Yolcu360 Blog
2021 renault zoe elektrikli araç electric car
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > 2022 Renault Zoe İncelemesi, Özellikleri ve Fiyatları

2022 Renault Zoe İncelemesi, Özellikleri ve Fiyatları

Renault Zoe alınır mı alınmaz mı? Elektrikli hatchback otomobil almayı düşünen pek çok kişinin aklında Zoe var. Yüzde yüz elektrikli otomobil almayı düşünüyorsanız, Zoe gerçekten de iyi bir alternatif oluşturuyor. Peki, 2022 Zoe özellikleri nasıl? Renault Zoe elektrikli modelini detaylı olarak inceliyoruz. Yeni Zoe’nin bagaj hacmi, iç mekan konforu, değişen tasarımı ve teknik özellikleri için okumaya devam edin…

Elektrikli otomobil denilince akla ilk gelen seçeneklerden biri Zoe. Renault’un elektrikli modeli Zoe, ayrıca bu segmentin öncülerinden biri. Pazara sunulan ilk elektrikli otomobillerden biri olan Zoe, yenilendi. Bunun yanı sıra birinci nesil Zoe’nin ana hatlarının korunduğu ama değiştiği bir modelle karşı karşıyayız. Peki, yeni Renault Zoe nasıl? HB araba bakarken 2022 Renault Zoe almayı düşünenler buraya!

renault zoe fotoğrafları

Yenilenen Renault Zoe Hakkında

Elektrikli otomobillerde yenilenme var deniliyorsa hemen teknik detaylara bakılır. Renault da Zoe’yi yenilerken daha çok teknik detaylara odaklanmış. Değişenleri tek tek gözden geçirerek son çıkan Zoe nasıl bakalım…Tasarım, performans ve ayrıca motor özellikleri ile Renault Zoe incelemesi yapıyoruz.

renault zoe beyaz

Tasarım

Birinci nesil Zoe ile yeni model arasında büyük bir tasarım farklılığı yok. Ancak dikkatli baktığınız görebileceğiniz tasarım farklılığı farlarda söz konusu. Far tasarımı değişmiş. LED gündüz farları, daha yenilikçi bir havaya kavuşmuş. Tampon tasarımı da bir parça değişmiş. Yeni yan aynalar ve jantlar ise en dikkat çekici olan değişiklikler.

renault zoe boyutları ne kadar?

Boyutlar

  • Uzunluk: 4087 mm
  • Genişlik: 1787 mm
  • Yükseklik: 1562 mm
  • Dingil Mesafesi: 2588 mm
  • Ağırlık: 1577 kg
  • Bagaj Hacmi: 338 litre

renault zoe interior

Yeni Renault Zoe İç Mekan Özellikleri

Yeni Zoe iç mekan özellikleri incelendiğinde Renault Captur ile benzer detaylar görüyoruz.Ayrıca yeni Zoe’nin içi, 3mm uzamış. Konsolda daha kolay bir yapı sunuluyor. Eski, alışkanlık gerektiren konsol yerine daha kolay uyum sağlanılabilen bir tasarıma geçilmiş. Yeni iç mekanda eskiye nazaran daha fazla kalite hissi oluşturulmuş. Bunun için daha iyi malzeme ve daha iyi işçilik tercihi yapılmış. Zoe’nin bagajı ise iç mekan konforu konusunda en önemli detaylardan biri. 338 litrelik bagaj hacmi sınıfı için olduk yeterli görünüyor. Ayrıca koltuk sırtlıkları yatırılarak 1225 litrelik bagaj hacmi elde edilebiliyor.

2021 renault zoe

2022 Renault Zoe Motor ve Batarya Özellikleri

Zoe, motor ve batarya özellikleri ile bu sınıfın iyi örneklerinden biri olduğunu kanıtlıyor. Renault Zoe, birinci nesil modelinde 68kW (92 HP) gücünde elektrikli motora sahipti. Elektrikli otomobil tercih edenler, 220 Nm tork sağlayan bu motoru çok sevmişti. Maksimum menzil ise 400 km olarak açıklanıyordu. Yeni Zoe’de R110 elektrikli motor var. 80kW (108 HP) güç sunuyor. Maksimum tork verisi 225 Nm.

kırmızı renkli renault zoe model otomobil

Renault Zoe Teknik Özellikleri Nasıl?

Elektrikli motora sahip, yenilikçi tasarımı olan ergonomi odaklı bir otomobil arıyorsanız Zoe ile tanışmalısınız. Peki, yenilenen Zoe’nin motor özellikleri nasıl? Renault Zoe ne kadar hızlı ve ne kadar tüketim yapıyor…Detaylar için teknik özellikler listesine bakalım.

renault zoe motor gücü

Renault Zoe Motor Özellikleri

otomobil alırken teknik özellikleri incelemek önemli. Teknik özellikler, söz konu aracın performansı ve tüketim oranları hakkında çok şey söyler. Maksimum tork, maksimum hızlanma verisi önemlidir. Çekiş sistemi ya da şanzıman tipi de öyle. Bu özellikleri inceleyerek hatta ilgilendiğiniz diğer modellerle kıyaslayarak fiyat konusunda da daha sağlıklı karar verebilirsiniz.

  • Motor Tipi ve Konumu: Önde
  • Enerji Tüketim Şekli: Elektrik
  • Maksimum Güç Verisi: 80 kW / 108 HP
  • Maksimum Tork: 225 Nm
  • Şanzıman: Otomatik
  • Aktarma: Önden Çekişli

renault zoe renkleri

Zoe Hızlanma Verileri

Elektrikli otomobillerin yeterince iyi hızlanma verileri olmadığına dair önyargılar var. Oysa son 5 yılda çok gelişmiş modeller gördük. Üstelik yarışlarda da özellikle bu motorlar tercih ediliyor. Peki, yeni Zoe’nin hızlanması nasıl? Hemen bakalım…

  • 0-50 km/s Hızlanma: 3,0 s
  • 0-80 km/s Hızlanma: 7,9 s
  • 0-100 km/s Hızlanma: 12,0 s
  • 0-120 km/s Hızlanma: 19,1 s
  • 0-130 km/s Hızlanma: 25,0 s
  • 0-400 m Hızlanma: 18,0 s

renault zoe e-sport concept

Zoe Ne Kadar Elektrik Harcıyor?

Yüzde yüz elektrikli bir otomobil olan Zoe’nin tüketim ortalaması da merak ediliyor. Otomobilin batarya kapasitesi 52kWh. Ayrıca fabrika verilerine göre menzili ise 395 km. Bunun yanı sıra CO2 emisyon oranı ise sıfır.

Elektrikli otomobiller artık daha yaygın. Bunda Toyota yaris ve Renault Zoe’nin büyük bir pay var. Bu iki otomobil, üreticiye söz konusu modellerin üretilebileceği ve alıcı bulabileceği konusunda çok şey söyledi. Ardından tüm otomobil üreticileri en az bir elektrikli ya da hibrit model üretti. Bugün hemen her otomobil markasının satış listesinde çok sayıda elektrikli ve hibrit model seçeneği var.

yolcu360 blog arama banner

Elektrikli Renault Zoe Kiralama Fiyatları Nasıl?

Araç kiralama fiyatları için yolcu360.com ile kolay ve pratik bir online araştırma deneyimi yaşayabilirsiniz. Bunun yanı sıra elektrikli araba kiralamak için de bu kategorideki modelleri hızlıca inceleyebilirsiniz. Toyota Yaris kiralamak, ayrıca Renault Zoe kiralamak ya da Smart kiralamak gibi seçenekleri değerlendirebilirsiniz. Kiralık hibrit otomobilleri ve kiralık elektrikli otomobilleri değerlendirerek karar verebilirsiniz.

Yolcu360 mobil uygulamasını telefonunuza indirmek için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indir

 

Yorum ekle