Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > 2021 Fiat Panda Cross 4X4 Twinair İncelemesi 

2021 Fiat Panda Cross 4X4 Twinair İncelemesi 

Bazı otomobiller, küçük sınıfta olmasına rağmen çok çekici olabiliyor. İkonik tasarımları ile dikkat çeken bu otomobillerden biri de Fiat Panda’sı. 2021 Fiat Panda Cross 4X4 Twinair incelemesi ile bu otomobilin değişen stiline yakından baktık. İşte yeni Fiat Panda Cross 4X4 Twinair özellikleri ve fiyatı... Sizde araç kiralama seçeneklerini değerlendirerek Fiat marka bir aracı deneyimlemeye ne dersiniz? 

2021 Fiat Panda Cross 4X4 Twinair Hakkında

164 km/s maksimum hıza ulaşabilen 4X4 Fiat Panda, hem tasarım hem de teknik anlamda çok çekici bir otomobil. Ortalama 6 litre yakıt tüketen bu otomobili hem şehir içinde hem de dışında çok seveceksiniz. Peki, 2021 Fiat Panda Cross alınır mı alınmaz mı? Özellikleri ve diğer detaylar nasıl hemen birlikte bakalım…

2021 Panda tasarım, iç mekan, sürüş konforu, donanım, motor özellikleri ve Fiat Panda Türkiye fiyat listesini içeren bilgiler için okumaya devam edin…

Yeni Fiat Egea Cross Lounge Plus İncelemesi için tıklayınız.

Tasarımı

Tasarımıyla eğlenceli detaylara çok önem veren Fiat Panda, özgün olmasıyla da istenen bir otomobil olmuş. A segmenti Crossover seçeneği olarak öne çıkan Fiat Panda, karoser üstündeki plastik kaplamalar, kızaklar ve şişkin çamurluklarla çok keyifli görünüyor. Boyutları da çok ergonomi odaklı. Öyle ki hem şehir içinde hem de arazide bu boyutlarla avantaj yakalıyor. Yüksek sürüş pozisyonu da istenen algıyı sunmasını kolaylaştırıyor. Peki, Fiat Panda Cross 4X4 iç mekan özellikleri nasıl?

İç Mekan Özellikleri

Kaynak: https://otomobil.fiat.com.tr/

İç mekanda tavan yüksekliği güzel bir seviyede. Ancak genişlik o kadar da iyi sayılmaz. Arka koltuk diz mesafesi kısıtlı. Ama sonuçta bu A segmenti bir otomobil. Eşya gözü açısından çok zengin. Multimedya ekranı yerine Panda uygulaması tercih edilmiş. Bu uygulamayı akıllı telefona yükleyip sonra da telefonu kokpit üstündeki tutacağa yerleştirip kullanıyorsunuz. Aslında çok mantıklı 🙂

Sürüş Özellikleri
Kaynak: https://otomobil.fiat.com.tr/

2021 model Panda Cross 4×4 Twinair versiyonun sürüş özellikleri, en çok da arazide şaşırtıcı derecede iyi. 2 silindirli turbo benzinli motor, 1900 d/d ile 3000 d/d arasında 145 Nm tork gibi veriler de iyi. Makul tüketim ve makul hızlanma verilerine sahip. Yumuşak direksiyon sistemi, yumuşak süspansiyon da tercih meselesi ama bu araçta en uygunu bu gibi. Önde McPerson tipi bağlantılar, arkada ise torsiyon tipi aks kullanılmış. Elektronik diferansiyel kilidi de var. Yaklaşık 50 km/s hıza kadar devreye alınabilen Off-Road çekiş desteği torku zemine daha iyi tutunan tekerleğe iletirken ASR sistemi de çamur- çakıl- buz gibi zeminlerde ilerlemeyi kolay kılıyor. 

Donanım Özellikleri

Panda Cross, standart olarak 15 inçlik hafif alaşımlı jantlar ve M+S tipi lastiklerle geliyor. Ayrıca karoserin altında çelik motor koruma kaplaması var. Eğim iniş yardımcıları çok başarılı. Yokuş kalkış desteği de var. 6 ileri manuel şanzıman kullanılıyor. 

Fiat Panda City Cross İncelemesi için tıklayınız.

Teknik Özellikleri
Kaynak: https://otomobil.fiat.com.tr/

Motor özellikleri, boyutlar, hızlanma verileri, yakıt tüketimi ortalaması gibi verileri de inceleyelim…

Panda Cross 4X4 Twinair Motor Özellikleri 
  • Motor Tipi ve Konumu: Önde, sıralı motor turbo ve benzinli. 
  • Silindir / Subap Sayısı: 2/8
  • Motor Silindir Hacmi: 875 cc
  • Maksimum Güç: 63 kW/ 85 HP 5500 d/d
  • Maksimum Tork: 145 Nm 1900-3000 d/d
  • Şanzıman: 6 ileri manuel
  • Aktarma: 4X4
Yeni Panda Cross 4X4 Twinair Hızlanma Verileri
  • 0-50 km/s Hızlanma: 5,1 sn
  • 0-80 km/s Hızlanma: 10,6 sn
  • 0-100 km/s Hızlanma: 14,2 sn
  • 0-120 km/s Hızlanma: 29,5 sn
  • 0-130 km/s Hızlanma: 40,6 sn
  • 0-400 m Hızlanma: 20,4 sn
Yeni Panda Cross 4X4 Twinair Yakıt Tüketimi

Benzinli 4X4 Panda’nın yakıt tüketimi ortalaması fabrika verilerine göre 100 km’de 5,1 litre. C02 salınımı ise 116 g/km şeklinde ifade ediliyor. Aracın depo kapasitesi ise 35 litre. 

2020 Fiat Fiorino Özellikleri ve Fiyatı için tıklayınız.

Yeni Fiat Panda Cross Boyutları 
  • Uzunluk: 3705 mm
  • Genişlik: 1662 mm
  • Yükseklik: 1657 mm
  • Dingil Mesafesi: 2300 mm
  • Depo Kapasitesi: 35 litre
  • Ağırlık: 1090 kg
  • Bagaj Hacmi: 225 litre / 870 litre

Fiat Panda City Cross incelemesi de yapmıştık, ona da bakın!

2021 Fiat Panda Fiyat Listesi Nasıl?
Kaynak: https://otomobil.fiat.com.tr/

Türkiye’de Fiat Panda’nın üç farklı versiyonu satışta. Urban,  Cross 4X4 ve Cross 4X4 Plus. 2021 Mayıs itibariyle Urban versiyonu Fiat Panda fiyatı 156 bin TL’den başlıyor. Cross 4X4 Panda fiyatı ise 200 bin Tl bandından başlıyor. Mild Hybrid-Benzinli ve benzinli olmak üzere iki yakıt seçeneği var. Güncel Fiat Panda donanım seçenekleri şöyle:

  • Urban
  • Cross 4×4
  • Cross Plus 4×4
Kiralık Fiat Panda Fiyatları Nasıl?

Kiralık Fiat Panda fiyatları için kolay bir araştırmayı yolcu360.com ile yapabilirsiniz. Fiat Panda kiralamak üzere yolcu360.com ana sayfası üzerinden kiralık araçları markasına ve modeline göre listeleyebilirsiniz. Bu amaçla önce yolcu360.com ana sayfasına girip hangi bölgeden ve hangi tarihte araç kiralamak istediğinize karar vermelisiniz. Ardından belirttiğiniz lokasyonda örneğin İstanbul Kadıköy’de bulunan rent a car firmalarının ofislerindeki kiralık araçlar ekranınıza listelenir. Burada en büyük avantajınız ise birden çok rent a car firmasının fiyatlarını tek yerden görebilmek oluyor. Ardından fiyata göre karşılaştırma yapabilir ve bütçenize uygun bir araç seçerek online ödeme yapıp ilerleyebilirsiniz. Dilerseniz özellikle kiralamayı düşündüğünüz marka ve model için filtreleme de yapabilirsiniz.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Yorum ekle