Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > 2024 Osmangazi Köprüsü Ücreti: Osmangazi Köprüsü Geçiş Ücretleri Tarifesi

2024 Osmangazi Köprüsü Ücreti: Osmangazi Köprüsü Geçiş Ücretleri Tarifesi

Osmangazi Köprüsü sürücüler tarafından sık tercih edilen bir köprüdür. Nüfusun yoğun olduğu Marmara Bölgesi’nde yer alması ulaşımı kolaylaştırmıştı. 2024 Osmangazi Köprüsü ücreti ne kadar? 2024 köprü ücretleri nelerdir? yakından inceleyelim. 

Osmangazi Köprüsü

Osmangazi Köprüsü,  İzmit Körfezi boyunca uzanan askılı bir köprü. 2.165 metre toplam uzunluğu ve 1.550 metre ana açıklığı ile dünyanın en uzun asma köprülerinden biridir. 2016 yılında trafiğe açılan köprü, İstanbul ile Türkiye’nin batı şehirleri arasındaki seyahat süresini kısalttı. Öyle ki İstanbul ile Bursa şehirlerinin arasını ortalama 2 saate, İstanbul-İzmir arasını ise 4 saate indirdi.

İşte Osmangazi Köprüsü hakkında birkaç bilgi:

• Adını Osmanlı Padişahı Osman Gazi’den alıyor.
• Bölgedeki ulaşımı kolaylaştırmayı ve İstanbul ile batı iller arasındaki seyahat süresini kısaltan daha büyük Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi’nin bir parçası.
• Köprünün inşaatı Türk ve Güney Koreli şirketlerden oluşan bir konsorsiyum tarafından yapıldı.
• Sekiz trafik şeridi, iki acil durum şeridi ve bir yaya geçidine sahip.
• Köprü, 2018’de IABSE Üstün Yapı Ödülü ile tasarımı ve mühendisliğiyle uluslararası tanınırlık kazandı.

2024 Osmangazi Köprüsü Ücreti Ne Kadar?

2022-osmangazi-köprüsü-fiyatı-1

Osmangazi Köprüsü İstanbul ile İzmir’i bağlayan köprüdür. Gebze- Orhangazi-İzmir Otoyol Projesi’nin en önemli kısmıdır. Osmangazi Köprüsü sayesinde İstanbul ile İzmir arası süre 9 saatten, 3.5 saate inmiştir. 

Dünyanın en büyük asma köprüleri arasında Osmangazi Köprüsü, dördüncü sırada yer alıyor. Artık İzmit Körfezi’ni geçmek sadece 4 dakikadır.

. 2024 Osmangazi Köprüsü ücreti ne kadar? Araç sınıfına göre değişiklik gösteren fiyatlara göz atalım.

 

Aracın Sınıfı Osmangazi Köprü Ücreti 2024
Otomobiller (1.sınıf) 290 TL
Minibüsler (2.sınıf) 465 TL
Yolcu Otobüsleri (3.sınıf) 550 TL
Kamyonlar (4.sınıf) 730 TL
Tırlar, Treyler (5.sınıf) 920 TL
Motosikletler (6.sınıf) 205 TL

Osmangazi Köprüsü’nde OGS ve HGS geçiş sistemleri uygulanıyor. Eğer bunlara sahip değilseniz köprüde bulunan gişelerden de nakit ödeme yapabilirsiniz. 

Köprü geçiş ücretlerini ödemediğinizde, normal geçiş ücretinden 4 kat zamlı fiyatıyla ödeme yapmak zorunda kalırsınız. Bu yüzden köprüleri kullandığınızda mutlaka ücret sorgulaması yapmayı unutmayınız. Cezasız son ödeme tarihini dikkatlice kontrol ediniz. 

2024 Köprü Geçiş Ücretleri

2022-osmangazi-köprüsü-fiyatı

Türkiye’de şehirleri ve bölgeleri birbirine bağlayan birçok köprü vardır. Köprüler, şehirler arası yolculukta ulaşımı kolaylaştırması ile bilinir. Şehir içi araç trafiğine de olumlu katkıları vardır. İstanbul, İzmir gibi nüfusu yoğun olan illerde köprü güzergahını kullanarak zamandan tasarruf sağlayabilirsiniz. 

Türkiye’de en sık kullanılan köprüleri sizler için derledik. Bakalım 2024 yılına ait köprü ücretleri ne kadarmış?

  • 15 Temmuz Şehitler Köprüsü Geçiş Ücreti 2024

Araç Türü 15 Temmuz Şehitler Köprüsü Geçiş Ücreti (Tek Yön)
Otomobil (1.Sınıf) 15 TL
Hafif Ticari Araç (2.Sınıf) 19 TL
Motosiklet  6 TL
3.Sınıf Araç 42 TL
4.Sınıf Araç 83 TL
5.Sınıf Araç 110 TL
  •  Yavuz Sultan Selim Köprüsü Geçiş Ücreti 2024 

Araç Tipi

Yavuz Sultan Selim Köprü Ücreti (Tek Yön)

Otomobil

35 TL

Hafif Ticari Araç

45 TL

3 Akslı ve Her Türlü Araç

85 TL

4-5 Akslı Her Türlü Araç

220 TL

6 ve Yukarı Akslı Araçlar 

275 TL

Motosikletler

25 TL

Fiyatlarını belirttiğimiz tüm köprülerde OGS ve HGS sistemleri kullanılıyor. Eğer OGS ve HGS geçişine sahipseniz ödemeleriniz otomatik gerçekleştirebilirsiniz.

Aynı zamanda 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde nakit ödeme yapmanız için gişeler de mevcuttur.

İstanbul’da Kiralık araç mı arıyorsunuz?

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz.

4 yorum

  • Geçtim ama çok pahalı bizim paramızla yapılan köprü bize paralı olamaz çok ayıp terecinin malını tereciye satmayın

  • Aracım Vito otomobil 1.sınıf HGS var ama 2.sınıf çekti Osmangazi köprüsü aks falan filan diyorsunuz ama madem öyle Avrasya tünel salakmı geçişte 1.sınıf alıyor milleti sömürmeye devammmmm

  • Aracım otomobil ruhsatlı vito. alırken bu şekilde aldık. Osmangazi köprüsünde 2.sınıf araç olarak gözüküyor. Bu yanlışı neden düzeltmiyorsunuz