hızını kesmeden, yenilikleri takip etmekten öte, yenilikleri bizzat kendileri yaparak, ilk günkü gibi bu işe önem verdiklerinin kanıtlıyorlar.

 

Alman marka otomobillerin en havalıları Mercedes, Porsche ya da Volkswagen ile konforlu bir sürüş keyfi için araç kiralama yapabilirsiniz. yolcu360.com ile belirlediğiniz bölge ve tarih aralığı için en uygun fiyatlı Volkswagen marka, Mercedes marka, Opel marka kiralık aracı hızlıca bulabileceğinizi unutmatın…

Yorum ekle