Yolcu360 Blog
motosiklet-fuari

2023 Motosiklet Fuar Takvimi

Her ne kadar tehlikeli olduğu nedeniyle otomobillere göre daha az tercih edilse de bir yaşam biçimi! Hangi araçtan mı bahsediyoruz, elbette motosiklet. Motosiklet tutkunları için motosikletleri kutsal. O yalnızca bir yerden bir yere gitmek için kullanılan bir araç değil. Aynı zamanda bir yaşama biçimi, bir kültür. Bisiklet, motosiklet gibi iki tekerleklilerin, yolu ve rüzgarı insana hissettiren bir yanı var. Belki bir araba kadar konforlu değiller. Yine de bambaşka şeyler vaat eden tarafları çok cezbedici duruyor. Motosikletle yolculuk yapmak farklı bir hissiyat. Nice filmlere, kitaplara konu olmuş motosiklet gruplarını anımsatıyor insana. Adrenalin ve özgürlük hissi bambaşka. 

Evet, günümüzde, dünyanın pek çok yerinde motosiklet bir yaşam biçimini temsil ediyor.  Ona binmek, özgürlük hissiyle eş tutuluyor.  Romanlardan, filmlere kadar tüm gerçek veya kurgu karakterlere hayat veriyor.  Kıyafetlerinden aksesuarlarına, yemeklerinden mekanlarına kadar bu yaşam biçimine dahil olan insanlar için özel alanlar yer alıyor.  Peki siz de motosiklet tutkunu musunuz? Halihazırda motosiklet kullananlar ve motosikletlere meraklı olanlara müjde! Sizi 2023 motosiklet fuar takvimi nasıl haberdar etmek istiyoruz. 

  • Motobike İstanbul

Motobike İstanbul, Yeşilköy İstanbul Fuar Merkezi’nde 23-26 Şubat tarihleri arasında yapılacak. 

2022-motosiklet-fuari

Motosiklet denilince akla gelen önemli birçok markanın eşlik edeceği fuar, çeşitli etkinlikler ve özel organizasyonlarla 4 milyona yakın Türk motosiklet kullanıcısını memnun edeceğe benziyor. Motobike İstanbul, Messe Frankfurt İstanbul tarafından düzenleniyor.  Messe Frankfurt, dünya çapında 2 binden fazla çalışanı ile dünyanın lider fuar organizatörü firmalarından biri olma özelliği taşıyor.  175’den fazla ülkede hizmet veren 30 iştiraki ile Messe Frankfurt,dünya çapında 40’dan fazla şehirde fuarlar organize edilmektedir. 

Neden Motobike İstanbul?

Türkiye, bir taraftan Avrupa, diğer taraftan Orta Doğu ve çevre bölgeler arasında stratejik bir konumda yer alıyor.  Fuarın İstanbul’da düzenlenmesinin en önemli nedenlerinden biri coğrafi konum olarak karşımıza çıkıyor. 

Türkiye’nin 2023 hedefleri kapsamında finans ve imalat sektörlerine Doğrudan Yabancı Yatırım bekleniyor.  Bu kapsamda motosiklet üreticileri için Türkiye hızla ana üretim üssü konumuna geliyor.  Türkiye’nin 80 milyonun üzerinde nüfusunun büyük oranı genç nüfustan oluşuyor.  Bu önemli bir stratejik avantaj oluşturuyor.  

Türkiye ile uluslararası firmalar arasında elverişli ortaklık koşulları mevcut.  Bununla birlikte Türkiye ve Avrupa Birliği arasındaki gümrük anlaşması nedeniyle AB ülkelerine ve bu ülkelerden Türkiye’ye ithalat/ihracatta vergi bulunmuyor.  Yani Türkiye, sadece üretim alanında değil, ticari olarak da avantajlı bir ülke olarak karşımıza çıkıyor.  

Türkiye’nin Lider Uluslararası Motosiklet, Bisiklet ve Aksesuarları Fuarı Motobike’da sadece motosikletler yer almayacak.  Yedek parçalar, aksesuarlar ve hizmet gruplarına kadar pek çok farklı ürün grubu da yine Motobike’da yerini almaya hazırlanıyor. 

Motorbike İstanbul Ürün Grupları:

  • Motosiklet Türleri: Atv, Chopper, Custom, Cross, Enduro, Mopet, Naked, Touring, Racing, Scooter ve diğerleri
  • Bisiklet Türleri: Cyclocross, dağ, çocuk, elektrikli, katlanır, şehir, freestyle, yol, yarış, hibrit ve diğerleri
  • Motosiklet Parça ve Sistemleri: yağlar, lastikler, zincirler, filitreler, aküler, motor şaftları, direksiyon amortisörleri, bobinler ve kondansatörler, karenaj, ayaklık ve pegler, vites kutuları ve diğerleri
  • Bisiklet Parça ve Sistemleri: pedallar, yağlar, lastikler, aydınlanma ekipmanları, koltuklar, jantlar, sepetler, sürat vitesleri ve diğerleri
  • Motosiklet Aksesuarları: Eldiven, kask, giysiler ve koruyucu ekipman, motosiklet gözlükleri, susturucular ve diğerleri
  • Bisiklet Aksesuarları: Matara, kask, eldiven, çıkartma, tırmanma duvarı ve diğerleri
  • Onarım ve Bakım Ürünleri 
  • Elektrik Donanım ve Sistemleri
  • Hizmet Grupları: odalar, dernek ve vakıflar, üniversite, finans kuruluşları, sigortacılar, kulüpler, federasyonlar, servis sektörleri ve diğerleri.

Motobike İstanbul Etkinlikleri 

Motobike İstanbul’a katılanlar öncü markaların yeni çıkan modellerini inceleme fırsatı buluyor.  Almak istedikleri motosikletleri bizzat yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi alabiliyor.  Deneme sürüşü imkanı da tanınan Motobike İstanbul’da çeşitli etkinliklerle de katılımcılara iyi zaman geçirmelerini vaat ediyor.  Motosiklet şovları, tanıtımlar, söyleşi, panel ve atölyeler ile zengin bir etkinlik takvimi Motobike İstanbul katılımcılarını bekliyor.  

Geçtiğimiz Yıllarda Motobike İstanbul

Pandemiden önce en son 2020 yılında yapılan Motobike, iki yılın ardından geçtiğimiz sene tekrar kapılarını açtı.  Motobike İstanbul, 21-24 Nisan 2022 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlendi. 31 ülkeden 290 markanın, 10.000 metrekareden büyük bir alanda yer aldığı fuarı 90 binden fazla kişi ziyaret etti.

Motobike Ulaşım 

Motobike İstanbul 2023, Yeşilköy’de yer alan İstanbul Fuar Merkezi’nde sizleri bekliyor. 

 

  • Vive la Moto Barcelona 2023

İstanbul’daki fuardan yaklaşık 1 ay sonra Barselona’da başlayacak olan Vive la Moto, 3 gün sürecek.  23-26 Mart tarihleri arasında İspanya’nın başkenti Barselona’da düzenlenecek olan motosiklet fuarı uluslararası pek çok ziyaretçiye kapılarını açmaya hazırlanıyor. 

2022-motosiklet-fuari-1

Dünyanın en büyük motosiklet ve bisiklet fuarı olduğu söylenen Vive la Moto için Barselona’ya gitmişken gezmemek olmaz.  Barselona’nın önemli durakları ve gezilecek yerler yazımızı inceleyebilirsiniz.  

Pandemi ile hayatımıza giren online fuarlarda da motosiklet tutkunları için bir alternatif var.  23 Temmuz 2023 tarihinde düzenlenecek Bisiklet ve Motorsiklet Sanal Fuarı ile siz de oturduğunuz yerden fuar gezebilir, yeni model bisiklet ve motosikletleri inceleyebilirsiniz. 

Vive La Moto Ulaşım

Vive la moto 2023, İspanya’nın Barselona kentinde gerçekleşecek. İstanbul ve Barselona’da özel aracınızı kullanarak veya araç kiralayarak fuar merkezine ulaşabilirsiniz. Yolcu360 ile sadece İstanbul’da değil dünyanın pek çok kentinde araç kiralamak için pratik bir biçimde sonuç alabilirsiniz. Yolcu360’ın Barselona kiralık araç seçenekleri için tıklayın.

Motosiklet Fuarlarının Avantajları

Verdiği özgürlük hissinin tutkunu olan motosiklet sevdalıları 2023 yılında gerçekleşecek fuarları heyecanla bekliyor. Küresel çapta yaşanan ekonomik sıkıntılar motosiklet fiyatlarına da yansımış durumda.  Fuarlarda özel kampanyaların ve indirimlerin gerçekleşmesini bekliyoruz.  

Bununla birlikte motosiklet fuarlarında pek çok önemli markanın yeni modeli ilk defa görücüye çıkacak.  Kullanıcılar yeni modelleri dünyada herkesten önce deneyimleme şansına sahip olacaktır. 

Motosiklet fuarlarında sadece araçlara yer verilmediğini belirtmiştik. Yani fuarlarda iki tekerlekli araçlara yönelik özel servis ve hizmet sağlayan firmalar da yer alıyor. Tüm bunların yanı sıra motosiklet aksesuarları, bisikletler, elektrikli scooterlar da fuarda yerini almaya hazırlanıyor. Özetle oldukça kapsamlı ve verimli bir fuar takvimi motosiklet ve bisiklet tutkunlarını bekliyor olacak. 

Kiralık Araç Mı Arıyorsunuz?

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz.

 

Yorum ekle