Yolcu360 Blog
23-Nisan-etkinlikleri
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > 23 Nisan’da Çocuklarla Etkinlik Planı Önerileri

23 Nisan’da Çocuklarla Etkinlik Planı Önerileri

23 Nisan tüm dünyada yalnızca çocuklar için armağan edilmiş bir gün. Atatürk tarafından dünyadaki tüm çocuklara verilmiş neşe dolu bir gün. İlkokulda her öğrencinin büyük bir sevinçle beklediği o heyecanlı gün. Çocuklara armağan edilen bugün için yetişkinlerin üzerine düşen nedir? Onların yılın en azından bir günü kendilerini gerçekten değerli ve özel hissetmeleri için bir plan yapabilirsiniz. Planın içeriği aslında size kalmış bir şey. Aslında her çocuk farklı bir şey ister.  23 Nisan’da çocuklarla etkinlik planı yazımızdan oldukça faydalanabilirsiniz. Haydi başlayalım.

23-Nisan-1

23 Nisan Ne Zaman?

Bu yıl 23 Nisan cumartesi gününe denk geliyor. Cumartesi zaten hafta sonu olduğu için ebeveynlerin çocukları için yapacağı güzel planlar daha da genişletilebilir. Mesela İstanbul’da yaşıyorsanız şehir dışına seyahat edebilirsiniz. Ya da fazla açılmayalım diyorsanız da İstanbul’un en güzel yerlerinde vakit geçirebilirsiniz. 

Adalar

Hem şehirden uzaklaşmayayım hem de çok yakınında durmayayım diyorsanız Büyükada ilk tercih edeceğiniz yerlerden olabilir. Büyükada çocuklar için gerçekten keyifli bir yer olabilir. Çünkü artık bahar havası esiyor her yerde ve bisikletlerin çıkma vakti geldi. Büyükada’da diledikleri kadar bisiklet sürebilirler. Acıkınca istedikleri çeşit yemeği bulabilecekleri çok sayıda işletme de var. 

İstanbul İllüzyonlar Müzesi

Bütün çocukların istisnasız sevebileceği bir yer daha geliyor: İstanbul İllüzyonlar Müzesi. Hem yetişkinlerin hem de çocukların dur durak bilmeden eğleneceği en keyifli etkinliklerden bir.  İçerde Tepetaklak Oda, Vortex Tüneli, Sonsuzluk Odası, Tabaktaki Kafa ve Klon Masa gibi birsürü  yeni ve keşfedilmemiş illüzyon  var. Bu illüzyonlar  çocuklarınıza son derece büyüleyici görsel, duyusal ve eğitsel bir deneyim yaşatacak. İçeriye hemen girmek için erken gitmeniz gerekiyor. Çünkü müzenin önünde hep kuyruk oluyor.

Rahmi Koç Müzesi

 Rahmi Koç Müzesi İstanbul Haliç kıyısında 27 bin metrekarelik devasa bir alanda yer alıyor. Müze hem açık hem de kapalı sergi alanına sahip. Havacılık, denizcilik ve karayolu ulaşım tarihine ait klasik otomobillerden, tramvaya, teknelerden uçaklara nostaljik pek çok araç sergileniyor. İçerisinde oturup çayınızı yudumlayabileceğiniz Fenerbahçe Vapuru özellikle seviliyor. Rahmi Koç Müzesi hafta sonu çocuklarla sıra dışı bir etkinlik yapmak isteyen aileler için çok değerli bir seçenek olabilir.

Emaar Akvaryum ve Sualtı Hayvanat Bahçesi

Emaar tüm çocukların büyülendiği bir mekan. İçerisinde 7 farklı bölüm var. Bunlar Kayalık Kıyılar, Tünel Akvaryum, Denizanası Galerisi, Ormanlar, Nehirler ve Şelaleler, Penguen Adası, Timsah Krallığı. Akvaryum ve sualtı hayvanat bahçesi toplamda 200 türden 20.000’in üzerinde deniz canlısı ve amfibiye ev sahipliği yapıyor. Hem görsel hem de eğitsel bir etkinlik olarak değerlendirilebilir. 

23 Nisan’da Çocuklarla Etkinlik Planı: Ağva Gezisi

İstanbul trafiğinden, kalabalığından sıkıldım diyorsanız bu öneri sizin için o zaman. Çünkü bunun için en güzel rota Ağva. Ağva’nın bahar gelmesiyle çiçeklenen, yeşillenen ağaçlarıyla kaplı yürüyüş yollarında dilediğinizce koşabilirsiniz. Hem denizi hem doğası ile sizin için muhteşem bir stres atma noktası. Yemek çeşitliliği açısından da oldukça hoş restoran mevcut. Çocuklarınızla gönül rahatlığı ile gidebileceğiniz şirin bir yer. 

Ağva gezisi hakkındaki yazımızı okumak için tıklayın.

Kidzania

Sadece çocuklara özel on bin metrekarelik bir alan düşünün. Burada çocuklar için çok güzel bir etkinlik yapılıyor. İleride çocukların yapmak istedikleri meslekleri deneyimlemeleri için son derece eğlenceli bir yer. Burada çocuklar para kullanarak alışveriş yapmayı, ekip çalışmasını, temel yaşam becerilerini öğreniyor. Bu sayede geleceğe hazırlanıyorlar. Burada eğitim eğlence ile harmanlanıyor, çocuklar tiyatroyu, bankayı, hastaneyi, itfaiyeyi, polis karakolunu, gizli ajan eğitim merkezini ve havacılık akademisini içeren eğlenceli pek çok tesisi özgürce ziyaret edebiliyorlar.

23 Nisan’da Çocuklarla Etkinlik Planı: Motivasyon Müzesi

Ataşehir Watergarden Avm’de yer alan bu çok keyifli mekanda çocuklarınızı getirdiğinizi bile unutabilirsiniz.  Hem yetişkinlerin hem gençlerin hem de çocukların gezerken eğlenebileceği bu sıra dışı müze motivasyona ihtiyacımız olan şu günlerde yüzümüzü gülümsetiyor. Motivasyon Müzesi sayesinde teknolojiyi, hayalleri ve tasarımı motivasyon konsepti ile birleştiren ziyaretçiler daha önce hiç deneyimlemedikleri bir serüvene çıkıyor. 7 ayrı bölümden oluşan müzede dev top havuzu, sanal gerçeklik teknolojileri, selfie alanları, sihirli orman, illüzyon odası ve dijital grafiti gibi konseptlerin yer aldığı bambaşka bir dünya yer alıyor.

Skyview And Skywalk

Skyview Ve Skywalk ile deniz seviyesinden 200 metre yüksekliğe bir anda çıkabiliyor. Dolayısıyla İstanbul’u 360 derecelik bir açıyla kuşbakışı izleyebiliyorsunuz. Burası size 30 metrelik cam yolda adrenalin dolu anlar yaşayacağınız yepyeni bir deneyim sizi bekliyor.

Biri açık hava diğeri camekanla kaplı iki kattan oluşan Skyview’de 360 derecelik harika bir manzara sizi bekliyor. Manzarada yer alan bazı yerler Galata Köprüsü, Haliç, Adalar, Boğaz ve daha birçok yeri kesintisiz bir manzara gibi izleyebiliyorsunuz. Hangi köşesine yürüseniz ayrı bir güzellikle karşılaşacaksınız.  Açık havadaki katta bulunan ve zemini tamamen cam olan 30 metrelik balkonda yürüyerek Skywalk yapmak ve İstanbul’u kelimenin tam anlamıyla ayaklarınızın altında hissetmek hem sizin hem de çocuklarınız için sıra dışı bir deneyim oluyor.

Sapanca

Eğer İzmit, Bursa veya İstanbul’da ikamet ediyor ve yakın bir kaçış noktası arıyorsanız size mutlaka Sapanca’yı öneririz. Sapanca İstanbul’a en fazla 1,5-2 saat uzaklıkta olan Sapanca, göl manzarası ve yemyeşil ormanı ile bir geleni bir daha göndermiyor. Buraya giderseniz göl çevresindeki lokantalarda lezzetli balıklar yiyebilir, yürüyüş veya bisiklet turu yapabilirsiniz. Ek olarak gölden biraz uzaklaşmak isteyenler ormanın içindeki patikalarda yürüyebilir. Ayrıca Kartepe ve İstanbuldere de gelmişken görmeden gidilmeyecek yerlerden.

23 Nisan’da Kiralık Araç Mı Arıyorsunuz?

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle