Yolcu360 Blog
2022-istanbul-konserleri-1
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > 2024 İstanbul Konserleri: 2024’te İstanbul’da Hangi Konserler Var?

2024 İstanbul Konserleri: 2024’te İstanbul’da Hangi Konserler Var?

2024 İstanbul konser takvimi nasıl? Şarkılara, şiirlere ve filmlere konu olan İstanbul, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile dünyanın en çekici şehirleri arasında. Boğazın manzarası, tarihi yarımadanın büyüleyici dokusu sarayları, camileri, şehre göz kamaştırıcı bir siluet kazandırıyor. Her haliyle çekici olan şehir, dünya çapında ünlü müzeleri, sanat galerileri, tiyatro ve konser gibi etkinlikleriyle kültürel çeşitliliği daha da artıyor. 

Her yıl dünyaca ünlü birçok sanatçıya ev sahipliği yapan İstanbul, 2024 yılında da dopdolu bir programla müzikseverleri ağırlıyor. Tarihi mekanlarından modern konser salonlarına kadar, birçok farklı mekanda gerçekleşecek konserler, şehri daha bir canlandırıyor. Rock’dan sanat müziğine, poptan country müziğe kadar farklı türlerde dünyaca ünlü sanatçılar bu yılda performanslarını sergilemek için İstanbul’da bulunacaklar.  Ayrıca yerel müzik grupları, Türk sanatçılar ve daha fazlası,  şehrin renkli ve dinamik atmosferinde sevenleriyle buluşacak. Diğer yıllarda olduğu gibi bu yılda müziğin kalbi burada atacak. Sevdiğiniz sanatçıların canlı performanslarını kaçırmamak ve 2024 konser takvimi İstanbul için yazımızı okumaya devam etmelisiniz. Böylece 2024’de İstanbul’da hangi konserler var öğrenebilirsiniz.

2022-istanbul-konserleri-4

İstanbul’da Konser 

“Müzik ruhun gıdasıdır” sözü, müziğin insan ruhu üzerindeki etkilerini en güzel anlatan sözcükler arasında bulunuyor.  Ritim, melodi ve sözler, insanların duygu durumları ve tepkileri üzerinde doğrudan etkili oluyor. Örneğin, hüzünlü bir şarkıdan duygusal olarak etkilenirken, ritmik bir müzik enerji ve neşe vererek ruh halini yükseltebiliyor. Spor yaparken, çalışırken veya molalarda dinlenen müzikler, performansı artırırken motivasyonu yükseltebilir. 

Gelişen teknoloji ile müzik dinleme araçları da gelişerek sürekli değişiyor. Dijital teknoloji sayesinde sanatçıların performanslarına ulaşmak daha da kolaylaşıyor. Evlere, ceplere kolaylıkla sığabilen müzik, insanların dinleme alışkanlıklarını da değiştiriyor. Ancak, sanatçıların sahne üzerindeki canlı performanslarını izlemenin deneyiminin yerini hiçbir şey tutmuyor. Stüdyo kayıtlarından farklı olarak, sahnedeki enerji ve duygu, dinleyenlerin müziği daha derinden hissetmesini sağlıyor. 

Aynı müzik zevkine sahip bireyleri bir araya getiren konserler, sosyal etkileşimin yüksek olduğu kültürel etkinlikler arasındadır. İzleyenler kadar konserler, sanatçılar için de büyük önem taşıyor. Konserler, sanatçılara ve müzisyenlere destek olurken, onların yeteneklerini sergilemeleri için platform oluşturuyor. İstanbul gibi bir metropolde konserler, müziğin insan ruhu üzerindeki etkilerini deneyimlemek için benzersiz fırsatlar sunuyor. Sanatın ve kültürün kalbinin attığı bu şehir, sanatçıların konser rotalarında bulunuyor. Müzik severler için büyük fırsatlar sunan şehir, her zevke hitap edecek etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Müziğin kusursuz birleşimi olan konser ve detayları için 2024 İstanbul konserleri tarihleri yazımızı takip edebilirsiniz.  

2022-istanbul-konserleri-3

İstanbul Konserleri 2024

Her yıl olduğu gibi bu yıl da İstanbul, sanat ve müzikle dolu bir yılın kapılarını aralıyor. Pop, rock, caz, klasik müzik, özgün müzik türlerinde birçok sanatçı, İstanbullu müzikseverlerle buluşmak için sabırsızlanıyor. İstanbul, akustik özellikli, büyüleyici atmosfer sunan birçok konser salonuyla sanatseverlere hizmet ediyor. İstanbul’un tanınmış konser salonları arasında Zorlu PSM, Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi, İstanbul Kongre Merkezi ve Volkswagen Arena gibi yerler bulunuyor. Müzik sahnesi çeşitliliği ile dikkat çeken şehirde canlı performanslarını izlemek istediğiniz sanatçıların konserleri için hazırlanabilir, dilerseniz biletlerini önceden alabilirsiniz.

2022-istanbul-konserleri

 

Sertab Erener Konseri

Türk pop müziğinin en önemli vokallerinden olan Sertab Erener, hayranları için sevilen şarkılarını seslendireceği konsere hazırlanıyor. Duygusal sesi ve etkileyici sahne performansıyla tanınan sanatçıyı izlemek için biletlerinizi şimdiden ayırtabilirsiniz. 

  • 10 Mart 2024, 20:00
  • AKM Türk Telekom Opera Salonu

İstanbul Filarmoni Orkestrası – İsfo “Bach Mini Festival”

İstanbul Filarmoni Orkestrası, “Bach Mini Festivali” adlı konser ile Johann Sebastian Bach’ın klasik eserlerini en saf ve etkileyici haliyle dinleyiciye ulaştırmayı hedefliyor. Barok döneminin en önemli bestecilerinden biri olan Bach, klasik müziğin tarihinde önemli bir yer tutuyor. Büyük sanatçının müziğinin duygusal derinliği ve ruhani boyutu yüksek olan eserlerini İstanbul Filarmoni Orkestrasının bu konserinde dinleyebilirsiniz. Bu konser, Bach’ın dehasının zenginliğini keşfetmeniz için mükemmel bir fırsat olabilir.

  • 10 Mart 2024 Pazar, 19:00
  • Zorlu PMS – PSM Turkcell Platınum Sahnesi

Ulusal Müziğimiz “Ulvi Cemal Erkin”

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, müzikseverleri Cumhuriyet Dönemi Türk bestecilerinin eserleri ile buluşturacak özel bir konser serisi hazırlıyor. “Ulusal Müziğimiz” konserlerinde ulusal çok sesli müziğinin köklü değerlerine odaklanarak, dönemin bestecilerinin eserlerini sunuyor. Türk müziğinin zengin mirasını kutlayan bu konserlerle Türk bestecilerin eserlerini dinleme fırsatı bulabilirsiniz.

  • 12 Mart 2024, 2030
  • AKM Tiyatro Salonu

Nil Karaibrahimgil Konseri

Türk pop müziğinin renkli ismi Nil Karaibrahimgil, unutulmaz şarkıları ve enerjik sahne performansıyla İstanbul’un müzikseverleriyle buluşmaya hazırlanıyor. Sanatçının, hayatın her alanından kaleme aldığı şarkı sözleri ve eğlenceli melodileriyle geniş hayran kitlesi bulunuyor. Kendine özgü tarzıyla ve enerjisiyle dinleyenlerine unutulmaz deneyimler sunan sanatçının, canlı performansında şarkılara eşlik edebilir, dans edip coşabilirsiniz.  

  • 17 Mart 2024, 21:00
  • Bostancı Gösteri Merkezi

Unforgettables by Cemil “Spring Smiles”

Ünlü yorumcu Cemil Sağyaşar’ın eşsiz projesinin dinletisi olan bu konser, izleyenlerini zamanda unutulmaz müzik yolculuğuna çıkarmayı hedefliyor. Bu konserde dünya müziğinin klasikleşmiş şarkılarından film melodilerine uzanan geniş repertuarı, Cemil Sağyaşar’ın muhteşem yorumuyla dinleyebilirsiniz. Zamansız şarkıların muhteşem büyüsüne kapılacağınız konser için şimdiden yerinizi ayırabilirsiniz. 

  • 20 Mart Çarşamba, 21:00
  • Zorlu PSM 

Mabel Matiz Konseri

Kendine özgü sesi ve şarkılarıyla geniş hayran kitlesine sahip olan Mabel Matiz, Türkçe pop müziğinin tanınmış müzisyenleri arasında bulunuyor. Şarkı sözü yazarı ve besteci olarak da bilinen sanatçının sahnedeki enerjisi ve etkileyici performanslarıyla dolu konserleri, dinleyicilerine unutulmaz deneyimler sunuyor. Kendine özgü yorumuyla Mabel Matiz’in müzikal yolculuğuna katılmak için İstanbul konserini değerlendirebilirsiniz.

  • 22 Mart 2024, 21:00 
  • Zorlu PSM

Redd Konseri

Türk rock müziğinin öncü gruplarından olan Redd, duygusal şarkı sözleri ve güçlü tarzıyla tanınır. Kendilerini müzik grubu olmaktan fazlası olarak tanımlayan Redd, İstanbul’da müzikseverlerine en sevilen şarkılarını canlı dinleme fırsatı sunuyor. Dinamik sahne performanslarıyla tanınan alternatif rock grubu, bu konserde de enerjileriyle dinleyicilerini tekrar etkileyecek.

  • 22 Mart 2024, 21:30
  • IF Performance Hall Beşiktaş

Cem Adrian Konseri

Türk pop müziğinin şarkıcı ve söz yazarlarından Cem Adrian, kendine özgü tarzı ve duygusal şarkılarıyla tanınıyor. Söz yazarlığı da yapan sanatçı, müziğinde genellikle akustik ve duygusal ögeleri ön plana çıkarıyor. Eşsiz bir ses yapısına sahip olan Cem Adrian, sahne performanslarıyla da dikkat çekiyor. Sanatçının İstanbullu müzikseverlerle buluşmasına katılarak, Cem Adrian’ın canlı performansına tanıklık edebilirsiniz.  

  • 23 Mart 2024, 21:00
  • Bostancı Gösteri Merkezi

Amaro Freitas Konseri

Amaro Freitas, eşsiz piyano yeteneği ile İstanbul’un müzikseverlerine muhteşem bir konser vermeye hazırlanıyor. Sanatçı bu konserinde Brezilya’nın doğal güzelliklerine ve kültürel mirasına duyduğu saygıyı anlattığı “Y’Y” albümünü tanıtmayı planlıyor. Bu albüm, Amazon ormanları ve Kuzey Brezilya nehirlerine duyulan derin saygı ve selam niteliğini taşıyor. Bu konserde Amaro Freitas, yeni albümünden parçaları seslendirecek olması, dinleyicilerini farklı bir müzikal yolculuğa çıkarabilir. 

  • 29 Mart 2024, 21:00
  • Zorlu PSM

Scorpions Konseri

Rock tarihinin en büyük topluluklarından olan Scorpions, Star TV medya sponsorluğunda 23 Mayıs 2024 Perşembe gecesi KüçükÇiftlik Park’ta sahne alacak. 8 sene aradan sonra rotasına İstanbul’u ekleyen grup, unutulmaz bir geceye imza atacak. Scorpions’un efsanevi şarkılarını canlı performanslarıyla dinlemek isterseniz, biletler şimdiden Biletix üzerinden satışa sunuluyor. 

Michael Jackson – Tribute by Sergio Cortes

İspanyol asıllı Sergio Cortes, Michael Jackson’ın sahne performanslarını ve hareketlerini yeniden canlandıran benzersiz bir yetenek olarak biliniyor. Her hareketinde Michael’ın efsanevi enerjisini yansıtan sanatçı, Michael Jackson’ın müziğini ve mirasını en saf haliyle İstanbul’a getiriyor. 

  • TİM Show Center / İSTANBUL
  • Sal 28.05.2024 21:00

Nigel Kennedy – Heart and Soul

Klasik müziğin sınırlarını zorlayan Nigel Kennedy, “Heart and Soul” konserinde klasik müziği ve kendi eserlerini müzikseverlere sunacak. Müziğin kalbindeki derin duyguları çıkarabilen sanatçı, enstrümanıyla izleyenlerine muhteşem bir dinleti hazırlıyor.

  • 7 Nisan 2024, 21:00 
  • Türk Telekom Opera Salonu

“Muhabbet Bendi” Erdal Erzincan – Güler Duman – Dertli Divani

Muhabbet bendi adlı konserde, üç büyük Türk Halk müziği sanatçısının performansını izleyebilirsiniz. Türk Halk müziğinin önde gelen sanatçılarından Erdal Erzincan, Güler Duman ve Dertli Divani aynı sahnede bir araya gelerek unutulmaz bir performans sunacaklar. Türk halk müziğinin geleneksel ezgilerini ve duygusal sözlerinin bir araya geldiği konserde Erdal Erzincan’ın muhteşem bağlama sololarını da izleme olanağı bulabilirsiniz. Güler Duman’ın dokunaklı sesi ve Dertli Divani’nin yorumları, halk müziğinin zengin mirasını hissetmenizi sağlayacaktır. Muhabbet Bendi konseri, Türk halk müziği tutkunları için şölen niteliğinde olacak. 

  • 16 Nisan 2024, 20:30
  • Bostancı Gösteri Merkezi

Yüksek Sadakat

Türk Rock müziğinin sevilen gruplarından Yüksek Sadakat, güçlü performansı ve sahne enerjisiyle müzikseverlerin karşısına çıkıyor. Grup, vokal ve enstrümantal performanslarıyla dinleyicilerini coşturarak konserin bir parçası haline getirecek. %100 akustik olan konserde, müzik tamamen doğal enstrümanlar ve seslerle icra edilecek. Sanatçıların müzikal yetenekleri açık şekilde izleyebileceğiniz konserde, grubun en sevdiğiniz şarkılarına eşlik edebilirsiniz. Müziğin saflığını hissedebileceğiniz Yüksek Sadakat konseri, Türk Rock müziğinin tutkunu olan herkes için kaçırılmayacak fırsat olabilir.  

  • 4 Mayıs 2024, 22:00
  • Milyon Performance Hall

30. Yıl Senfonik Konser Levent Yüksel

Türk pop müziğinin sevilen ismi Levent Yüksel, müzik kariyerinin 30. Yılında senfoni orkestrası eşliğinde sevenleriyle buluşuyor. Ünlü sanatçının dillerden düşmeyen şarkılarını dinleyebileceğiniz bu özel konsere tanıklık etmek için biletlerinizi şimdiden alabilirsiniz.

  • 7 Mayıs 2024, 20:00  
  • 27 Haziran 2024, 20:00
  • Türk Telekom Opera Salonu

Lords of the Sound Orkestrası 

“Müzik Geliyor” adını taşıyan bu etkinlik, film ve dizi karakterlerinin temalarını canlı canlı performanslarla izleyiciye sunuyor. İzleyenlerine fantastik dünyanın kapılarını açan konserde, Game of Thrones, The Mandalorian, Harry Potter, Star Wars ve daha birçok ünlü yapımın karakterlerinin müzikleri canlandırılacak. Bu konserde, film ve dizi müziklerinin büyüsüne kapılarak, kendinizi sevdiğiniz fantastik karakterlerin dünyasında bulacaksınız.

  • 12 Mayıs 2024, 20:00
  • TİM Show Center

Dimash Qudaibergen

6 oktav, 4 nota ve 1 yarı ton çok nadir ses aralığına sahip Kazak şarkıcı Dimash Qudaibergen, ilk kez İstanbul’da sevenleriyle buluşacak. Sanatçı bu konserinde İngilizce, Fransızca, İspanyolca, Kazakça, Rusça ve Çince olmak üzere yedi dilde performans sergileyecek. Müzikseverler için unutulmaz deneyim olacak olan konser, Organizasyon, Gain Medya ve BWO Entertainment işbirliği ile gerçekleşiyor. 

  • 24 Mayıs 2024, 21:00
  • Beşiktaş Tüpraş Stadyumu

Accademia Bizantina

İtalya’nın önde gelen barok müzik topluluğu Accademia Bizantina,  barok müziğinin büyüleyici dünyasını İstanbul’a taşıyor. Dünyaca ünlü topluluk, doğru sunulan barok müziğin modern çağın dinleyicileri üzerinde de heyecan verici etkisi olduğunu savunuyor. Barok tarzı hiç yorum katmadan ve dönüştürmeden, eski enstrümanların sesinden sunan Accademia Bizantina, 40. Yıldönümü için gerçekleşecek bu özel etkinlik, İstanbul’un müzikseverlerine unutulmaz bir dinleti yaşatacak.

  • 26 Mart 2024, 21:00
  • Türk Telekom Opera Salonu

Hayko Cepkin Stadium Show

Türk rock müziğinin eşsiz seslerinden biri olan Hayko Cepkin, muhteşem sahne şovlarıyla İstanbul’un müzikseverleri ile buluşmaya hazırlanıyor. Rock müziğin yanında alternatif ve metal müzik türlerinde de eserleri olan sanatçı, kusursuz vokali ve güçlü sözleriyle dinleyenlerini derinden etkiliyor. Türk rock müziğine getirdiği yeniliklerle tanınan sanatçı, sahnedeki enerjisiyle de kendinden söz ettiriyor. Hayko Cepkin’in canlı performansına tanıklık etmek için bu konseri kaçırmamalısınız. 

  • 26 Mayıs 2024, 20:30
  • Beşiktaş Tüpraş Stadyumu

Andrea Bocelli

Dünya çapında milyonlarca hayranı olan ünlü İtalyan tenor Andrea Bocelli, İstanbul’un müzikseverleriyle buluşmak için şehrimize geliyor. Türkiye’de hayranları tarafından 10 yıldır beklenen İtalyan tenor, eşsiz vokali ve muhteşem ses rengi dinleyenlerini kendine hayran bırakıyor.

Maestro Bocelli, bu konserde uluslararası operaların klasik aryalarını ve kendi albümlerinden en sevilen parçaları seslendirecek. Popüler müzik türlerinde de eserleri seslendiren sanatçının, hem klasik hem de pop müzik dünyasında geniş hayran kitlesi bulunuyor. Dünya çapında, İtalyan vokal geleneğinin simgesi olarak tanınan Andrea Bocelli, 90 milyonun üzerinde kayıt satışı ile büyük başarı kazanmıştır. Müzik endüstrisinde birçok rekoru olan sanatçı, büyük açılış ve törenlerde sergilediği performansıyla, her etkinliği taçlandırıyor. İstanbul konserinde seyircilere unutulmaz bir gece yaşatacak olan sanatçının bu konseri, sevenleri tarafından 10 yılın en önemli etkinliği olarak kabul ediliyor.

  • 8 Haziran 2024 21:00
  • Beşiktaş Tüpraş Stadyumu

Ajda ve Arkadaşları

Türk pop müziğinin efsane ismi Ajda Pekkan, muhteşem bir konserle sevenleriyle buluşacak. Türkiye’nin önde gelen sanatçıları arkadaşlarıyla birlikte seslendireceği şarkılarıyla hayranlarına unutulmaz anlar yaşatacak olan sanatçıya, dev bir orkestra eşlik edecek. Konser boyunca Ajda Pekkan’ın efsane şarkılarını dinleyebilir, birlikte şarkı söyleyip dans edebilirsiniz. Bu konser, Türk müzik tarihinde önemli yer tutarak, sanatçının hayranlarına unutulmaz bir anı olacaktır. 

  • 12 Haziran 2024, 21:00
  • Beşiktaş Tüpraş Stadyumu

Salut Salon

Klasik müzik temelli Almanya oda müziği dörtlüsü olan Salut Salon, farklı tarzlarda müziklerin icrasının yanında klasik müziğe de modern ve dinamik dokunuş yapıyorlar. Sahne performanslarında görsel ve işitsel unsurları bir arada kullanan Salut Salon’un, dünya çapında geniş hayran kitlesi bulunuyor. Klasik müziğin yanı sıra popüler şarkıları da yorumlayan grubun konserine katılarak, hem klasik müziğin hem de modern tarzın keyfini çıkarabilirsiniz. 

  • 5 Temmuz 2024, 21:00
  • Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu

Alessandro Safina Konseri

Dünya çapında tanınan İtalyan tenor Alessandro Safina, büyüleyici sesi ve performansıyla müzik dünyasında iz bırakan isimler arasında yer alıyor. Genç yaşta müziğe başlayan sanatçı, operanın büyülü dünyasında tarzını oturturmuş ve yorumlarıyla dünya çapında hayran kitlesi oluşturmuş. Popüler müzik tarzlarını da klasik müzikle harmanlayarak eşsiz bir tarz yaratan sanatçı, ünlü isimlerle yaptığı düetler ve sinema dünyasına katkıları ile tanınıyor. Alessandro Safina, İstanbul konserinde dinleyicilerini müziğinin büyülü dünyasına davet ediyor. Opera ve popüler müziğin eşsiz buluşmasına tanık olmak istiyorsanız, İstanbul konser biletleri şimdiden satışa sunuluyor. 

  • 6 Temmuz 2024, 21:00
  • Maximum UNIQ Açıkhava

ArtBat Konseri

Artur ve Batish’ten oluşan ArtBat, elektronik müziğin farklı türlerini bir araya getirerek oluşturdukları tarzla tanınıyorlar. Farklı müzik türlerini ustalıkla harmanlayan ikili, İstanbul konseriyle dinleyenlerini müziğin büyüleyici dünyasına davet ediyor. Elektronik müzik dünyasında geniş hayran kitlesine sahip olan grup, konserlerinde sahne şovları ve ışık gösterileriyle unutulmaz anlar yaşatıyor. ArtBat’ın eşsiz müzikal atmosferini ve enerjisini deneyimlemek için İstanbul konserini kaçırmamanızı tavsiye edebiliriz. 

  • 20 Eylül 2024, 18:00
  • KüçükÇiftlik Park

İstanbul Konser Biletleri

Zengin kültürel dokuya sahip İstanbul’un canlı müzik sahnesi, her geçen gün yeni konserler için hazırlanıyor. İstanbul’un müzikal çeşitliliğini yansıtan konser listesine, zaman içinde yenileri eklenebilir ya da yoğun ilgi gören performanslar yenilenebilir. Gitmek istediğiniz etkinlik için önceden biletinizi alarak, yerinizi ayırabilirsiniz. Online bilet satış kanallarında konser salonlarının koltuk planını bulabilir. Plan üzerinden koltuk seçimini yaparak biletlerinizi aynı kanal üzerinden alabilirsiniz. İstanbul’un keyfini müzikle çıkarın 🙂 Zaten müzik gibi şiir gibi şehir…

Konserlere Gitmek İçin Kiralık araç mı arıyorsunuz?

Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360, otomotiv dünyasında zengin içeriklerle size hem Türkiye’de hem de yurt dışında desteğe hazır. Ayrıca merak ettiğiniz her detay için blog’umuzda arama yapabilirsiniz. Üstelik tüm kiralık araç ihtiyaçlarınızda mobil uygulamamız üzerinden 1 dakikada işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Yorum ekle