Yolcu360 Blog
yilin-otomobili-7
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > Yılın En Heyecan Veren 8 Otomobili (2024)

Yılın En Heyecan Veren 8 Otomobili (2024)

Yılın otomobili listesiyle karşınızdayız! 2024 yılının en havalı otomobillerine baktığımızda bireysel ulaşımda gelinen nokta, baş döndürücü. Peki, 2024 lüks arabalar listesinde neler var, merak ediyor musunuz? 2024’ün en lüks otomobilleri ve otomotiv dünyası tarafından merakla beklenen detayları için bir liste yaptık. İşte 2024 yılının en heyecan veren otomobilleri

Yurt içi ve yurt dışında yüzlerce lokasyonda, binlerce marka ve modelde aracı dakikalar içerisinde kolayca kiralamak için Yolcu360’ın kiralık araç seçeneklerini inceleyebilirsiniz!

CES Nedir?

Yılın en heyecan veren 8 otomobili 2024 listemize göz atmadan önce CES nedir öğrenmekte fayda var. 9-12 Ocak tarihleri arasında gerçekleşen CES otomobil dünyasında heyecan verici teknolojik adımları bir araya getirdi. Önde gelen otomobil markaları olan Mercedes, BMW, Volvo, Volkswagen gibi markalar şimdi olduğu gibi geleceğin sürüş deneyimini şekillendirecek diyebiliriz. Las Vegas’ta 9-12 Ocak 2024 tarih aralığında düzenlenen CES 2024, 130.000’den fazla katılımcıyı ağırlıyor. Nitekim bu yıl 4.000’den fazla şirket, teknolojik yeniliklerini ve teknoloji dünyasının buluşma CES’te yerini alıyor. Dünyanın en büyük Tüketici Elektroniği Fuarı’nda yapay zeka teknolojileri de ön planda yer alıyor. Elektrikli otomobillerin artmasıyla birlikte otomobil sektörü fuarın göz bölümlerinden biri haline geliyor. CES 2024’te tanıtılan yeni teknolojiler, gelecekte araçlarımızın nasıl olacağına dair küçük ipuçlarını da barındırıyor. 

Heyecan Verici Otomobiller ve Gelecek Vizyonu

Otomobiller, ulaşım için ihtiyaç kalemidir. Bireysel ulaşım konusunda önemli bir gerekliliktir ve asla lüks değildir. Bu bilinçte olmak önemli bir farkındalık sağlıyor. Diğer yandan otomobiller, bir tutkuyu ifade edebilir ya da teknolojinin tasarımla el ele vererek insan konforu için sunacağı detayları gösteren bazı otomobiller heyecan verici olabilir.  Eğer gerçek bir otomobil meraklısı ve teknoloji tutkunu iseniz 2024 yılının en heyecan verici otomobillerini de merak ediyor olmalısınız? Bakalım 2024 model acayip otomobiller neler? Gelecek bize ne söylüyor?

İşte sizlere 2024 yılın en heyecan veren 8 otomobili listesi:

  • Mercedes Benz EQG 2024

yilin-otomobili

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi 2024 yılın en heyecan veren 8 otomobili listemizde yine Mercedes yer alıyor. Heyecan verici olma kavramına yeni bir bakış açısı getiren Mercedes Benz EQG modeli ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor.  Avrupa ve ABD pazarında göz kamaştırıyor. Nitekim Mercedes birkaç yıl önce G-serisi arazi araçlarının tamamen elektrikli versiyonu olan EQG konseptini sevenleri ile buluşturmuştu. 2024 yılında ise bizleri daha çekici bir araç tasarımı bekliyor diyebiliriz. Kamuflajlı prototipi CES teknoloji fuarında sergilenen bir Mercedes Benz modeli. Üstelik her tekerlek için bir elektrik motoru olması bekleniyor. Bu özelliği ile piyasadaki en yetenekli off-road araçlardan biri haline geliyor.

  • Porsche Panamera 2024

yilin-otomobili-

Yeni nesil Porsche Panamera, daha önceki modellerinden farklı olarak gücüyle ön plana çıkıyor. 2024 model Panamera, daha güçlü ve tasarım değişiklikleri sayesinde araç severlerin dikkatini çekiyor. Her ne kadar önceki nesli andıran bi tasarıma sahip olsa da artan motor gücü bile oldukça etkili duruyor. Bunun yanı sıra ön ızgaranın tasarım değişikliği de mevcut. Aracın arka kısmında önemli bir değişiklik gözlenmiyor. Nitekim ışık barı ve Porsche logosu da korunuyor. Ayrıca 2024 model Porsche Panamera, tek motor seçeneğini sunmuyor. Ek olarak güçlü bir hibrit versiyonla da sevenlerini mutlu edeceğe benziyor. 4.0 litrelik, V8 motor, elektrik motoruyla birleşerek toplamda 670 beygir gücüne ulaşabiliyor. 

  • Volvo EX90 2024

yilin-otomobili-1

CES teknoloji fuarında heyecan uyandıran bir diğer marka ise Volvo. Volvo’nun tamamen elektrikli olarak satışa sunduğu Volvo EX90, WLTP test döngüsüne göre 600 km’ye kadar egzoz gazı emisyonu arındırılmış; kusursuz bir sürüş menzili sunuyor. Araç sadece 30 dakikada, yüzde 10’dan yüzde 80’e kadar şarj olabiliyor. Tüm bunların yanı sıra Volvo EX90’da güvenlik sistemleri yeniden tanımlandı. Böylece standart güvenlik özellikleriyle diğer Volvo’ların ötesinde bir model desek abartmış olmayız. Kısacası çevre dostu ve kullanıcısını düşünen bir model. Araç sürücülerini güvende tutmak amacıyla tasarlandı. Topladığı veriler ve güncellemeler ile de her geçen gün akıllı ve güvenli bir otomobil olmaya aday gözüküyor. 

  • Mini Countryman/ John Cooper Works 2024

yilin-otomobili-2

Mini geçtiğimiz günlerde son modeli olan John Cooper Works Countryman’i tanıttı. Söz konusu marka geçtiğimiz yılın başında elektrikli versiyonunun duyurusunu yapmıştı. Fakat John Cooper Works içten yanmalı olduğunu belirtelim. Yeni nesil Mini Countryman John Cooper Works modelin, daha önceki hatchback versiyondan daha yüksek bir beygir gücü bulunuyor. Motor bölümünde, turboşarjlı 2.0 litrelik dört silindirli bir motor ve söz konusu markanın ALL4 dört tekerlekten çekiş sistemi de bulunuyor. Özellikle Amerika’da satılacak olan versiyon 312 beygir gücü ve 400 Nm tork üretecek şekilde tasarlandığını biliyoruz. Daha önceki nesil model ise 301 beygir gücü üretiyordu. Yeni Mini Countryman, 5.4 saniyede 100 km/sa ve saatte maksimum 250 km/ sa hıza ulaşabiliyor. Biraz da aracın dış görünüşünden bahsedelim. Buna göre araç lastikleri daha geniş, 245 milimetre ölçüsünde ve özel 19 ile 20 inç jantlarla donatılmıştır. Bunun yanı sıra Mini Countryman John Cooper Works yeni tasarımı da oldukça göz alıcı. Parlak siyah renkte ızgarası ve etkileyici LED farları bulunuyor. Logosu ise siyah, kırmızı ve beyaz renklerle yeni bir tasarım olarak karşımıza çıkıyor. 

  • Volkswagen Golf 2024

yilin-otomobili-3

CES 2024’ün gözde markalarından biri de elbette Volkswagen. 50. yaşını kutlamaya hazırlanan Golf, gelişmiş tasarımı ile karşımıza çıkıyor. Yenilenen model ile yeni nesil sesli asistan ve Chat GPT destekli bilgi- eğlence sistemi ile donatıldı. 100 kilometreye kadar ise elektrikli menzil sunuyor. Fuarda tanıtılan Chat GPT destekli yeni asistanı Golf 8.5 modelinde yer alıyor. Volkswagen uzun yıllardır kendi multimedya kontrolü, navigasyon, klima gibi gerçekleştirebiliyor. Ancak yeni Chat GPT sayesinde temel yeteneklerin ötesine geçerek, soruları netleştiriyor ve sezgisel bir dille etkileşim kurma, araca özel bilgiler alma gibi örnekler sunacağı biliniyor.  

  • BMW iX2 xDrive 30 2024

yilin-otomobili-4

2024’ün Mart ayında piyasaya sürülmesi planlanan BMW iX2 xDrive 30, yılın en heyecan veren 8 otomobili listemizde yerini alıyor. Peki yeni BMW iX2’de bizleri neler bekliyor? Araç 64,8 kWh batarya paketine, 313 HP güç üreten iki elektrik motoruna ve 450 km menzile sahip. Bunun yanı sıra 100 km/ s hıza yaklaşık 5,6 saniyede ulaşabiliyor. Üstelik 180 km/ s azami hıza ulaşabiliyor. BMW iX2 xDrive 30’da rejeneratif fren sistemi de bulunuyor. Aracın fren yaptığı sırada ortaya çıkardığı enerji, elektrik enerjisine dönüşüyor. Ardından bu ortaya çıkan enerji, bataryaya iletilerek şarj etmesi sağlanıyor. BMW iX2 xDrive 30 modeli, 11 kW hızında AC şarj sağlayabilen ve 0’dan %100’e kadar şarj olmayı sadece 6,5 saatte bitirebiliyor. Ayrıca bu süre araç, 22 kW AC şarj cihazına bağlandığında 3 saat 45 dakika gibi bir süreye iniyor. 

  • TOGG T10F Fastback Sedan 2024

yilin-otomobili-5

Las Vegas’ta düzenlenen CES 2024 etkinliği kapsamında Türkiye’nin yerli otomobili TOGG’un yeni modeli de görücüye çıktı. TOGG’un merakla beklenen modeli T10F, yılın en heyecan veren 8 otomobili listemizde bulunuyor. Yeni modelin tasarımı oldukça estetik bir görünüme sahip diyebiliriz. Ayrıca güçlü elektrik motorlarıyla da dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Nitekim yüksek enerji verimliliği ve çevre dostu sürüş imkanıyla TOGG T10F, gelecek vaad eden bir araç. Geniş iç mekan tasarımıyla konforlu bir sürüş sizleri bekliyor. Satışa çıkacağı tarih henüz net olmayan TOGG’un, seri üretim ve satış detayları ise önümüzdeki aylarda paylaşılacak. 

  • XPeng Aeroht eVTOL Flying Car 2024

yilin-otomobili-6

Çin merkezli XPeng Aeroht şirketi tarafından tasarlanan araç CES 2024 fuarında epey ilgi gördü. Çocukluktan bu yana pek çoğumuzun hayali olan uçan araba ilk kez beğeniye sunuldu. Yakın gelecekte hayatımıza gireceğe benzeyen araç, kısa mesafeli ve alçak irtifalı seyahatler vaad ediyor.  Bu sayede yoğun trafikte ve zor manevra alanlarından kolayca sıkış yapabilirsiniz. Aracın üst bölümünde uçuş ekipmanları bulunuyor. Araç sürüş modundayken normal bir spor araba görüntüsüne sahip. Uçuş moduna geçtiği sırada ise aracın üst kısmından dört pervane ortaya çıkıyor. 2024 yılın en heyecan veren 8 otomobili listemizde en heyecan veren model desek abartmış olmayız. 

Heyecan veren bir otomobil sahip olmak, harika bir duygu olmalı. Sınırlı sayıda üretilen, az sayıda insanın ulaşabildiği ve gelecekten gelmiş bir teknolojinin bahşettiği o yaşam üstü konfor…Heyecan veren otomobiller deyince hem performans odaklı spor otomobiller, lüks otomobil üretimi ile tanınan markaların niş modelleri geliyor akla. Bu modelleri heyecan verici yapan şey, onların hem performans hem de teknoloji bakımından zamanın ötesinde olmaları.

Bu araçlara sahip olmak kadar olmasa da onlar hakkında bilgi edinmek, görsellerine v e videolarını bakmak da heyecan verici. Özellikle otomobil ve teknoloji tutkunları için bu modellerin sahip olduğu özellikler heyecan verici ve vizyon açıcı. Tam da bu gözle otomobil haberlerini takip etmenizi öneririz. “Yine de bu tutkuyu yaşamak da lazım” derseniz; lüks araç kiralama seçeneklerine bakabilirsiniz. Yolcu360.com ile lüks kiralık araç modellerini inceleyebilirsiniz. Marka, model özelinde araştırma yapmanız da mümkün fiyata özel listeleme yapmanız da kolay. Hayallerinizi süsleyen lüks otomobilleri kiralayarak bir süre için de olsa onların muhteşem performansını deneyimleyebilirsiniz. 

Yorum ekle