Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Gezilecek Yerler

30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Gezilecek Yerler

30 Ağustos Zafer Bayramı’nda gezilecek yerler konusunda keşfe çıkıyoruz! 🚗🚗🚗

30 Ağustos Zafer bayramı tatili yakında! Gazi Mustafa Kemal Paşa önderliğindeki Büyük Taarruz, milletimizin şanlı hikayesini yansıtan bir zafer. 30 Ağustos 1924 yılında Afyon Başkumandan Zaferi olarak kutlanan bu bayram, 1926 yılında günümüzdeki ismini aldı. 

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın anlam ve önemine hitap eden rotalarla karşınızdayız. Dört bir köşesinde büyüleyici doğa güzellikleri yer alan ülkemiz, aynı zamanda zengin bir tarihe sahip. Doğal olarak bu tarihin yansıması olan anıtları Türkiye’nin birçok şehrinde görebiliyoruz.  

Rota önerilerimize geçmeden önce, 30 Ağustos Zafer Bayramı anlam ve önemi üzerine konuşacağız. Unutulmaz kahramanlık hikayelerinin yer aldığı bu bayram hakkında sizin de söylemek istedikleriniz varsa, yorumlara bekliyoruz!

30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Gezilecek Yerler30 Ağustos Zafer Bayramı’nın Önemi ve Hikayesi

30 Ağustos Zafer Bayramı, Kurtuluş Savaşımızın zaferini simgeliyor. Her ne kadar işgal güçlerinin ülkemiz terk etmesi 1 günde tamamlanmamış olsa da bugünü Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini attığımız ve savaşı kazandığımız gün olarak kutluyoruz. 

Mustafa Kemal Atatürk’ün planları doğrultusunda Türk ordusu 20 Temmuz 1922’deki oturumun ardından düşmanı Anadolu’dan sürmek için harekete geçti. Gizli bir hareket olarak 26 Ağustos gecesinde Afyon’da başlayan Büyük Taarruz, Aslıhan civarında kuşatılan düşman birliklerinin Dumlupınar Meydan Muharebesi’nde yenilmesiyle tamamlandı. Dumlupınar Meydan Muhaberesi’ni Büyük Önder Atatürk bizzat komuta etmişti. İşte 30 Ağustos Zafer Bayramı, bu zaferin kutlaması olarak ilan edilmiştir.

30 Ağustos Zafer Bayramı Kaç Gün Tatil?

2021 yılında 30 Ağustos pazartesi gününe denk geliyor; yani hafta sonuyla birleşiyor! Böylece 3 günlük bir tatil bizi bekliyor. 

30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Gezilecek Yerler, tatile çıkan aile

30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Gidilecek Yerler: Hafta Sonuyla Birleştirenlere Özel Rotalar

Ana konuya geliyoruz. 30 Ağustos tatilinde nereye gitmeli? Bu konuda bir gezi rehberi hazırlayalım ve size ilham verelim istedik. Ülkemizde tatil yeri olarak seçenek çok. 

Öncelikle, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın anlam ve önemine hitaben gidilmesi gereken yerler listemizle başlıyoruz. 

Bu arada Kültür Bakanlığının satışa sunduğu Müzekart 30 Ağustos Kart, yıl boyıunca pek çok müzede indirim sağlıyor. 

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Hafta Sonunda Gidilecek Yerler

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın anlamı çok büyük. Yokluk içinde dağılmış bir millet, dünyanın en büyük güçlerine karşı durarak küllerinden doğdu. Türkiye Cumhuriyet, bu zafer sayesinde kuruldu. Şimdi bu zaferin anılarına tanık olabileceğiniz yerleri keşfedelim. 

30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Gezilecek Yerler, anıtkabir, akşamAnıtkabir, Ankara

Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi yuvası Anıtkabir, sadece bir anıt mezar değil aynı zamanda içinde birçok müzeyi barındıran bir kültür kompleksi. 30 Ağustos Zafer Bayramı tatili, Atamızı ziyaret etmek için harika bir gün! 

Anıtkabir hakkında merak ettikleriniz için Anıtkabir Gezisi yazımıza göz atabilirsiniz. Ayrıca Anıtkabir’de gezilecek yerler için bu yazımızı okumak isteyebilirsiniz. 

Kurtuluş Savaşı Müzesi, Ankara

Ankara’nın en merkezi bölgelerinden Ulus’ta bulunan Kurtuluş Savaşı Müzesi, kültürel yapı olarak şehir merkezine yakın yerlerin başında geliyor. I. TBMM binasında bulunan müzede o yıllara ait fotoğrafları ve eşyaları görmek mümkün.

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama fiyatları için buradan!

30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Gezilecek Yerler, çanakkale, geliboluGelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı, Çanakkale

Dünyanın en ünlü destanlarından biri olan Çanakkale Savaşı’nın anıları, günümüzde Çanakkale’de bulunan Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı’nda özenle korunuyor. Marmara Bölgesi’nin kuzeybatısında yer alan 33.444 hektarlık tarihi alanda birçok şehitlik, siperlik, müze ve anıt ve batık var. 

Eceabat ilçesine bağlı bu milli park, aynı zamanda doğal güzellikleri ile insanı büyülüyor. Orman ve deniz manzaraları ne kadar huzur verici olsa da, tepeler boyunca devam eden siperliklerde insan burada şehit olanları hayal edip kederlenmeden edemiyor. 

Gelibolu hakkında daha fazla okuma yapmak için Bir Destanı Fotoğraflamak başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz. 

Çanakkale Merkez’den araç kiralama yapmak için buradan devam edin. 

Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi, Sivas

Tatilde yolu Sivas’ın yakından geçenler ya da Sivas çevresinde yaşayanlar Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesini mutlaka bayram tatili rotasına eklemeli. Burada aynı zamanda Aşık Veysel Müzesi ve Sivas Arkeoloji Müzesi var. Tek günde 3 müze gezmeye ne dersiniz? 

30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Gidilecek Yerler: 3 Günlük Tatil Rotaları

  • Tüm bu yerlerin dışında bir de üç günlük tatili değerlendirmek istiyorsanız, size öneriler hazırladık. Bunlardan ilki Antalya. Yaz döneminde dünyanın birçok köşesinden gezgin burada burada buluşuyor. Tarihi koklayabileceğiniz antik kentleri ve Akdeniz’in en güzel plajlarıyla burada eğleneceğiniz muhakkak.
  • Tatili doğada ve yaylada geçirmeyi düşünürseniz, Batı Karadeniz turuna çıkabilirsiniz. Yemyeşil ormanlar, bol oksijen ve eşsiz Karadeniz lezzetleri! Gerçekten çok iyi fikir!
  • Tatilde şöyle bir tarihi koklayayım diyenlere Güneydoğu turunu öneriyoruz. 10 bin yıldan fazla eski olan Göbeklitepe mesela, insan görmeli böyle yerleri. 
  • Şanlıurfa’da bulunan Göbeklitepe, insanların yerleşik hayata ilk geçiş denemelerinin bir anıtı olarak kabul ediliyor. Avcı toplayıcılar burada toplanırmış! Oradan ver elini Gaziantep, Mardin… 
  • Yalnız aman dikkat, yemeklere çok dalmayın. Tatilden 5 kilo fazlalıkla dönersiniz! O kadar lezzetli ki Güneydoğu Mutfağı! Artı ikramı bol!
  • 3 günlük tatil için bir diğeri öneri İzmir. İster Efes’e gidin, UNESCO Dünya Mirasi listesindeki antik kenti görün, ister Alaçatı çevresinde ciks bir tatile çıkın. Seçim sizin!
  • Bir de Muğla var. Dalaman, Bodrum ve Gümüşlük gibi en ünlü tatil merkezlerine ev sahipliği yapan şehir, birbirinden güzel koylarıyla denizin tadını çıkarmak için ideal bir rota. 
  • Son olarak 20 milyonluk megakent İstanbul’a gelelim. 24 saat uyumayan bir şehir burası, sanatı, kültürü, manzarası ve gece hayatı, dillere destan. Şöyle bir Pierre Loti tepesinden İstanbul’u izlemek, Galata Kulesi’nden Kız Kulesi’ne selam vermek, vapur keyfi, Sultanahmet, Ayasofya, saymakla bitmez…

30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Gezilecek Yerler, antalya kalesi30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Gezilecek Yerler: Antalya Gezisi

Ağustos ayı biterken deniz, kum ve güneşle ayı kapatmak isteyenlere önerimiz, Antalya. Birbirinden güzel plajlarıyla Akdeniz’in en güzel sahillerini keşfetme şansı veren Antalya, aynı zamanda sanat kültür etkinlikleriyle eğlence vadediyor. 

Akşam yemeğini Akdeniz manzaraları karşısında yedikten sonra eğlenceli bir konsere katılmaya ne dersiniz? Sabahında ise Akdeniz’in ılık sularında rahatlayabilirsiniz.… Bunun yanı sıra Antalya’da gezilebilecek birçok yer var. İster doğal güzellikler ister antik kentler, 3 gün tatilini doya doya geçirmek isteyenler için Antalya mükemmel bir seçim olur. 

30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Gezilecek Yerler, şelale manzarasıArabayla Batı Karadeniz Turu: Karadeniz Ereğlisi, İnebolu, Sinop

3 günlük tatilde nereye gidelim? Bizim aklımıza gelen diğer bir rota da Batı Karadeniz Turu. 3 gün içinde burada birçok yeri keşfedebilirsiniz. Ayrıca harikulade doğa manzaralarıyla araba yolculuğuna çıkabilirsiniz. Rota konusunda yaratıcı olabileceğiniz gibi, ilham arıyorsanız biz sizin için bir tane hazırladık.

Karadeniz Ereğlisi, İnebolu ve Sinop. Zonguldak’ın Ereğli ilçesi, hem şirin hem de havası inanılmaz temiz bir bölge. Buradaki oksijenle ciğerlerinizi yeniledikten sonra İnebolu’ya geçip eski evleri keşfedebilirsiniz. Ayrıca yerel köftecilere uğramayı unutmayın!

Yolun sonunda ise Türkiye’nin en güzel bölgelerinden Sinop sizi bekliyor olacak. İnceburun kıyılarından Karadeniz’in uçsuz bucaksız manzaraları, kesinlikle tam fotoğraflık. Bununla birlikte sessiz ve huzurlu bir tatil sunan Sinop, aynı zamanda denize girebileceğiniz bir yer. 

Arabayla Karadeniz Turu Yapmak İçin 5 Neden yazımıza göz atmayı unutmayın. Ayrıca bu yolculuğa nasıl bir arabayla çıkmanız gerektiğini merak ediyorsanız, okumaya buradan devam edin. 

30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Gezilecek Yerler, göbeklitepe, şanlıurfa30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Gezilecek Yerler: Şanlıurfa, Mardin, Gaziantep

3 günlük tatilde otantik ve tarihi bir araba gezisi yapmak isteyenlere rota önerimiz, Şanlıurfa, Mardin ve Gaziantep. Aslında tüm bu şehirlerde görebileceğiniz çok şey var, 3 gün asla yetmez. Fakat bizim amacımız hızlı bir keşif!

Şanlıurfa’da mutlaka görülmesi gereken iki yer var, Balıklıgöl ve Göbeklitepe. Göbeklitepe şehrin dışında kalsa da merkezden yapılacak 30 dakikalık bir araba yolculuğuyla oraya varmak mümkün. 

Şanlıurfa’nın doğusunda bulunan Mardin, tıpkı eski masallardan çıkmış gibi. Taş evleri ve antik harabeleriyle insan burada tarihi bir filmdeymiş gibi hissediyor. Şanlıurfa’dan sonra buraya geçmeyi düşünürseniz, Dara Harabelerini mutlaka ziyaret edin. 

Şanlıurfa’dan rotanızı batıya çevirirseniz, varacağınız yer baklava ve kebaplarıyla ünlü Gaziantep olur. Şehir merkezi oldukça hareketli, eski çarşıları gezerek yerel ürünlerin büyüleyici dünyasına giriş yapabilirsiniz.

Gaziantep’te ne yiyelim diye soruyorsanız, bu soruyu başka bir içeriğimizde cevaplamıştık. Peki, Gaziantep’ten hediyelik ne alınır? Cevaplar için buradan devam edin. 

istanbul galata kulesi, bayram tatilinde gezilecek yerlerHafta Sonu Tatilinde Gidilecek Yerler: İstanbul Gezisi

30 Ağustos Zafer Bayramı ile gelen 3 günlük tatilde İstanbul gezisi de iyi gider. Öncelikle günün anlam ve önemine hitaben burada keşfedebileceğiniz birçok müze var. Mesela Osmanbey’de bulunan Atatürk Evi Müzesi. Bunun yanı sıra Beşiktaş’a konumlanmış Deniz Müzesi. 

30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Gezilecek Yerler: Atatürk Arboretumu

30 Ağustos Zafer Bayramı’nda hem Atamızı hatırlamak hem de kendinizi doğaya bırakmak isterseniz, Atatürk Arboretumu iyi bir fikir olur. Büyükşehir stresinden uzakta, binlerce ağaç ve canlı türüne ev sahipliği yapan Atatürk Arboretumu, aynı zamanda iki gölete sahip. Burada geçireceğiniz tam gün, sizi kesinlikle yenileyecek!

izmir atatürk heykeli3 Günlük Tatilde Nereye Gidilir: İzmir Gezisi

30 Ağustos Zafer Bayramı’nda için son rota önerimiz, İzmir. Kurtuluş Savaşımızın önemli şehirlerinden İzmir’de Büyük Taarruz, Kurtuluş Savaşı ve Atatürk hakkında gezi yapabileceğiniz birçok müze var. Üstelik İzmir sadece kültür ve tarih yönüyle değil, doğal ve turistik noktalarıyla da pek ünlü!

Mesela Alaçatı. Yaz dönemi boyunca cıvıl cıvıl olan bu bölge, denize karşı restoranları ve butik otelleriyle keyifli ve romantik bir gün geçirmek için ideal. Bunun yanı sıra Ağustos ayı boyunca İzmir koylarında denize girmek mümkün. 

30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Gezilecek Yerler: İzmir’de Atatürk Evi Müzesi

Hazır rotamızı İzmir’e çevirmişken, Alsancak’ta bulunan Atatürk Evi Müzesini ziyaret etmeden olmaz. Atamızın anılarına ve eşyalarına göz atmak isterseniz, müze yaz döneminde 18:30’a kadar açık. Detaylar için resmi Atatürk Evi Müzesi sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

İzmir araç kiralama fiyatları için buradan buyurun!

Yorum ekle