Yolcu360 Blog
2021 honda hrv teknik özellikler fiyat listesi
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > 2021 Honda HR-V: Tam Donanımlı Küçük SUV

2021 Honda HR-V: Tam Donanımlı Küçük SUV

2021 Honda HR-V modelini mercek altına alıyoruz. Tamamen yenilenen HR-V,  sihirli koltuk (Magic Seats) özelliğiyle çok daha geniş bagaj hacmi sunuyor. Üçüncü jenerasyon bomba gibi geliyor!

SUV tarzı araçlar son yılların en popüler araç tarzlarından olmaya devam ediyor. SUV tarzı araç denince akla ilk gelen modellerden biri olan Honda HR-V 2021 yılında da sevenleriyle buluşuyor.

Honda HR-V teknik özellikleri, tıpkı modelin donanım seviyeleri gibi merak edilen konular arasında yer alıyor. Yüksek, konforlu ve geniş cüsseye sahip bir SUV araç satın almak isteyen kişiler için yazımıza başlıyoruz. 

2021 Honda HR-V Özellikleri 

İlk olarak, SUV araçlar çoğunlukla aileler tarafından tercih edildiğini söyleyebiliriz. Doğal olarak SUV modelleri 2021 yılında da en çok tercih edilen otomobil modelleri arasında yer alıyor. Artık birçok aile sahibi kişi bir sedan almak yerine bir SUV tarzı araç satın almayı tercih ediyor. 

SUV araçlar büyüklüklerine göre farklı segmentlerde tasarlanıyor. Örneğin Honda’nın küçük SUV modeli olarak tasarladığı HR-V, şık tasarımı ve performansıyla dikkat çekiyor. Model, Honda mühendisliği ile rafine, sessiz ve kolay bir sürüş için tasarlanmış. Ayrıca sahip olduğu özellikler ile kullanıcılarını memnun etmeyi hedefliyor. 

Hem sportif hem de şık tasarım hatlarını bünyesinde toplayan model, her yaş grubuna hitap ediyor. Honda HR-V donanım özellikleri de 2021 yılına uygun bir şekilde donatılmış şekilde sunuluyor. Araç, sahip olduğu ısıtmalı ön koltukları ile soğuk kış günlerinde bile konforu katlıyor. 

2021 Honda HR-V Motor Özellikleri

2021 model Honda HR-V özellikleri arasında en çok merak edilen özelliklerden biri de motor bilgileri. SUV otomobiller genellikle sahip oldukları yüksek tork değerleri ile bilinir. SUV modelleri, büyük cüsseleriyle hatchback otomobillere kıyasla daha ağır olur. Doğal olarak hızlı hareket edebilmek için performanslı motor bloklarına ihtiyaç duyuyor. 

Honda HR-V motor özelliklerini inceleyelim. Honda HR-V performansı kullanıcıyı memnun edecek şekilde düzenlenmiş olarak sunuluyor. Model, iki farklı motor seçeneği ile görücüye çıkıyor.

İlk olarak, model dört çeker özellikli hibrit güç aktarma özelliği sunan 1.5 litrelik atmosferik hibrit motoru ve hibrit desteği olmayan önden çeker 1.5 atmosferik motor seçeneğiyle satışa sunulacak. İlk motor seçeneği; atmosferik 1.5 litre 4 silindirli DOHC VTEC & VTC benzinli bir motor bloğu. Bunun yanı sıra turbo beslemeli 4 silindirli 1.5 litre DOHC VTEC TURBO modeli de mevcut. 

2021 Honda HR-V teknik özellikler

Motor gücü atmosferik motor bloğu seçeneği için 130 beygir, bunun yanında turbo beslemeli motor bloğu ise 182 beygir. Tork değerleri incelendiğinde ise atmosferik motor bloğu seçeneğinin 4600 devirde 155 Nm tork verdiği görülüyor. Bunun yanında turbo beslemeli motor bloğu seçeneği ile 5500 devirde 220 Nm tork verildiğini görmek mümkün. 200 km/s sürate kadar çıkabilen Honda HR-V ile her iki donanım seçeneğinde de gerekli performansın olduğu görülüyor.

Honda Civic Type R ile ilgili içeriğimize buradan göz atabilirsiniz.

2021 Honda HR-V Yakıt Tüketimi

SUV ya da cross tarzı otomobiller sahip oldukları büyük cüsseden dolayı, yakıt tüketimi değerleri bazı modellerde yüksek olabiliyor. Bunun yanı sıra atmosfere yapılan emisyon ve akaryakıt masrafından kurtulma isteği, birçok kişi daha ekonomik ve verimli otomobil modellerini tercih etmelerini sağlıyor. Bu noktada yakıt tüketimi büyük önem kazanıyor. 

Yakıt tüketimi, yapılan donanım seviyesi tercihine göre değişiklik gösterir. Atmosferik motor bloğuna sahip olan Executive donanım seviyesi 1322 kilogramlık bir ağırlığa sahip. Bunun yanı sıra turbo besleme ünitesine sahip olan Sport donanım seviyesi 1452 kilogramlık bir ağırlığa sahip.

Her iki seçenek de ağırlık konusunda hatchback otomobilden çok yüksek değil. Bu sayede uygun yakıt tüketimi değerleri yakalamak mümkün. Honda HR-V 1.5 yakıt tüketimi değerleri Executive donanım seviyesi için şehir içerisinde 6,1 litre. Bunun yanı sıra şehir dışında 4,8 litre. Honda HR-V Sport yakıt tüketimi ise sahip olduğu turbo besleme ünitesi ile şehir içerisinde 7,6 litre. Şehir dışında ise 5,1 litre.

Bu arada Honda SUV serisini sevenler için 2020 yılından CR-V EX: 30 modeli için çekilmiş tanıtım filmini izleyelim.

2021 Honda HR-V Fiyat Listesi

Merak edilen bir diğer konuya gelelim; 2021 model Honda HR-V fiyatı ne kadar? Öncelikle şunu belirtelim; yeni modelin Honda HR-V Executive ve Sport adı altında iki farklı donanım seviyesi mevcut. 

Honda HR-V Executive fiyatı 357.000 TL olarak listeleniyor. Bunun yanı sıra Sport donanım seviyesi biraz daha yüksek bir fiyat üzerinden fiyatlanıyor. Sahip olduğu turbo besleme ünitesi ile Honda HR-V Sport fiyatı 371.600 TL olarak listeleniyor.

Honda HR-V özellikleri ve fiyatı inceledik. Son olarak, küçük boyutlu bir SUV sahibi olmak isteyenler için ideal olduğunu söyleyebiliriz.

Güncel modeller arasından dilediğinizi seçip kolayca araç kiralama yapmak için tıklayın.

Yorum ekle