Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > 90’ların En İyi Araba Modelleri | 90’lı Yılların En Popüler Arabaları

90’ların En İyi Araba Modelleri | 90’lı Yılların En Popüler Arabaları

90’lı yılların en popüler efsane arabaları neler? 90’larda üretilen en güzel otomobiller hangileri? 90’ların en popüler araba modelleri listesinde neler var? 1990′ arabaları arasında neler var? 90’ların en efsane otomobilleri içerisinde hangi markalar var? 90’ların en iyi araba modelleri hakkında bilgi almak istiyorsanız doğru yerdesiniz. 90’lar arabaları hakkındaki blog yazısı sizler için Yolcu360 ekibi tarafından derlendi. 🙂

90’ların En İyi Araba Modelleri

  • Audi S2

S2, yeni ufuklar açan Audi Quattro coupe’nin halefi durumdaymış. S2 turbo şarjlı 220bhp 2.3 litrelik beş silindirli bir motora sahipmiş. Buna ek olarak, gücü iyi kullanabilmek içinse dört tekerlek çekişli bir sistemle tasarlanmış.

Hangi Araba Hangi Marka İle İlişkili yazısı için tıklayınız.

  • BMW 3 Serisi

BMW, 3 Serisi ile daha fazla dikkat çekemezdi. Ford Mondeo ve Vauxhall Cavalier gibi sıradan aile sedanlarından daha çok ilgi çeken seri, çok sayıda satarak 1990’lar boyunca BMW’nin en çok satanı haline gelmiş.

Çocuklarıyla Yaz Tatiline Çıkacak Aileler İçin Kiralık Araç Önerileri için tıklayınız.

  • Chevrolet Lumina

Dört kapılı sedan, biraz daha sportif bir çekicilik için notchback stiline sahip iki kapılı bir versiyonla birleştirilmiş. Bununla birlikte, önden çekişli platform ile konfor sağlaması amaçlanmış. Aynı zamanda, Lumina adı Chevrolet’in NASCAR yarış arabaları içinde kullanılmış. Fakat, birinci nesil Lumina sadece dört yıl dayanabilmiş.

Bir Dönem Hayalleri Süsleyen Spor Otomobiller için tıklayınız.

  • Fiat Tempra

Fiat Tempra, platformunu Alfa Romeo 155 ve Lancia Dedra ile paylaşmış. Fiat tarafından Tempra, 1.8 ve 2.0 litrelik benzinli motorlarla tasarlanmış. Ancak, o dönem Tempra’nın 1.9 dizelide mevcutmuş.

Ford Sierra ve Vauxhall / Opel Cavalier gibi rakiplerine göre Tempra; fiyat, ekipman ve sürüş keyfi açısından iyi bir konuma sahipmiş. Bu da onu rakiplerinden bir adım öne çıkarmış.

Yeniden Üretilse Alınacak Spor Otomobiller yazısı için tıklayınız.

90’lı Yılların En Popüler Arabaları

  • Ford Explorer
Kaynak: https://90scars.fandom.com/

Ford, popüler Jeep Cherokee ve Chevrolet Blazer ile rekabet etmek için bir SUV’ye ihtiyaç duymuş. Bunun sonucunda da Explorer ortaya çıkmış. Keskin, temiz stilli ve orta büyüklükteki Explorer, o dönem Bronco II’yi tahtından etmiş.

Üç ve beş kapılı gövdelerle sunulan Explorer, basit bir 4.0 litrelik V6 benzinli motora sahip. Aynı zamanda Explorer, arkadan veya dört tekerlekten çekişli olabilirken, sağlam ayrı bir şasesi olması onu arazi dışında da kullanılabilecek iyi bir seçenek haline getirmiş.

  • Geo Storm

Geo Storm, ABD’de satılan ve Isuzu tarafından üretilen uygun fiyatlı bir spor otomobil. Aslında Storm, Isuzu’nun Impulse modelinin yalnızca yeniden işlenmiş bir versiyonuymuş. Başlangıçta Volvo 480ES kalıbında tuhaf görünümlü bir hatch-cum-station olarak sunulan Storm, ayrıca üç kapılı bir hatchback ile de satılmış. Ancak, 1993 yılında Japonya’da yaşanan ekonomik çöküş, Storm’un ömrünü sona erdirmiş ve Geo markası 1997 yılında General Motors ile birleştirilmiş.

  • Lotus Carlton

Birleşik Krallık’da Lotus Carlton, diğer Avrupa ülkelerinde ise Lotus Omega adı ile satılmış. 3.6 litrelik sıralı altı motor ve ikiz turboşarjlara sahipmiş.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Yorum ekle