Yolcu360 Blog
agac-tuneli-1.jpg
AW498936
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Ağaç Tüneli Nerede? | Karabük Bartın Yolu

Ağaç Tüneli Nerede? | Karabük Bartın Yolu

Ağaç Tüneli eşine az rastlanır bir yol manzarası olarak Batı Karadeniz’den geçen herkesin mutlaka adını duyduğu bir keşif rotasıdır. Ülkemizde ve dünyada farklı noktalarda ağaçların tünel gibi yolun üstünü kapladığı noktalar vardır ancak bunlardan bir tanesi var ki çok özel… Karabük Bartın yolu üzerindeki ağaç tüneli manzarasını sizler için keşfettik. Ağaç Tüneli nerede yazısını okuduktan sonra Yolcu360 araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak burayı ziyaret etmeye ne dersiniz?

Ağaç Tüneli Nerede ve Nasıl Gidilir?

Herkese merhaba Bartın Karabük yolu üzerinde keşfettiğim bu yola, Ağaç Tüneli denmesinin  nedeni,ağaçların dallarının birbirine kapanması sonucu tüneli andıran bir görüntü oluşturmasıdır.  Burada yol üstündeki balıkçılarda mola verebilir isterseniz alabalık yiyebilirsiniz.

Sonbaharda sarı ve kırmızı bir ağaçlı tünele dönüşen yol, yaz ve ilk bahar aylarında yemyeşil bir tüneli manzarası ile sizi karşılar. Yine sonbaharda yaprakların çoğu yola döküldüğü için kaybolan asfalt görüntüsü ile harika kareler yakalayabilirsiniz.

Kış aylarında yapraklar döküldüğü için tünel görüntüsü kaybolmaktadır.  Bu tüneller kilometrelerce devam etmektedir. Ara ara kaybolsalar da sonra yeniden ağaçlar sizi dalları ile kucaklayacaktır. Önceden yolculuk yaparken yolunuzu güzelleştiren ve kendinizi masallar diyarında gibi hissettiren ağaçlı tünel yolu, son zamanlarda fotoğrafçıların ve farklı keşif rotaları isteyenlerin uğrak noktası oldu. Yolu oradan geçmemesine rağmen yolunu değiştiren sırf bu yolu görmek için gelen binlerce turist akınına uğradı. Öyle ki yolda trafik çok yoğun olmasına rağmen arabalarını sağa çekmiş, sadece fotoğraf çektirmek için yolun ortasında duran çok fazla insan görebilirsiniz.

Hatta bu yüzden bu yolda giderken çok fazla hız yapmamakta fayda var. Ağaçlı yolun birkaç benzeri olmasına rağmen en güzeli Bartın Karabük yolundadır. Diğerleri İstanbul ve İzmir’dedir. Ağaçlı Tünele en yakın market Safranbolu merkez ve Bartın merkezde bulunmaktadır.  Yine aynı şekilde konaklama da en yakın bu şehirlerdedir.


Yol üzerinde bulunan Bartın ilinin Ulus ilçesindeki Ulukaya şelalesi’ni ziyaret edebilirsiniz. Yine aynı şekilde yola çıkmadan önce Safranbolu ilçesindeki Taş Teras‘ı, Dipsiz Göl’ü, Konarı Gölünü, Eflani Gölü’nü ve Baklabostan Şelalesi’ni ziyaret edebilirsiniz. Bartın’a ulaştıktan sonra Güzelcehisar Lav Sütunları’nı görebilir, kemiklerinizi sızlatacak soğukluktaki denize girip serinleyebilirsiniz. Yine burada kamp da yapabilirsiniz.

Karabük Bartın yolu çevresinde keşfedebileceğiniz diğer rotalar

Yorum ekle