Yolcu360 Blog
2022-seat-terraco-incelemesi
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > 2022 Seat Tarraco İncelemesi – 2022 Seat Tarraco’nun Özellikleri

2022 Seat Tarraco İncelemesi – 2022 Seat Tarraco’nun Özellikleri

2022 yılında yeni çıkan araç modellerinin hepsi birbirinden güzel. Biz ise bu yazıda diğerlerinden daha farklı ve şık bir aracı ele alacağız. Karşınızda 2022 Seat Terraco incelemesi.

Araç tutkunlarının mutlaka duyduğu hatta bir iki test sürüşü yaptığı harika marka. 2021 yılında farklı bir modelle piyasaya giren Seat Tarraco 2022 yılında araçlara nasıl bir güncelleme getirdi? Hadi gelin hep beraber inceleyelim.

2022-seat-terraco-incelemesi-1

Seat Tarraco Özellikleri

Tarraco, Seat’ın önceki yıl piyasaya sürdüğü SUV modellerinden biri. Seat Tarraco ilk olarak şık tasarımıyla tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Çarpıcı SUV tasarımı markayı bu haliyle diğer markaların bir adım önüne taşıyor. Renk kalitesi ve alan genişliği açısından kalabalık ailelerin en çok tercih edilesi bulduğu araç modeli.

Seat Tarraco özellikle iç hacmi, donanımları ve teknolojisiyle dikkat çeken SUV modellerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle Seat markasının sportif görünümünü üzerinde taşıyor. Hem araç tutkunu gençlerin hem de geniş ailelerin birebir tercihi konumunda. Kısaca genel özelliklerini verelim:

Gövde tipi :SUV
Segment: D
Kapı sayısı: 5
MTV: 0 TL
Yakıt tipi: Benzin
Model yılı: 2022

2022 Seat Tarraco İncelemesi: Tasarım

2022-seat-terraco-incelemesi-2

Geçen yıl SUV serisiyle piyasaya sürülen Seat Tarraco bu yıl da yepyeni özellikleriyle karşımıza çıkıyor. Seat’ın yeni modellerinden alışık olduğumuz tasarım dilini Tarraco’da da görebiliyoruz. Harika görünümüne daha yenilerini katan Seat Tarraco başka birçok özelliği de taşıyor. Yenilenmiş özellikleriyle araç tutkunlarını büyülüyor.

Seat Tarraco’nun 2022 yeni modeli Leon’dakiyle benzerlik gösteriyor diyebiliriz. Seat Tarraco 2022 modelinin farlarında bulunan gündüz ledleri Leon tasarımıyla benzer özellikte.

Leon’la ortak bir diğer özelliği de FR donanım paketine sahip olması. Araçların FR donanım paketine sahip olması araç içi gerekli aksesuarların temin edildiği anlamına gelir. Araç için gerekli aksesuarlara örnek olarak hız sabitleyici ve karartılmış camlar ve otomatik klima örnek verebiliriz.

Seat Tarraco 2022 görünüm olarak  oldukça heybetli görünüyor. Özellikle genel hatlarıyla incelendiğinde panjur ve tampon tasarımıyla dikkat çekiyor. Seat Tarraco’nun Leon modelinden farklı olarak bir de ön ızgara ve tampon özelliği bulunuyor. Bu özelliğiyle  Seat Tarraco 2022 modeli diğer araçlardaki Xcellence donanım paketinden daha farklı bir tasarıma sahip oldukları görünüyor.

Xcellence donanım paketi Seat Tarraco’nun SUV tasarımlı modellerinde tercih edilmiyor. Onu daha çok Leon modellerinde görebiliyoruz.

Öte yandan FR ile Xcellence paketleri kıyaslandığında FR donanım paketinin daha sportif bir görünümü olduğunu söyleyebiliriz. Seat Tarraco 2022 modeliyle diğer Seat marka araçlardan daha tercih edilesi diyebiliriz.

Seat Tarraco 2022 modelinin tasarımına ek olarak aracın çeşitli profillerini ele alalım. Özellikle yan profiline baktığımızda FR donanım paketine özel 19 inçlik elmas kesim jantları görüyoruz. Bu jantların Seat Tarraco 2022 modelinin sportif bir görünüme sahip olmasındaki en büyük katkıyı yaptığını söyleyebiliriz.

Seat Tarraco 2022 modelinin renklerinden de bahsetmeden geçmeyelim. Özelliklele kapı altlarındaki çıtalar, tavan rayları, yan aynalar gibi parçaların mat renge sahip. Aracı almak isteyen alıcıların en çok beğendiği noktalardan birinin renk tasarımı olduğunu da belirtelim.

Seat Tarraco 2022 modelinde mevcut tüm bu tasarımlarının çoğunun FR’deki dokunuşları sayesinde olduğunu vurgulamak gerekiyor. Ayrıca aracın aks aralığının geniş olması aracı kullanıcısı için daha avantajlı hale getiriyor. Bunun yanı sıra çok daha görkemli bir görünüm sağlıyor.

2022 Seat Tarraco İncelemesi: Sürüş Özellikleri

Seat Tarrraco 2022 modelinde diğer modellerinden daha farklı birkaç özellik vardır. Seat Tarraco, VAG grubunun birçok modelinden tanıdığımız 1.5 TSİ motor ve DSG şanzıman kombinasyonuna sahiptir. 150 beygir güç ve 250 Nm (Newtonmetre) tork değerine sahiptir. 0’dan 100 km/h hızlanma süresi 9.5 saniye, maksimum hızı ise 199 km/h’tır.

Ortalama yakıt tüketimine gelince ise ise 6.1 litrede 100 km yol alıyor. Ortalama olarak diğer araçlara göre yakıt konusunda daha tasarruflu diyebiliriz. Özellikle Seat 2021 ile karşılaştırınca bu modelin çok daha uygun olduğunu göreceksiniz.

Seat Tarraco 2021 modeli için yaptığımız test sürüşünde 100 km’ye 10 litre benzin harcadığını görmüştük. 2021 model Seat Tarraco’nun deposunu 60 litre benzinle doldurunca 630 km yol yapmıştı. 2022 modelinde ise bu oranı daha da düşürmüşler.

Özellikle benzin fiyatlarının durmadan yükseldiği bu dönemde bu ayrıntıyı hesaba katmadan araç satın almayın deriz.

Şimdi gelelim sürüş deneyimine. Seat Tarraco 2022 aile aracı olmasının yanında tatmin edici bir performansa da sahip. Eco, Konfor, Spor ve kişisel sürüş modları ile Seat Tarraco 2022 her tür sürüşe hazır.  Ayrıca direksiyonun hemen arkasında bulunan vites kulakçıkları sürüşü daha keyifli hale getiriyor. Yanı sıra gelişmiş süspansiyon sistemi ve ön spor koltukları sayesinde araç sahibine gayet başarılı bir viraj performansı sunuyor.

2022 Seat Tarraco İncelemesi: Fiyatları

Seat Tarraco 2022 modelinin satışa çıkış fiyatları aracın web sayfasında yerini aldı. Sahip olduğu özelliklere göre piyasa ortalaması bir fiyat diyebiliriz. Web sitede yer alan fiyatlar şu şekilde:

2022 Yeni Seat Tarraco 1.5 EcoTSI ACT 150 HP DSG Xcellence: 830.000 TL

2022 Yeni Seat Tarraco 1.5 EcoTSI ACT 150 HP DSG FR: 855.000 TL

Binlerce seçenek arasından tam kendinize göre bir kiralık araç mı arıyorsunuz?

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle