Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde tüm ekibimizle küçük dostlarımızın yanındayız

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde tüm ekibimizle küçük dostlarımızın yanındayız

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü küçük dostlarımıza şiddetin bir türlü önünü alamadığımız ülkemizde son derece önem taşıyan bir farkındalık günü. Yolcu360 ailesi olarak sosyal sorumluluğumuzun bilincinde olarak tüm ekibimizle içimizdeki hayvan sevgisinden bir demet sunmak istedik. 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nün öneminin farkındayız ve küçük dostlarımızın her zaman yanındayız.

Misafir Memnuniyet Merkezi’miz 7/24 sizlerin yanında ve desteğinde. Kimi zaman rezervasyonlarınızda yardımcı oluyoruz kimi zaman çözülmesi zor gibi görünen problemlerinize sihirli dokunuşlar yapıyoruz. Ve bunların hepsini sağlayan başarılı ekibimiz aynı zamanda  yüreği sevgi dolu insanlardan oluşuyor. İşte küçük dostlarımıza büyük bir hayranlık ve sevgi besleyen Misafir Memnuniyet Merkezi ekibimizden 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’ne özel fotoğraflar.

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nün öneminin farkında olan sadece Misafir Memnuniyet Merkezi’miz değil. Ana merkezimizdeki ekibimiz de bu önemli günde küçük dostlarımızın yanındalar ve sizleri de farkında olmaya davet ediyorlar. İşte Yolcu360’ın mutfağında size en iyi hizmeti sunmak için gecesini gündüzüne katan ekibimizden kareler…

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde sizi farkında olmaya çağıran bir diğer ekibimiz ise blog sayfamızın gezgin yazarları. Onların bir kısmını sosyal medya hesaplarından tanıyorsunuz. Hepsi de bu özel günde sizleri hayvanları korumaya davet ediyor. İşte kimisi gözlerden uzak bir yaylada, kimisi dünyanın öbür ucunda yeni keşiflerde, kimisi belki de hemen içinde bulunduğunuz sokakta olan sevgili yazarlarımızdan gelen o güzel kareler.

Son olarak 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde bizimle birlikte bu sevgiyi paylaşan diğer ekibimiz yabancı dilde blog yazılarımıza katkı sağlayan yazarlarımız. Onlar da bu önemli günün ülkemizde yaşayan hayvanlar için öneminin farkında. İşte onlardan gelen kareler…

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü

Tarihin başından bu yana insanlar, hayvanlara karşı yapılan haksızlıklara karşı onları koruma eğiliminde olmuştur. Ancak Hollanda’nın başkenti Lahey’de Dünya Hayvanları Koruma Federasyonu’nu oluşturana dek tüm ülkelerdeki hayvanları koruma dernekleri çağlarca organize olamamışlardır. İlk olarak 1931 yılında toplanan bu kuruluş 4 Ekim’i Hayvanları Koruma Günü tarihi olarak ilan etmiştir. Ve böylece 1931 yılından beri 4 Ekim, bu amaçla kutlanmaktadır. Ülkemizde ise 1908 yılından beri düzenli olarak hayvan hakları ve hayvan sorunlarıyla ilgilenilmektedir. Ülkemizde resmi olarak 1908 yılında kurulan Hayvanları Koruma Derneği hayvanları koruma amacı güden ilk resmi Türk derneğidir. Sistemli ve düzenli olarak hayvan sorunlarıyla ilgilenen bu dernek konunun önemine dikkat çekmesi açısından bize hayvanlara karşı işlenen suçların ne kadar eskiye dayandığını hatırlatmaktadır.

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü ‘nde hatırlanması gereken hayvan hakları

Hayvan hakları, hayvanların doğuştan hakları olan şekilde muamele görmesini sağlamak amacıyla belirlenmiş haklardır. Hayvan Hakları Beyannamesi 15 Ekim 1978 tarihinde Paris’teki Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Merkezi’nde düzenlenen bir törenle ilan edilmiştir. Ayrıca bu metin 1989 yılında Hayvan Hakları Birliği tarafından tekrar düzenlenerek 1990’da UNESCO’ya sunulmuş ve aynı yıl halka açıklanmıştır. Bu bildirgenin maddeleri aşağıdaki gibidir:

  1. Bütün hayvanlar yaşam önünde eşit doğarlar ve aynı var olma hakkına sahiptirler.
  2. Bütün hayvanlar saygı görme hakkına sahiptir. Bir hayvan türü olan insan , öbür hayvanları yok edemez. Bu hakkı çiğneyerek onları sömüremez. Bilgilerini hayvanların hizmetine sunmakla görevlidir. Bütün hayvanların insanca gözetilme, bakılma, ve korunma hakları vardır.
  3. Hiçbir hayvana kötü davranılamaz, acımasız ve zalimce eylem yapılamaz. Bir hayvanın öldürülmesi zorunlu olursa, bu bir anda, acı çektirmeden ve korkutmadan yapılmalıdır.
  4. Yabani türden olan bütün hayvanlar, kendi özel doğal çevrelerinde karada, havada ve suda yaşama ve üretme hakkına sahiptir. Eğitim amaçlı olsa bile özgürlükten yoksun kılmanın her çeşidi bu hakka aykırıdır.
  5. Geleneksel olarak insanların çevresinde yaşayan bir türden olan bütün hayvanlar uyumlu bir biçimde türüne özgü yaşam koşulları ve özgürlük içinde yaşama ve üreme hakkına sahiptir.
  6. İnsanların yanlarına aldıkları bütün hayvanlar doğal ömür uzunluklarına uygun sürece yaşama hakkına sahiptir. Bir hayvanı terk etmek acımasız ve aşağılık bir davranıştır.
  7. Bütün çalışan hayvanlar iş süresi ve yoğunluğunun sınırlandırılması ve güçlerini artırıcı bir beslenme ve dinlenme hakkına sahiptir.
  8. Hayvanlara fiziki ya da psikolojik bir acı çektiren deneyler yapmak hayvan haklarına aykırıdır. Tıbbi, bilimsel, ticari ve başkaca biçimlerdeki her türlü deneyler için de durum böyledir.
  9. Hayvan beslenmek için yetiştirilmişse de bakılmalı, barındırılmalı, taşınmalı, ölümü de acı çektirmeden ve korkutmadan olmalıdır.
  10. Hayvanlardan insanların eğlencesi olsun diye yararlanılamaz, hayvanların seyrettirilmesi ve hayvanlardan yararlanılan gösteriler hayvan onuruna aykırıdır.
  11. Zorunluluk olmaksızın bir hayvanın öldürülmesi yaşama karşı suçtur.
  12. Çok sayıda yabani hayvanın öldürülmesi demek olan her davranış bir soykırım, yani bir suçtur.
  13. Hayvan ölümüne de saygı göstermek gerekir. Hayvanın öldürüldüğü şiddet sahneleri sinema ve televizyonda yasaklanmalıdır.
  14. Hayvanları koruma ve savunma kuralları, hükümet düzeyinde temsil olunmalıdır.Hayvan hakları da insan hakları gibi yasayla korunmalıdır.

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü ‘nde bize düşen görevler

  • Hayvanları korumaya ve onlara sahip çıkmaya ilk olarak sokak hayvanlarından başlanabilir. Her birey kendi sokağındaki hayvanların barınma, beslenme ve su gereksinimlerine katkıda bulunsa birçok hayvan için sokaklar daha yaşanası olacaktır.
  • Yolcu360 olarak sunduğumuz hizmetten yola çıkarak tüm sürücüleri yollarda karşılarına çıkacak hayvanlara karşı duyarlı olmaya davet ediyoruz. Şehir içi hız kuralları sadece insan canı ve malı için değildir. Şehirleri küçük dostlarımızla paylaşıyoruz ve ıssız bir sokaktan geçerken hızımızı arttırmadan önce bir yerlerden bir kedi ya da köpek çıkabileceğini unutmamalıyız. Onlara zarar vermemek için duyarlı sürücüler olmalıyız. Yolları onlar için de güvenli alanlar haline getirmeliyiz.
  • Eğer bakımını üstlendiğiniz bir minik dostunuz varsa onların yiyeceklerini, içeceklerini düzenli bir şekilde vermeyi, aşılarını zamanında yaptırmayı ihmal etmemeliyiz
  • Zor durumda kalmış olan hayvanlara elimizden geldiğince cerrahi müdahale konusunda veterinere götürerek destek olmalıyız.
  • Hayvanlara eziyet suçu işleyenleri uyarmalı ve şikayet etmeliyiz.
  • Kuş, karınca, arı gibi hayvanların yuvalarını bozmamalıyız. Her cana karşı saygı ve sevgi duymalıyız.

Yorum ekle