Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > Film / Dizi > Absürt Komedi Filmleri Arasından 5 Absürt Komedi Filmi

Absürt Komedi Filmleri Arasından 5 Absürt Komedi Filmi

Absürt komedi filmleri neler? En iyi absürt komedi filmleri listesinde neler var? Mutlaka izlenmesi gereken absürt komedi filmleri hangileri? Komedi bir yana absürt komedi filmlerinin o farklı tadını bilen bilir.

ABSÜRT KOMEDİ FİLMLERİ

Merhaba sevgili okur. Mantıksız olduğu aşikar olan durum ve davranışlarla yaratılan mizaha absürt komedi denir. Birbiriyle alakası olmayan kavramları bir araya getiren, mantık hataları ve saçmalıkların işlenmesidir. Bir yandan sizi düşüncelere, anlamsızlığa ve eğlenceye sürükleyecek absürt komedi filmlerini aşağıda sizler için ele aldık. 

SHAUN OF THE DEAD / ZOMBİLERİN ŞAFAĞI (2004)

  • ZOMBİLERİN ŞAFAĞI FİLM EKİBİ

2004 yılı İngiltere-Fransa ortak yapımı zombi temalı absürt komedi türü filmidir. Yönetmenliğini Edgar Wright üstlendiği absürt komedi filminin başrolünde, Simon Pegg, Nick Frost, Kate Ashfield, Lucy Davis, Dylan Moran, Penelope Wilton ve Bill Nighy yer almaktadır. Merak edenler için fragmanı aşağıdadır.

  • ZOMBİLERİN ŞAFAĞI FİLMİ NE ANLATIYOR

Hayatı olumsuz yönde giden Shaun, bütün zamanını arkadaşı Ed’le birlikte oturdukları barda, annesi ve kız arkadaşının yarattığı problemleri çözmeye çalışmakla geçirmektedir. Kız arkadaşının kendisini terketmesinden sonra Shaun hayatını düzene sokma kararı alır. Kız arkadaşı ile arasını tekrar düzeltip, Annesinin gönlünü alma kararı alır. Tam bu arada ölüler dirilir ve yaşayanları yemek için hareketlenirler. Ailesel problemlerine göre, etrafta zombilerin olması Shaun için basit bir sorundur. Zombi saldırısından kurtulmak için, sevdikleri ile birlikte sakin bir yere yolculuk etmeye karar verirler. 

LIFE OF BRIAN / BRİAN’IN HAYATI (1979)

  • LIFE OF BRIAN FİLMİ HAKKINDA

En iyi İngiliz absürt komedi örneklerinden biridir. Yönetmen koltuğunda Terry Jones’un oturduğu film, 1979 yılı yapımıdır. Başrollerinde ve senaryo yazımında İngiliz komedi grubunu olan ‘Monty Python’ ekibi vardır. Ekibin kadrosu şu şekildedir; Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones ve Michael Palin. Kült-Film’ler içinde yer almakadır. 

  • LIFE OF BRIAN NE ANLATIYOR

İsa’nın doğdu ahıra yakın olan başka bir ahırda Brian doğar. Brian, bilge insanlar tarafından kutsal sayılır ve Mesih ilan edilerek armağanlar verilir. Kısa süren Mesih serüveninden sonra, kahramanımızın peşini talihsizlikler bırakmayacaktır. Döneminde çok eleştrilen film, Kilise tarafından sansüre uğrar. Dönemin siyasi gruplarını alaya almıştır.

ADAM’S APPLES / ADEM’İN ELMALARI (2005)
  • ADEM’İN ELMALARI FİLMİ HAKKINDA

Bu sefer absürt komedi filmlerinde, Almanya ve Danimarka ortak yapımı ‘Adem’in Elmaları’ filmine gidiyoruz. Senaryosunu ve Yönetmenliğini Anders Thomas Jensen’in yaptığı, 2005 yılı yapımı absürt komedi filmidir. Başrollerinde, Mads Mikkelsen, Nicolas Bro, Tomas Villum, Jensen, Nikolaj Lie Kaas ve Ulrich Thomsen yer almaktadır. Akademi Ödüllerinde Danimarka’nın, ‘En İyi Yabancı Film’ kategorisinde Oscar’a aday gösterilen filmin fragmanı aşağıdadır.

  • ADEM’İN ELMALARI FİLMİ NE ANLATIYOR

Hapisten yeni çıkan Neo-Nazi biri olan Adem (Danca-Adam), topluma geri kazandırılmak için Papaz İvan’ın yanına gönderilir. Papaz, ona kilisenin önündeki elma ağacından toplayacağı meyvelerle Elmalı kek pişirme görevi verir. Elma ağacının felaketleri uğraması sonucu, İvan şeytan tarafından sınandıklarını düşünür. Adam ise, tanrı tarafından sınandıklarını düşünür. Adam’ın bir karar vermesi gerekiyor.                                                                                     

En İyi Gençlik Filmleri için tıklayınız.

DELICATESSEN / ŞARKÜTERİ (1991)
  • ŞARKÜTERİ FİLM HAKKINDA

Fransızların absürt komedi filmlerini de seveceğinize eminim. Şarküteri filminin senaryosunu ve yönetmenliğini, Marc Caro ve Jean-Pierre Jeunet yapmıştır. Başrollerinde, Pascal Benezech, Dominique Pinon, Marie-Laure Dougnac ve Jean-Claude Dreyfus yer almaktadır. Sürrealist film akımının iyi örneği olan absürt komedi filminin fragmanı aşağıdadır. 

  • ŞARKÜTERİ FİLMİNİN KONUSU

Büyük bir savaş sonrasında ki Fransa’da, yiyecek çok az ve değerlidir. Bundan dolayı İnsan eti de yenmeye başlanmıştır. Palyaçoluğu bırakmış biri şarküteriye başvurur. Dükkan sahibinin kızına aşık olur. Ancak kızın babasının daha farklı planları vardır. Bakalım kızın babasının planları ortaya çıkacak mı?

En İyi Animasyon Filmleri yazısı için tıklayınız.

UNDERGROUND / YERALTI (1995)
  • UNDERGROUND FİLMİ HAKKINDA

Senaryosunu Duşan Kovacevic’in yazdığı, yönetmen koltuğunda Emir Kusturica’nın oturduğu 1995 yılı yapımı absürt komedi filmdir. Filmin müziğini Goran Bregoviç yapmıştır. Başrollerinde, Miki Manojlovic, Lazar Ristovski, Mirjana Jokovic ve Slavko Stimac yer almaktadır. Cannes Film Festivalinde, Altın Palmiye alan absürt komedi filmin fragmanı aşağıdadır.

  • UNDERGROUND FİLMİ NE ANLATIYOR

Yıl 1941 Belgrad. Almanların başlattığı bombardıman sonucu, Marko için gerekli kaos ortamı oluşur. Arkadaşı Blacky’i ve silah arkadaşlarını, yeraltında bir mahzene silah üretmeleri için yerleştirir. Savaş bittiği zaman herkesin dışarıya çıkacağı garantisi verilmiştir ama barış sağlanmasına rağmen Marko, faşist iktidarın hale yönetimde olduğunu ve savaşın devam ettiğine herkes inandırmıştır.

Romantik Komedi Filmleri yazısı için tıklayınız.

Yorum ekle