Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Adrenalin Tutkunlarına Özel Rafting Yerleri

Adrenalin Tutkunlarına Özel Rafting Yerleri

Adrenalin, hız, macera… Nabzınızı yükselten sporları seviyorsanız rafting tam size göre. Üstelik ülkemizde rafting yapılabilecek çok sayıda akarsu bulunuyor. Gürül gürül akan sularda unutulmaz anlar yaşamak isteyenler ülkemizdeki en iyi rafting rotalarına göz atabilir.

Rafting Yapabileceğiniz En İyi Rotalar

  • Köprülü Kanyon, Antalya

Antalya’ya yaklaşık 80 kilometre mesafede yer alan Köprülü Kanyon Milli Parkı Akdeniz’in muhteşem doğasını gözler önüne seriyor. 14 kilometre uzunluğu ile ülkemizdeki en büyük kanyonlardan biri olan Köprülü Kanyon aynı zamanda popüler bir rafting noktası. Köprüçay üzerinde yükselen sulara karşı hünerlerinizi sergileyebilir, heyecan verici dakikalar geçirebilirsiniz. Köprülü Kanyon görsel güzelliğinin yanı sıra tarihi zenginliği ile de dikkat çeken yerlerden biri. Rafting turunda Roma döneminden günümüze gelen kalıntıları görme şansı bulabilirsiniz.

Antalya Havalimanı araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

  • Dalaman Çayı, Muğla

Akdeniz ve Ege bölgesi arasında doğal sınır görevi gören Dalaman Çayı 229 kilometre uzunluğu ile bir doğa harikası. Rafting için de ideal bir ortam sunan Dalaman Çayı yaz aylarında yerli turistler kadar yabancı turistlerin de ilgi odağı. 13 kilometrelik zorlu parkura 830 metreden başlayıp 200 metrelere indikçe adrenalin bir an olsun azalmıyor. Her ne kadar yaz aylarında su debisi düşse de heyecanın hız kesmeden devam ettiği Dalaman Çayı’nda rafting için en ideal dönem Eylül-Ekim ayları. Siz de tatilinizi Muğla’da geçirmeyi planlıyorsanız macera dolu bir gün için Dalaman’da rafting turuna mutlaka katılın.

Muğla Dalaman Havalimanı araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Adrenalin Tutkunlarına Özel Rafting Yerleri

  • Fırtına Deresi, Rize

Doğu Karadeniz’in büyüleyici coğrafyasına tanıklık etmeye hazır olun! Kaçkar Dağları’nın Karadeniz’e bakan yamaçlarındaki derelerin birleşmesiyle oluşan Fırtına Deresi bölgedeki en büyük akarsu havzalarından biri. Ardeşen ile Çamlıhemşin arasında yer alan akarsu 23 kilometrelik parkuru ile yılın her dönemi rafting tutkunlarını ağırlıyor. Farklı zorluk derecelerine sahip olan parkur büyüleyici doğası ile adeta göz kamaştırıyor. Ortalama bir saat süren rafting turu sonrası zipline ile nabzınızı biraz daha yükseltebilirsiniz.

Rize araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

  • Çoruh Nehri, Artvin

Doğu Karadeniz’de rafting denince akla gelen bir diğer yer Artvin’in Çoruh Nehri. 431 kilometre uzunluğundaki nehir Karadeniz’den Gürcistan’a ulaşıyor. Yüksek debisi sayesinde rafting için en elverişli nehirlerin başında gelen Çoruh’ta kano ve nehir kayağı gibi diğer su sporları da yapılabiliyor. Yaklaşık iki saat süren rafting turu sonrası alabalık keyfi yapmayı unutmayın.

Artvin araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Yorum ekle