Yolcu360 Blog
2021 opel insignia beyaz
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > 2021 Opel Insignia: Yeni Opel Insignia Göz Dolduruyor!

2021 Opel Insignia: Yeni Opel Insignia Göz Dolduruyor!

Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen lansmanının ardından 2021 Opel Insignia, artık Türkiye’de. Alman otomobil üreticisi Opel’in D segmentindeki Insignia 2021 modelinde ufak dokunuşlar yapıldı ve model, makyajlanarak satışa sunuldu.

2021 yılında karşımıza yeni bir kasa ile çıkmamayı tercih eden Insignia’nın teknolojik olarak kendine bazı yeni donanımlar ve yazılımlar eklemesi ise göze çarpıyor. Sizler için araç inceleme içeriğimizde Opel Insignia özelliklerini yakından inceledik. Dahası ve 2021 Insignia Türkiye fiyatı ise yazımızın devamında…

Opel Insignia araç kiralama yapmayı düşünüyorsanız, size desteğe hazırız. 

Opel Insignia Hakkında

2004 yılında konsept olarak tanıtılan Opel Insignia, 2008 yılının Kasım ayında Opel Vectra’nın yerini aldı. Öncelikle Vectra’nın üretimden kaldırılmasıyla birlikte piyasaya sunulmuş olan model, Vectra’dan daha yüksek seviyede bir pazar payı hedefledi. Günümüzde Opel Insignia, aynı zamanda Opel’in yeni teknolojilerinin pek çoğuna da ev sahipliği yapıyor.

2009 yılında Euro Ncap’ten 5 yıldız alarak Avrupa’da yılın arabası seçilen Insignia aynı yıl, Türkiye’de satışa sunuldu. Bununla birlikte biz de 2021 yılında yenilenerek Türkiye’ye giriş yapan makyajlı Insignia’nın özelliklerini detaylı bir şekilde inceleyelim. Bunun yanı sıra ikinci el Opel Astra fiyatları hakkında konuştuğumuz içeriğimize de bekliyoruz.

2021 opel insignia dış tasarım

2021 Opel Insignia Özellikleri: Dış Tasarım

Yeni Opel Insignia yedi farklı renk seçeneği ile satışa sunuluyor. Modelin dış tasarımına bakıldığında ilk dikkat çeken Adaptif Intellilux LED Pixel farlar oluyor. Intellilux farlarda bulunan akıllı sistem sayesinde farlar, bağımsız aydınlatma birimlerini kapatarak trafik koşullarına uyum sağlıyor. Bununla birlikte yolu etkin bir şekilde aydınlatıyor ve parlama yapmıyor. 

Bu teknoloji ile farların, diğer sürücülerin gözünde parlama yapması önlenirken sürücünün kısa ve uzun farlar arasında geçiş yapmasına gerek kalmıyor. 2021 Insignia modelinin dış tasarımındaki diğer detaylar ise; panjurdaki krom şeritlerde, sis farlarının olduğu bölümde ve alt ızgarada bulunuyor. 

Opel Insignia’nın arka kısmına baktığımızda, eski modeline kıyasla benzer bir tasarım görüyoruz. Fakat bu alanda, difüzörün yenilendiği ve  parlak krom detaylara sahip olan sahte egzoz çıkışlarının formunda da değişiklik yapıldığı görülüyor. Ayrıca yeni İnsignia; Edition, Elegance, Ultimate, Exclusive ve GSI olmak üzere 5 farklı donanım paketine sahip. Model, donanım paketlerine göre 17″ ve 20″ arası değişen alaşımlı jantlarıyla birlikte geliyor.

2021 opel insignia iç mekan tasarımı, interior

2021 Opel Insignia İç Tasarım Özellikleri

Opel Insignia’nın iç tasarımında bulunan krom detaylar dikkatimizi çekiyor. Ayrıca model, sürücü ve ön yolcu için AGR koltukları opsiyonel bir şekilde seçebiliyoruz. AGR onaylı ön koltuklar, yolculuk sırasında oluşabilecek sırt ağrılarının önlenmesine yardımcı oluyor ve sürücünün konforunu arttırarak yola konsantre olmasını sağlıyor. Ayrıca ergonomi onayının Almanya’dan verildiği koltuklar; uzatılabilir bacak minderi, masaj özelliği ve ısıtma/soğutma gibi özelliklere sahip. 

Dört farklı koltuk döşemesi seçeneği ile gelen modelin döşemeleri, donanım seçeneklerine göre farklılık gösteriyor. Bununla birlikte Insignia’nın kokpit kısmında, Premium Multimedia Navi Pro. bilgi ve eğlence sistemi var. Dijital radyo ve navigasyon özelliğine sahip olan 8 inçlik ekranda; sesli komut desteği, Bluetooth bağlantısı, Apple CarPlay ve Android Auto gibi bağlantı özellikleri bulunuyor. 

İç mekandaki şarj ünitesi sayesinde ise uyumlu telefonlar, kablosuz olarak şarj edilebiliyor. Bununla birlikte ambiyans aydınlatması ve Bose 8 hoparlörlü ses sistemi ise yeni Insignia iç tasarım detaylarını tamamlıyor.

2021 Insignia Güvenlik Donanımları

2021 Opel Insignia güvenlik donanımı açısından da kullanıcılara oldukça fazla seçenek sunuyor. Bununla birlikte modelin güvenlik donanımlarını inceleyelim:

  • Head-Up Display; hız, navigasyon yönlendirmesi veya hız sabitleme sistemi gibi önemli bilgileri gösteriyor. Bu sayede sürüş sırasında gözünüzü yoldan ayırmadan güvenli bir şekilde sürüşe devam edebiliyorsunuz. Bununla birlikte bu özellik GSI donanım paketinde standart olarak sunuluyor.
  • Şerit koruma özelliği ve şerit ihlali uyarı sistemi, sürücünün istemsiz bir şekilde şeritten ayrılması durumunda uyarı veriyor. Böylece yumuşak direksiyon müdahaleleri ile aracı şeritte tutmaya yardımcı oluyor. Bu özellik tüm donanım paketlerinde standart olarak sunuluyor.
  • Arka çapraz uyarı sistemi, park yerinden veya bir yoldan geri yönde çıkarken yaklaşmakta olan bir araç varsa sürücüyü uyarıyor. Böylece sürücüler gözle göremediği açıları bu özellik sayesinde görebiliyor. Elegance, Ultimate, Exclusive ve GSI donanım paketlerinde standart olarak sunuluyor.
  • Yaya tanıma özelliği ile aktif acil frenleme sistemi; aracın önünde bir yaya, araç veya bir nesne tespit ettiğinde fren gücünü hazırlıyor ve sürücü tepki vermezse, aniden fren yapabiliyor. Tüm donanım paketlerinde standart olarak sunuluyor.
  • Takip mesafesi göstergesi, öndeki aracın hızını tespit ediyor. Böylece öndeki araçla Insignia arasında olması gereken mesafeyi gösteriyor. Tüm donanım paketlerinde standart olarak sunuluyor.
  • Kör nokta uyarı sistemi, paralel şeritleri gözlemleyebiliyor. Bu sayede aracın kör noktalarında bulunan araçları tespit edip sürücüyü bilgilendiriyor. Elegance, Ultimate, Exclusive ve GSI donanım paketlerinde standart olarak sunuluyor.

2021 Opel Insignia Teknik Bilgiler ve Fiyat Listesi

İçeriğimizde 2021 Opel Insignia modelini inceliyoruz. Dahası, içeriğimizin devamında…

2021 Opel Insignia Bagaj Hacmi ve Boyutları

  • Uzunluk: 4897 mm
  • Genişlik: 2093 mm
  • Yükseklik: 1455 mm
  • Bagaj Hacmi (Arka Koltuklar Dik/Katlı): 490/1450 lt
  • Ağırlık: 1540 kg  

2021 Opel Insignia Motor Özellikleri

  • Motor: 1.5 Turbo Dizel 122HP
  • Yakıt Tipi: Dizel 
  • Motor Hacmi (cm3): 1496
  • Şanzıman: 8 İleri Otomatik
  • Maksimum Güç (HP/devir/dk.): 122/3250
  • Maksimum Tork (Nm/devir/dk.): 285/1500
  • Emisyon Sınıfı: Euro 6d-ISC

2021 Opel Insignia Performans Özellikleri

  • 0-100 km/s Hızlanma: 12,2 sn
  • Maksimum Hız: 200 km/s
  • Sürtünme Katsayısı: 0,26
  • Yakıt Tüketimi (Ortalama): 4,3 lt

2021 Opel Insignia Fiyat Listesi

2021 Opel Insignia fiyat listesini detaylı olarak inceleyelim.

Ağustos ayında yeni Opel Insignia fiyat listesi için aşağıdaki listeyi inceleyebilirsiniz. Ayrıca güncel fiyat bilgisi için Opel Insignia fiyat listesine göz atabilirsiniz.

1.5 122 HP Dizel AT8 Opel Insigna Fiyat Tablosu

  • Edition: 490.900 TL
  • Elegance: 531.400 TL
  • Ultimate: 562.900 TL
  • Exclusive: 573.900 TL

Özetle içeriğimizde 2021 Opel Insignia dış tasarım özelliklerini, iç tasarım özelliklerini ve güvenlik donanımlarını inceledik. Opel Insignia modelini 2021 yılında da çevremizde sıkça göreceğiz gibi duruyor!

Yorum ekle