Yolcu360 Blog
29-ekim-gezilecek

29 Ekim Gezilecek Yerler

29 Ekim gezilecek yerler için keşfe çıkıyoruz. Cumhuriyetimizi kutlamanın coşkusunu yaşarken ülkemizin güzelliklerini keşfediyoruz. Siz de 29 Ekim’de seyahate çıkmayı düşünüyorsanız, önerilerimize mutlaka göz atın! 29 Ekim Cumhuriyet bayramını en iyi şekilde değerlendirmeniz için gidebileceğiniz yerleri sizin için derledik. İşte sonbaharda keyifli bir mola vermenizi sağlayacak 3 günlük rotalar:

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda da binlerce model ve araç sizleri bekliyor! Yurt içinde ve yurt dışında 110 ülkede Yolcu360 araç kiralama seçeneklerini inceleyebilir ve ideal aracınızı kolaylıkla kiralayabilirsiniz!

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Hakkında Kısa Bilgi

Cumhuriyet bayramında gezebileceğimiz yerler konusuna geçmeden önce bu kutlu bayram hakkında kısaca bilgi verelim. 29 Ekim 1923’te Türkiye Büyük Millet Meclisi cumhuriyeti ilan etti. Böylece egemenlik millete, yani bize geçti. O günden beri 29 Ekim’de Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyoruz. 

Assos, Çanakkale

Assos, hem İstanbul’a hem de İzmir’e yakın olduğu için kısa tatillerde tercih edilebilecek lokasyonlardan biri. Günümüzde Behramkale olarak da bilinen Assos, doğal güzellikler ile tarihi dokuyu bir arada barındırıyor. Gelin, Assos’un dolu dolu bir tatil yapmayı sağlayan bu özelliklerini birlikte keşfedelim. 

Midilli adasının karşısında bulunan Assos, öncelikle pırıl pırıl denizi ile sizi karşılayacak. Unutmayın, deniz keyfini yaşamak için hala geç değil. Assos’da tüplü dalış yaparak deniz sezonunu burada kapatmanın zevkini yaşayabilirsiniz. Deniz demişken, elbette Assos antik limanda deniz ürünleri ve mezeleri tatmadan dönmemenizi öneririz. 

Denize bir de tepeden bakmak ve tarihe tanıklık etmek için Assos antik kentini ziyaret edebilirsiniz. Assos antik limana 2.5 km uzaklıktaki Behramkale köyünün taş sokaklarından yürüyerek antik kente varabilirsiniz. Assos antik kentinde ise Athena Tapınağı, amfi tiyatro, Agora ve Assos Nekroprolü’nü gezebilirsiniz. 

Eşsiz bir gün batımı manzarası için de antik kentin zirve noktası olan Athena Tapınağı’nda mola verebilirsiniz. Dönüş yolculuğuna şirin bir durak eklemek için de Babakale, Adatepe ya da Yeşilyurt köylerinden birine uğrayabilirsiniz. 

Assos’a Nasıl Gidilir?

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Assos, İstanbul’a 429 km, İzmir’e de 324 km mesafe uzaklıkta. Ancak bu mesafeler gözünüzü korkutmasın. Eceabat, Kilitbahir ya da Gelibolu’dan feribota binerek bu süreyi kısaltabilirsiniz. 

Amasra, Bartın

29 ekim gezilecek yerler, amasra, bartın, deniz, sahil

29 Ekim Cumhuriyet bayramı tatil rotaları tabii ki İzmir ve İstanbul’a yakın yerler ile sınırlı değil. Yeşil ve mavinin birleştiği Amasra’nın sıcak merkezini adımlayarak gezinize başlayabilirsiniz. Amasra müzesini ziyaret ederek Osmanlı, Ceneviz, Bizans, Helenistik ve Roma dönemine ait eserleri görebilirsiniz.

Amasra şehir gezisinde ilk molanızı ilçenin meşhur balık restoranlarında verebilirsiniz. Hazır Amasra’da yemek yemişken de buraya özgü rengarenk salatayı da yemeden dönmeyin deriz. Ayrıca Amasra merkezde salı ve cuma günleri kurulan Galla Pazarı’na da uğrayabilirsiniz. Kadınların ürettiği ürünlerin satıldığı pazarda yöreye özgü lezzetleri bulabilirsiniz. 

Amasra’nın bir diğer ilgi çekici alışveriş noktası ise Çekiciler çarşısı. Tarihi 17. yüzyıla dayanan çarşıda ahşap oyma yöresel ürünleri bulabilirsiniz. Bu tempolu gezinin ardından Amasra’nın Tavşan adası karşısındaki ağlayan ağaç bölgesinde denize karşı çayınızı yudumlayabilirsiniz. 

Ağlayan ağaç, adını bölgede yer alan bir selvi ağacından alıyor. Ağaç, deniz ve havadan topladığı nemi bahar aylarında dışarı verdiği için ağlarmış gibi bir görüntü oluşturuyor. 

Roma döneminden kalan tarihi Temere Köprüsü’nü adımlamayı, Kuşkayası yol anıtını görmeyi ve lav sütunlarının önünde fotoğraf çekilmeyi de Amasra gezi planına dahil edebilirsiniz.

Amasra’ya Nasıl Gidilir?

Batı Karadeniz’de bulunan Amasra Bartın’a bağlı bir ilçe. Ankara Amasra arası 287 km’lik yolu aracınızla gidebilirsiniz. Araçla yola çıkmayı tercih ederek 29 Ekim yolculuğunuza sürpriz molalar da ekleyebilirsiniz. 

Ahlat, Bitlis

ahlat, 29 ekim gezilecek yerler, tarihi yerler

Şimdi 29 Ekim Cumhuriyet bayramı tatili önerilerinde rotamızı doğuya çeviriyor ve Van gölü kıyısında yer alan Ahlat’a doğru uzanıyoruz. Sıradışı bir seyahat deneyimi yaşamak için tarihi eserleri ile göz kamaştıran Ahlat’ı keşfe çıkıyoruz. 

Gezinin ilk durağı olan Ahlat Selçuklu Meydan Mezarlığı, üzerindeki işlemelerle dikkat çeken ve 3.5 metreye varan mezar taşlarıyla görülmeye değer bir açık hava müzesi. UNESCO Dünya Kültür Mirası geçici listesindeki Ahlat Selçuklu Meydan Mezarlığında 12 ile 17. yüzyıllar arasına ait 8200 mezar var. 

Selçuklu mezarlığından sonra da aynı bölgede yer alan Ahlat müzesini gezebilirsiniz. Ahlat müzesinde Kalkolitik Çağdan Osmanlı Dönemine kadar birçok yüzyıla ait eseri inceleyebilirsiniz. Her adımda sizi tarihi eserlerin karşıladığı Ahlat’ta Çifte Kümbet, İskenderpaşa Camisi, Usta Şagirt Kümbeti, Emir Bayındır Kümbeti ve Abdurrahman Gazi türbesini de görebilirsiniz. 

Tarih kokan bir yolculuğun ardından tabiat içerisinde bir mola vererek dinlenmeye ne dersiniz? Ahlat’a 42 km mesafede bulunan Nemrut krater gölünü gezerek tatilinizi eşsiz manzaralarla noktalayabilirsiniz. Nemrut krater gölü hakkında detaylı bilgi almak için Nemrut Krater Gölü başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Ahlat’a Nasıl Gidilir? 

Bitlis’in ilçesi Ahlat, şehir merkezine 63 km, Van’a da 178 km mesafe uzaklıkta. Ahlat yolculuğunuzu en kolay şekilde araçla gerçekleştirebilirsiniz. Araç kiralama seçenekleri hakkında bilgi alıp 29 Ekim tatilini planlamak için Yolcu360 sayfasını ziyaret edebilirsiniz. 

Anıtkabir Gezisi

anıtkabir gezisi, mozole, atatürk anıt mezar, mezar odası, 29 ekim gezilecek yerler

29 Ekim’de tatil beldesi yerine Atamızın son istirahat yerini ziyaret etmeyi tercih edebilirsiniz.  Ankara dışındaysanız, tatilinizi Ankara ve çevresi rotasında planlayabilirsiniz. Böylece Anıtkabir gezisi için 1 gününüzü ayırabilirsiniz.

Ankara’da görebileceğiniz birçok güzel yer var. Mesela cumhuriyetimizin ilan edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi Binası iyi bir seçim olur. Detaylar için Ankara gezi rehberimizi inceleyebilirsiniz. 

Anıtkabir gezisi hakkında detaylı bir yazımız var. Atamızın anıt mezarını ziyaret etmeden önce mutlaka göz atın! 

Anıtkabir’e Nasıl Gidilir?

Anıtkabir, Kızılay Metro istasyonundan, Yeşil Tabelalı Ankaray-Aşti istikametine giden Ankaray’a binerek Anadolu Bulvarı Durağında ininiz. indikten sonra yürüme mesafesinde.

29 Ekim’de Yurt Dışında Gezebileceğiniz Yerler: Selanik 

selanik'teki atatürk evi, 29 ekim gezilecek yerler

29 Ekim’de gezebileceğiniz yerler listemize yurt dışı önerimizle devam ediyoruz. Cumhuriyet Bayramı’nda Atamızın Selanik’teki evini görmeye ne dersiniz? Üstelik Yunanistan’a keyifli bir araba yolculuğu ile ulaşabilirsiniz. 

Selanik’te Atatürk Evi’ni gördükten sonra Atina’ya doğru ilerleyebilirsiniz. Atina’da şehir hayatı çok renkli, gece hayatı çok eğlenceli. Buradaki bar ve kafelerde Yunan mutfağının müthiş mezelerini tadabilirsiniz. Ayrıca sirtaki gecelerine katılmayı unutmayın!

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tatilini keyifle geçirmenizi dileriz. Ekimde gezilecek yerler konusunda daha fazla ilham arıyorsanız, ilgili içeriğimizden devam edebilirsiniz.

29 Ekim 2022 Hangi Güne Denk Geliyor?

29 Ekim 2022 yılında cumartesi gününe denk geliyor. 

Yorum ekle