Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > Alfa Romeo’nun Fotoğraflarla 110 Yıllık Değişimi

Alfa Romeo’nun Fotoğraflarla 110 Yıllık Değişimi

Alfa Romeo ne demek? İlk Alfa Romeo otomobil ne zaman üretildi? Alfa Romeo hangi ülkenin otomobil üreticisi…Peki, kiralık Alfa Romeo fiyatları nasıl ve en uygun Alfa Romeo araba kiralama seçeneği nerede? Yazımız, Alfa Romeo meraklıları için fena halde heyecan verici bilgiler içerir:) Alfa Romeo’nun fotoğraflarla 110 yıllık değişimi yazısı sizler için Yolcu360 ekibi tarafından hazırlandı.

Alfa Romeo’nun Tarihçesine Baktık

Alfa Romeo’nun tarihçesi hakkında çok özel bilgilere ulaştık ve sizinle paylaşmak istedik. Zira, markanın 110.yılı geçtiğimiz ay kutlandı. Tam 110 yıldır Alfa Romeo markası, hayatımızda. Peki, ilk Alfa Romeo ne zaman üretildi ve Alfa Romeo marka ismi nereden geliyor? Detaylar için okumaya devam edin…

110 yıllık Alfa Romeo hikayesi…

1900-1905 arası dönemde Fransa’da çok satan bir lüks otomobil markası vardı: Darracq. Bu marka, hem Fransa’da hem de Almanya’da epeyce satılıyordu. İtalya’da buna karşı bir rakip doğurma fikri gündeme geldi. İtalyan estetiği ve Akdeniz sıcaklığını Avrupa damgası ile sunmak, heyecan vericiydi. 

Alfa Romeo 2 Spor Modelle 2019’a Hazırlanıyor yazısı için tıklayınız.

Alfa Romeo Ne Anlama Geliyor? / Alfa Romeo’nun Fotoğraflarla 110 Yıllık Değişimi

1907 yılında Anonima Lombarda Fabrica Automobile kısaca ALFA tesisi açılınca Darracq markasına karşı Avrupa’da bir rakip doğmuş oldu. Peki, ALFA Romeo’daki “Romeo” ismi nereden mi geliyor? 1915 yılında Nicola Romeo adlı tasarım mühendisi, bu tesisi satın aldı ve marka adı ALFA Romeo oldu.

Targa Florio adlı ilk Alfa modeli ise 1910 yılında pazara sunuldu. 1920’de üretilen Torpedo modelleri de ALFA Romeo logolu ilk modellerdi. 


1923’te Alfa Romeo markasının motor sporları macerası başladı. Pek çok yarışta birincilik aldı. 


1930 yılında Le Mans ve Monza modelleri tanıtıldı. 


Fabrika, 1939 yılından itibaren de İtalyan ordusu için otobüsler üretmeye başladı. 


1946 yılında Villa d’Este modeli üretildi. Bu model, dönemin Monaco prensi ve Mısır kralı tarafından da kullanıldı. 


Alfa Romeo markası, için 1950’ler çok önemli. Çünkü 1951 yılında GP 159 adlı modelle, F1 şampiyonu oldu. Bunun arkası da gelecekti.


1954 yılında piyasaya sunulan giulietta Sprint çok sevildi. Bunun Spider adında bir de coupe versiyonu yapıldı. 


1960’larda ise markanın adı, sıklıkla Formula1 ile birlikte anılacaktı. McLaren için yarış otomobillerine özel motorlar üretmeye başladı. Bu, markanın şanını epey ileri bir noktaya taşıyacak önemli bir hamle oldu. 


1972’de Alfa SUD adlı bir model üretildi. Bu model, markanın o zamana kadar en çok satan otomobili oldu. 


1981’de İtalyan otomotiv devi Fiat ile Alfa Romeo ortaklık yaptı ve marka, artık Fiat’ın altında konumlandı. 

1990’lar daha ulaşılabilir Alfa Romeo modellerinin pazara sunulduğu bir dönem oldu. Alfa Romeo 155 modeli, çok tutuldu. 1997 yılında üretimi başlayan Alfa Romeo 156 modeli ise common rail sistemini kullanan ilk otomobil oldu. 


2003 yılında pazara sunulan Alfa Romeo GT, 2006’da satışa çıkan Alfa Romeo Spider ve daha sonra tanıtılan 8C Competizone modelleri 2000’li yılların yıldızları oldu. 


2010’lu yıllarla 2020 yılları arasında ise çok sayıda özel teknoloji ve tamamen kendine özgü tasarım dili ile hayalleri süsleyen Alfa Romeo modelleri pazara sunuldu. 

Yeni Alfa Romeo Modelleri yazısı için tıklayınız.

Kiralık Alfa Romeo Fiyatları Nasıl?

Kiralık Alfa Romeo fiyatları, otomobilin model yılı, km bilgisi, yakıt tüketim şekli ve karoser tipine göre değişir. Diğer yandan aynı otomobil için rent a car ofisleri, farklı fiyat verebilir. Burada sezon, söz konusu rent a car ofisinin bulunduğu bölge gibi detaylar da kiralık Alfa Romeo araç fiyatına etki eder. Alfa Romeo kiralamak için ya da uygun fiyata Alfa Romeo araba kiralamak için yolcu360.com üzerinden ilerleyebilirsiniz. Birkaç saniye içinde belirli bir bölgedeki en uygun fiyatlı kiralık Alfa Romeo seçeneğine ulaşabilirsiniz. Sistem, belirttiğiniz bölgedeki kiralık araçları fiyata, markaya, modele ve diğer özelliklere göre filtreleyerek paylaşır. Listeyi dilediğiniz gibi süzebilir, size uygun seçeneği hızlıca görebilir ve dilerseniz kredi kartına 9 taksitle araç kiralama yapabilirsiniz. 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Yorum ekle