Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > Alman Mimarlık Müzesi Gezi Rehberi

Alman Mimarlık Müzesi Gezi Rehberi

Main nehri kıyısında yer alan Frankfurt Hessen eyaletinin en büyük, Almanya’nın ise beşinci büyük şehri. Avrupa’nın önde gelen finans merkezlerinden biri olan Frankfurt aynı zamanda gökdelenler şehri. Modern mimariye sahip devasa binalar ile birlikte Ortaçağ’dan kalma yapıların bir arada yer aldığı Frankfurt sanat galerileri ve müzeler bakımından ziyaretçilerini fazlasıyla memnun eden bir şehir. Eğer modern mimariyle ilgileniyorsanız Alman Mimarlık Müzesi (Deutsches Architektur Museum) kısa ismi ile DAM, listenizde mutlaka bulunmalı. Yıl boyunca kongreler, sempozyumlar, fotoğraf sergileri ve konferansların düzenlendiği Alman Mimarlık Müzesi modern ve çağdaş mimariye adanmış önemli bir mekan. Alman Mimarlık Müzesi gezi rehberi yazısı Instagram’ın sevilen gezgini Seyahatimgeldi hesabının yazarı Birten Çankaya tarafından hazırlandı.

Alman Mimarlık Müzesi Gezi Rehberi

20. yüzyıldan kalma bir konağın mimari bir müzeye dönüştürülmesi fikri ile hayata geçirilen Alman Mimarlık Müzesi’nin geçmişi 1984 yılına uzanıyor. Müzenin kurucusu Heinrich Klotz’un önerisi üzerine mimar Oswald Mathias Ungers tarafından tasarlanan müze bina içinde bina konsepti ile hayata geçirildi. Konağın sadece dış duvarları sağlam bırakıldı, içeriye beyaz ağırlıklı yeni bir mimari oluşturuldu. 200 bin mimari plan ve çizimin yanı sıra 1300’ü aşkın modelden oluşan kapsamlı bir koleksiyona sahip olan Alman Mimarlık Müzesi 80 bin kitap ve dergiden oluşan kütüphanesi ile mimarlık hakkında bilgi edinmek isteyenleri bekliyor. Müze şehrin mimari gelişimini gözler önüne seren “Eski Kulübelerden Yeni Gökdelenlere” adlı kalıcı bir sergiye de ev sahipliği yapıyor.

Frankfurt Gezilecek Yerler | Frankfurt Müzeleri | Almanya yazısı için tıklayınız.

Ziyaret Bilgileri

Pazartesi günleri kapalı olan Alman Mimarlık Müzesi’ni Salı 12.00-18.00, Çarşamba-Cuma 12.00-20.00, Cumartesi-Pazar 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret etmek mümkün.

Frankfurt araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Giriş Ücreti

  • Tam bilet: 9 euro
  • İndirimli bilet: 4.5 euro
  • 18 yaş altı için giriş ücretsiz.
Alman Mimarlık Müzesi Adres

Schaumainkai 43, 60596 Frankfurt.

 

Yorum ekle