Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > 2021 Fiat Panda Özellikleri ve Fiyat Listesi

2021 Fiat Panda Özellikleri ve Fiyat Listesi

Fiat Panda 2021 özellikleri ve fiyat listesi ile merak edilen modeller arasında. Markanın en küçük otomobillerinden biri olan Panda, yeni arazi kabiliyetleri ile de çok sevildi. Peki, yeni Panda nasıl? İkinci el ve sıfır Panda fiyatları ne seviyede…Birlikte bakalım. Sizde araç kiralama seçeneklerini değerlendirerek Fiat marka bir aracı deneyimlemeye ne dersiniz? 

Yenilenen tasarımıyla küçük otomobil tercih edenlerin gözde modellerinden biri haline gelen Fiat Panda 2021 modeli, ek özellikleriyle konuğumuz. Geçtiğimiz aylarda 2021 model Fiat Panda, Türkiye’de satışa sunuldu. Üç farklı versiyon ile birlikte tercih edilebilen otomobil, artık hibrit motor seçeneğiyle de satın alınabiliyor. Panda Ailesi’nin sahip olduğu bu üç versiyon ise; “Urban”, “Cross” ve “Cross 4×4”. 

Fiat Panda sahibi olmak isteyenler için 2021 Fiat Panda özellikleri ile ilgili detaylar ve Fiat Panda fiyat listesi yazımızın devamında…

2021 Fiat Panda Özellikleri ve Fiyat Listesi

Fiat Panda, ülkemizde çok iyi tanınmıyor. Onun hakkında kısa bir özet bilgi paylaşalım. Fiat Panda  ilk defa 1980 yılında üretildi. İtalyan markanın en küçük otomobilleri arasında yer alan model, özellikle İtalya’da çok sevildi. Bundan çok uzun bir süre sonra Panda makyajlandı. 2003 yılının Ağustos ayında ikinci nesil Fiat Panda kullanıcıya sunuldu. Bu yeni Panda modeli, markanın en küçük otomobili olma ünvanına da sahipti. Fiat’ın en küçük modeli olan Yeni Panda, mini sınıfta yer alıyor. 2004 yılında Avrupa’da yılın otomobili (Car of the Year) seçilmişti. 

Benzinli Fiat Panda 2020 Modeli İncelemesi yazısına da bakın!

Güncel Fiat Panda Donanım Paketleri

Bugün bir Fiat bayisinden Panda siparişi verdiğinizde aşağıdaki donanım paketleri ile karşılaşıyorsunuz. Peki, bu donanım paketlerinin sunduğu özellikler neler? 

2021 Fiat Panda Urban Özellikleri

Kaynak: https://otomobil.fiat.com.tr/

Panda’nın giriş versiyonu olan Urban; dış tasarımında, 4 farklı renk seçeneği ve 14 inç boyutundaki jantları ile sunuluyor. İç mekânda siyah/gri koltuk rengine ve antrasit renkte konsola sahip olan aracın kokpit kısmında ise; polen filtreli manuel klima, 12V priz, UconnectRadyo/MP3 çalar ve dış sıcaklık göstergesi bulunuyor. Dualdrive City fonksiyonlu direksiyon ise uzaktan kumandalı merkezi kilit sistemine sahip. Bunlarla birlikte Urban, kullanıcısına 225 litrelik bagaj kapasitesi sunuyor. Güvenlik donanımlarına bakıldığında araçta, hill holder (Yokuş kalkış desteği), 4 adet hava yastığı, komple ABS fren yardımcısı sistemi, çift ön gerilimli emniyet kemeri ve standart arka koltuk ISOFIX noktaları bulunuyor.

Fiat Panda City Cross İncelemesi için tıklayınız.

2021 Fiat Panda Cross Özellikleri
Kaynak: https://otomobil.fiat.com.tr/

Şehir içinde kolay kullanıma ve çevik SUV karakterine sahip Panda Cross, 7 farklı renk seçeneği ile birlikte hafif arazi şartlarıyla başa çıkabilen ön ve arka tampon tasarımına sahip. Siyah tavan barları, gövde rengi ile kombine tampon, sis farları, LED gündüz farları ve çift renkli 15” stil kapak jantlar; Cross’un dış tasarımını tamamlıyor. Yüksek donanıma sahip birinci sınıf iç mekânında; siyah/gri döşeme renkleri, füme rengi konsol ile kombinlenmiş şekilde sunuluyor. Kokpit kısmında bulunan multimedya sistemi, kullanıcısına Android Auto ve Apple Car Play desteği sunuyor. 7 inç büyüklüğe sahip ekran, direksiyon üzerinde yer alan tuşlarla da kontrol edilebiliyor. Aracın güvenlik donanımlarını ise hill holder (yokuş kalkış destek sistemi), TPMS (lastik basınç kontrol sistemi), sürücü ve yolcu ön hava yastıkları, ISOFIX, ön gergili emniyet kemerleri ve yük sınırlayıcı oluşturuyor. 

2020 Fiat Fiorino Özellikleri ve Fiyatı için tıklayınız.

2021 Fiat Panda Cross 4×4 Özellikleri
Kaynak: https://otomobil.fiat.com.tr/

Yeni Panda Cross’un 4×4 seçeneği; yeni imajı ve yüksek donanım seviyesi ile sunuluyor. 7 farklı renk seçeneği, 15” çift renkli stil kapak jantlar, gövde rengi ile uyumlu tamponlar ve Cross görünümlü yan çıtalar; 4×4’ün dış tasarım detaylarını oluşturuyor. Kokpit kısmında bulunan multimedya sistemi, kullanıcısına Android Auto ve Apple Car Play desteği sunuyor. 7 inç büyüklüğe sahip ekran, direksiyon üzerinde yer alan tuşlarla da kontrol edilebiliyor. Sürüş modu seçici, sürücünün ihtiyacı olduğunda tüm çekiş modlarını kullanmasına olanak sağlıyor. Normal sürüş modunda çekiş, yol yüzeyi şartlarına bağlı olarak, ön ve arka aks arasında otomatik olarak dağıtılıyor. 4×4 çekiş sisteminde ise elektronik kilitli diferansiyel (ELD) sayesinde motor torku, tam zamanlı olarak 4 tekerlek arasında yol tutuşu en yüksek olan tekerleklere aktarılıyor. Araçta bulunan yokuş iniş desteği ise yokuş aşağı dik inişlerde, kaygan yol şartlarında dahi aracın iniş hızını kontrol ederek otomatik frenleme yapıyor. Ayrıca bunlara ek olarak araçta park sensörü ve elektronik diferansiyel kilidi bulunuyor.

Fiat Panda’nın en üst donanım seviyesi olan Cross Plus 4×4’de ise tüm bu özelliklerle birlikte krom görünümlü ön-arka tampon, yan süs çıtaları ve tavan rayları, gövde rengi ayna kapakları, 15’’ alüminyum alaşım jantlar, kahverengi ve gri tonlarında yeni iç döşeme, direksiyon simidi ve gösterge panelinde krom görünümlü detaylar bulunuyor.

Fiat 500X Sport 1,3 FireFly DCT Özellikleri ve Fiyatı için tıklayınız.

Fiat Panda’da Hibrit Motor Teknolojisi

Yeni Panda hafif hibrit destekli, 3 silindirli ve 1.0L küçük bir motor seçeneği ile sunuluyor. 70 beygirlik güce sahip olan motorun tork değeri ise 92 Nm. Yeni 3 silindirli 1.0 litrelik motor, kalkış ve hızlanmalar sırasında bir kayış yardımıyla enerji sağlarken, yavaşlama ve frenleme esnasında ise; aracın sahip olduğu hareket enerjisinden yararlanarak güç üretip, yeniden kullanılmak üzere 12 voltluk lityum iyon bataryasında enerji depoluyor. Hibrit motorlu Panda’da standart aküye ilaveten 1 adet lityum iyon batarya da bulunuyor.

2021 Fiat Panda Fiyatları

Fiat Panda sıfır km fiyatları için markanın resmi web sitesine bakabilirsiniz. Güncel 2021 model Fiat Panda’nın fiyatlarına bakıldığında aşağıdaki tabloyu görüyoruz: 

  • Hibrit motorlu Urban Fiat Panda fiyatı: 155 bin 900 TL 
  • Cross 4×4 Fiat Panda fiyatı:  194 bin 900 TL
  • Cross Plus 4×4 Fiat Panda fiyatı: 203 bin 900 TL

Fiat Panda ikinci el fiyatları da çok merak ediliyor. İkinci el Panda fiyatları için ülkenin en çok ilan verilen ikinci el araç platformlarına baktık. Nisan 2021 itibariyle 40 bin TL’den başlayıp 129 bin bandına ulaşan bir fiyat skalası gözlemleniyor. Burada hasar durumu, km bilgisi gibi pek çok detayın önem kazandığının da altını çizmek gerek. 

Kiralık Fiat Panda Fiyatları Nasıl?

Kiralık Fiat Panda arayışında farklı rent a car firmalarının verilerini değerlendirebilirsiniz. Bu amaçla yolcu360.com rehberliğinde kolay ve pratik bir fiyat araştırması yapabilirsiniz. yolcu360.com sistemini kullanarak kiralık Fiat Panda fiyatlarını ve diğer araç kiralama fiyatlarını inceleyebilir, fiyata göre karşılaştırmayı kolay bir biçimde sağlayabilirsiniz. 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Yorum ekle