Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > 40 Yıllık Fiat Panda! | Yeni Çıkan Fiat Panda

40 Yıllık Fiat Panda! | Yeni Çıkan Fiat Panda

Fiat’ın Panda modelini beğeniyor musunuz? Yeni çıkan Fiat Panda’yı gördünüz mü? Sıfır Fiat Panda ya da ikinci el Fiat Panda almayı düşünür müsünüz? Fiat panda hakkında bilgi arayanlar için Fiat’ın Panda modelinin geçmişine bir göz attık ve çok ilginç bilgilerle karşılaştık…

Fiat Panda Modelleri

1970 yılında Fiat markası birden fazla tasarım şirketi ile görüşerek bakımı kolay – ekonomik bir otomobil istediğini duruyurdu. Bir çok tasarım ekibi bu isteğe yanıt verdi ve 1979 yılında ilk testler başladı. Giorgetto Giugiaro’nun geliştirdiği önden motorlu araç kabul edildi. 

Köşeli hatları olan, oldukça küçük hacimli bu otomobil adını Roma Tanrıçası EmPanda’dan aldı. Yani Fiat Panda adı sanıldığı gibi dev pandalardan gelmiyor. Bu arada Fiat markası, vaktiyle bu konuda Doğal Hayatı Koruma Derneği ile davalık da olmuş.  Neyse konumuza dönelim; Fiat Panda 1980 yılında Cenevre Otomobil Fuarında tanıtıldı. İlgi gördü mü dersiniz?

Fiat Panda Yok Sattı!

  • 1980 yılında üretilen Fiat Panda modellerinin hepsi satıldı. Marka, başarılı bir pazarlama stratejisi kurmuştu. 
  • 1983 yılında iç mekanı daha kaliteli, motoru daha güçlü ve 4X4 versiyonu da olan Panda modelleri üretildi. 
  • 1985 yılında Fiat Panda modeli kapsamlı bir makyaj operasyonu geçirdi. 
  • 1976 yılında panda’nın yerini Seat Marbela modeli alacaktı. Anak 1990 yılında marka, Panda adı ile ilerlemeye devam kararı aldı. Bundan sonra 1991’de, 2003’te yenilenen Panda modellerinin tanıtımı yapılırken Seat Marbela üretim kalkacaktı. 
  • 2004 yılında Fiat Panda Yılın Otomobili seçildi. 1006’dan sonra hidrojenli Panda, doğalgazlı Panda gibi alternatif seçenekler pazara sunuldu. 

Benzinli Fiat Panda
2020 Model Fiat Panda

2020 Fiat Panda 115.900 TL’den başlayan fiyatlarla satışta. Uygun fiyatlı sıfır otomobil arayışında olanlar için iyi bir seçenek oluşturuyor. LED farları, küçük ama şık tasarımı, ergonomi odaklı köşe yapısı ve iç mekan konforu ile dikkat çekiyor. 

Kiralık Fiat Panda Fiyatları

Bazı otomobiller, iç hacmi, marka-model bilinirliği, motor özellikleri ve yakıt ekonomisi ile çok tutulur. Araç kiralama şirketleri de çok tutulan bu otomobilleri araç filolarına alır ve kiralarlar. Ancak Fiat Panda, Volkswagen Beetle gibi niş kitlesi olan otomobillerin kiralanma sirkülasyonu düşük olacağı için genellikle rent a car firmalarının filolarında bulunmazlar. Bu nedenle kiralık Panda arayışında aradığınızı bulmanız zor olabilir. Ancak farklı küçük modellere yönelebilirsiniz. 

Yorum ekle