Yolcu360 Blog
2022-euro-ncap
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > 2022 Euro NCAP ‘ten Çarpıcı Sonuçlar – Dünyanın En Sağlam Arabası!  

2022 Euro NCAP ‘ten Çarpıcı Sonuçlar – Dünyanın En Sağlam Arabası!  

Araba modelleri her geçen gün gelişmeye devam ediyor. İnsanlar ise hızla değişen bu teknolojide hem konfor bakımından hem de güvenlik açısından daha gelişmiş arabalara binmeyi tercih ediyor. Tüm markalar, ürettikleri arabaların sağlamlığı ve konforu konusunda oldukça iddialı açıklamalarda bulunurken, otomobil kullanıcıları, dünyanın en sağlam arabası hangisi diye araştırıyor. Sizler için bu yazımızda 2022 Euro NCAP sonuçlarını paylaştık. Hemen hemen her marka dünyanın en sağlam arabasını ürettiğini iddia etse de bu testlerde bir diğerine göre öne çıkan arabalar var. Bu durumun en temel sebebi de hiç şüphesiz arabalarda kullanılan malzemeler… Gelin hep birlikte dünyanın en sağlam arabalarını inceleyim.   

 

2022-euro-ncap-1

Çocuk Yolcu Güvenliğinden Tam Puan Alan 5 Aile Arabası yazımız için tıklayın.

Subaru Outback 

Listemizin ilk sırasında Subaru Outback var. Japon merkezli Subaru, köklü araba markalarından biri olarak öne çıkıyor. Firma, konfor kadar güvenlik açısından kendisini kanıtlanmış durumda.  

Subar’nun ürettiği her modelde önceliği güvenlik. Fakat Outback, hem sahip olduğu teknolojiler, hem de kasasında kullanılan malzemeler ile güvenlik konusunda çok iddialı görünüyor.  

2022 Euro NCAP ve bağımsız kurumlar tarafından test edilen Outback, bu sınavları başarı ile geçti ve defalarca en sağlam araba modellerinden birisi olarak seçildi.  

Mercedes-Benz G Serisi 

Dünyanın en eski araba modelleri arasında olan Mercedes-Benz, sağlamlık konusunda da kendisini defalarca kanıtladı. Alman devi, ürettiği üst segment araba modelleri ile oldukça gözde bir araba markasıdır. Mercedes-Benz’in bu kadar popüler olmasının en önemli nedenlerinden biri de ürettiği araçlarda konfor ve sağlamlığa çok önem vermesidir. Listemizde de bu markanın G Serisi yer alıyor.  

G Serisini 1970’lerin sonunda üretmeye başlayan Mercedes-Benz, bu modeli temel olarak SUV olarak tasarladı. Tasarımından kaynaklı olarak ise en sağlam araba modellerinden biri olarak dikkat çekiyor.  

Sağlam bir tasarıma sahip olan Mercedes-Benz, G Serisinde güvenlik teknolojisinden oldukça faydalanıyor. Bu seride sürüş yardım paketi ve aktif şerit takibi başta olmak üzere güvenliği artıran çeşitli teknolojik özellikler mevcut. Yapılan testlerde Mercedes-Benz G Serisi dünyanın en sağlam arabaları arasında girmiş durumda.  

Ford F-150 Raptor 

Listemizde dünyanın en büyük araba üreticilerinden olan Ford’un F-150 Raptor serisi var. ABD merkezli Ford, yılların getirdiği tecrübe ile kullanıcılarına güven vermeye devam ediyor ve ürettiği araçlarda sağlamlık ve konfor konularına oldukça önem veriyor. 

Güvenlik konusunda en iddialı F-150 modeli ise Raptor olarak öne çıkıyor. Pick-up olarak tasarlanan araç, her noktada güvenliği ile öne çıkıyor. Model, birçok bağımsız araştırma kuruluşunun yanı sıra 2022 Euro NCAP testlerinden de başarı ile geçti. Dolayısıyla dünyanın en sağlam arabalarından biri oldu.  

Volvo XC90 

Sağlamlık deyince hiç şüphesiz ilk akla gelen araç markası olan Volvo ile yazımıza devam ediyoruz. Volvo, güvenlik konusunda o kadar ileri sevide ki araba hakkında bilgisi olmayanlar dahi sağlamlığını överek anlatıyor. Araçlarında kullandığı malzeme ve üst düzey teknoloji ile dikkat çeken Volvo’nun XC90 modeli, şık bir tasarımı ile kullanıcılarına göz kırpmaya devam ediyor. Güçlü arabayı estetik ile buluşturan Volvo, hem kasasını oluşturan malzemeler hem de kullanılan teknolojiler ile gücüne güç katmaya devam ediyor.  

Yeni XC90 modelleri, kazaları önlemeye yönelik bazı sensörlerle dolu. Ayrıca isteyen kullanıcılarına daha gelişmiş güvenlik paketleri de sunan Volvo, bu paketlerden yararlanmayanlara da oldukça güvenli bir keyfi yaşatıyor.  

XC90 modelleri üzerinde yüksek seviyeli sağlamlık testleri yapan araba kuruluşları, yapılan testlerin neredeyse tamamında kusursuz bir sonuç aldı. Yani Volvo XC90, dünyanın en sağlam arabaları arasındaki yerini güçlü bir şekilde aldı.  

Cupra Formentor 

2022 dünyanın en sağlam arabası hangisi diye merak edenler 2022 Euro NCAP’in sunduğu çarpıcı test sonuçlarına göz atıyor. Biz de sizlere bu listede başı çeken araçları tek tek anlatmaya çalıştık. Listemizin son halkası ise Cupra Formentor oldu. Aslında SEAT’ın yan kuruluşu olarak hizmet veren Cupra, ürettiği araba modelleriyle kendi popülerliğini kısa sürede yakalamayı başardı. 

Markanın güvenlik açısından yükselmesinde en etkili olan model ise Formentor oldu. Formentor üst düzey SUV modellerinden birisi. Ayrıca iç tasarımıyla oldukça başarılı bir şekilde tasarladı. Dolayısıyla bu tasarımıyla kullanıcılarının büyük beğenisini kazandı. 

Cupra Formentor serisinin ön plana çıkmasını sağlayan tek unsur tasarımı değil. Ek olarak sağlamlığıyla da kendisinden söz ettiriyor. Cupra, aracın tasarımında oldukça sağlam malzemeler kullandı. Ek olarak  bunun yanı sıra araçta yer alan güvenlik sistemleri de sağlamlığı daha da artırıyor. Ek olarak aracın sağlamlığı yapılan çeşitli testlerle kanıtlandı ve kullanıcılarına gönül rahatlığıyla bir sürüş keyfi yaşatıyor.  

Dünyanın En Sağlam Aile Arabaları 

Yılın en iyi otomobili seçilen de var, köklü markası ile daima güven veren de var. Dünyanın en sağlam aile arabalarını da listemizde yer verdik. Konforlu ve rahat bir yolculuk isteyen aileler için tasarlanan arabalar, güvenlik konusunda da kendilerini ispatlamış durumda. 

Skoda Superb 

Volkswagen Passat 

Ford Mondeo 

Mazda 6 

BMW 3 Serisi 

Skoda Octavia 

Audi A4 

Mercedes Benz C Serisi 

Jaguar XE 

Hyundai i40

Kiralık Araç mı Arıyorsunuz?

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle