Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > 2020 Yaz Tatili İçin Gidilecek Yerler | Yaz Tatili Seyahat Önerileri

2020 Yaz Tatili İçin Gidilecek Yerler | Yaz Tatili Seyahat Önerileri

Erken rezervasyon 2020 kapsamında yaz tatili için hazırlıklar başladı. Birçok kişi erken rezervasyon tatil fırsatlarını şimdiden araştırarak tatil yerleri için plan yapıyor. 🙂 Sizde erken rezervasyon seçeneklerine bakarak, araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak muhteşem bir 2020 yaz tatili geçirmeye ne dersiniz? 2020 yaz tatili için gidilecek yerler hangileri, yaz tatili seyahat önerileri neler gibi birçok sorunun cevabını Yolcu360 ekibi sizler için cevapladı. 🙂

Yaz Tatili İçin Plaj Önerileri

  • Kaputaş Plajı

Yer altından akan suyun, plajdaki kumlardan süzülerek denize karışması ile oluşan efsanevi güzel bir kanyon ağzı plajı. Turkuaz rengindeki suyu ve yumuşacık kumları ile 2020 yaz tatili için en güzel adreslerden biri. Yaz tatili için burayı tercih ediyorsanız, gerçekten dinlenmek ve üzerindeki şehir yorgunluğunu atmak için doğru bir karar vermişsiniz demektir. 😊  Aracınızı park ettikten sonra 187 basamak inerek Kaputaş Plajı’nda unutulmaz bir tatil keyfi yaşayabilirsiniz.

Kaputaş Plajı nerede? Kalkan, 07580 Kaş/Antalya. Kaş ile Kalkan arasındaki sahil yolu üzerinde bulunuyor. Antalya Havalimanı araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak, D635 üzerinden 3 saat 12 dakika içerisinde Kaputaş Plajı’na gidebilirsiniz.

  • İztuzu Plajı

Avrupa’nın en iyi açık olarak ilan edilen İztuzu Plajı, hem denizi hem de doğası ile 2020 yaz tatili için mutlaka gidilmesi gereken yerler arasında bulunuyor. 4,5 kilometre uzunluğundaki tertemiz plajın bir tarafında tatlı su, diğer tarafında ise tuzlu su bulunuyor. Bu açıdan dünyadaki özel tatil yerlerinden ve plajlarından biri. Caretta Caretta Kaplumbağları yumurtalarını buraya bıraktıkları için sadece insanlar için değil, hayvanlar alemi içinde oldukça önemli bir alan. Eşsiz manzaralara tanıklık edebileceğiniz İztuzu Plajı’na çocuklarınızla gidiyorsanız hem sizin hem de onların burada çok eğleneceğinizden eminiz. Çocuklarınız incecik kumlardan kale yaparken, siz de güneşin, denizin ve doğanın tadını çıkartabilirsiniz.

İztuzu Plajı nerede? Plaj, Muğla’nın Ortanca ilçesine bağlı Dalyan beldesinde yer alıyor. Muğla araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak, Muğla Fethiye Yolu/D400 üzerinden 1 saat 44 dakika içerisinde buraya varabilirsiniz.

Plaj ve Koy Tavsiyeleri

  • Adrasan Koyu

Antalya’nın saklı cenneti olan Adrasan’a daha önce gitmediyseniz, 2020 yaz tatili için mutlaka buraya uğrayın ve plajını deneyimleyin deriz. Özellikle sakin ve dinlendirici bir tatil yapmak istiyorsanız, Adrasan sizi çok mutlu edecek. 2 kilometre uzunluğundaki kumsalı ve dalgasız denizi ile bizim kalbimizi kesinlikle çaldı. 😊 Adrasan, denizin yeşil ile buluştuğu eşsiz Akdeniz koylarından biri. Koyun güney tarafı incecik kumlara sahip olup, aynı zamanda deniz burada sığ. Koyun kuzey kısmı ise taşlı bir kumsala sahip ve hemen derinleşebiliyor. Yani hem derin sularda yüzmeyi sevenleri hem de sığ suları tercih edenlere hitap eden bir koy. Aynı zamanda Adrasan koyu kamp yapmak içinde çok uygun olduğundan dilerseniz burada çadır kurabilir ve güne dalga sesleri eşliğinde başlayabilirsiniz.

Adrasan Koyu nerede? Antalya Kemer araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak, D400 üzerinden 54 dakika içerisinde Adrasan Koyu’na çok rahat bir şekilde ulaşabilirsiniz.

  • Kastro Plajı

3,5 kilometre uzunluğundaki Kastro Plajı, Karadeniz’in ormanlık bir alanla buluştuğu güzel mi güzel bir yaz tatili lokasyonu. Çamlıköy olarak da bilinen Kastro Plajı, İstanbul’a yakın konumu sayesinde yazın hafta sonu için dahi tercih edilebilir. Çocuklu aileler tarafından da sıklıkla tercih edilen plaj; tertemiz denizi, yapılabilecek aktiviteleri ve harika manzarası ile size müthiş anlar yaşatacak. 😊 Burada kanoya binebilir veya deniz bisikleti sürebilirsiniz. Dilerseniz sevdiklerinizle sandal turu yapabilirsiniz. Aynı zamanda, Kastro Plajı piknik içinde uygun olduğundan deniz keyfiniz bittikten sonra burada piknik de yapabilirsiniz.

Kastro Plajı nerede? Tekirdağ merkeze 10 kilometre mesafede yer alan Kastro Plajı için Tekirdağ araç kiralama opsiyonlarına bakarak, konforlu bir ulaşım seçeneği tercih edebilirsiniz.

2020 Yaz Tatili İçin Gezilecek Yerler

  • Sedir Adası / Kleopatra Adası

Dikkat! Bu adanın isminin bir hikayesi var. Adanın hikayesine göre, Kleopatra ve Antonius bu adada birlikte yüzmüşler. Bu yüzden de adaya Kleopatra Adası deniyor. İsminden ve hikayesinden dolayı her yıl buraya binlerce yerli ve yabancı turist ziyaret ediyor. Eğer daha önce Sedir Adası’na gitmediyseniz, 2020 yaz tatili için burayı tercih edebilirsiniz. Ada içerisinde hem denize girebilirsiniz, hem de antik şehrin kalıntılarını yakından görebilirsiniz. Bir nevi hem yeni bir yer keşfetmiş olup hem de meşhur plajda denizin tadını çıkarabilirsiniz. Altın sarısı rengindeki kumları ile Kleopatra Plajı’nda güneşlenmek ve berrak bir denize girmek oldukça keyifli. Deniz keyfi yapmadan önce Roma döneminden kalan Cedrae Antik Kenti’ni gezerek, tatil listenize bir de kültür aktivitesi ekleyebilirsiniz. Bir sonraki gün için ada içerisinde bulunan Boncuk Koyu’na gidebilirsiniz. Berrak ve temiz denizi ile Boncuk Koyu’nda 2020 yaz tatili için sessiz ve sakin bir gün geçirebilirsiniz.

Sedir Adası nerede? Marmaris’e 16 kilometre mesafede bulunan Sedir Adası’na, Muğla Marmaris araç kiralama seçeneklerine bakarak 24 dakika içerisinde varabilirsiniz.

  • Bozcaada

2020 yaz tatili için Ege’nin en güzel adalarından birine gitmeye ne dersiniz? Bozcaada için hem harika plajların ve koyların hem de gezilecek tarihi yerleri ile mutheşem bir 2020 yaz tatili listesi hazırlayabilirsiniz. Berrak denizi ile Akvaryum Koyu, Türkiye’nin popüler plajlarından biri olan Ayazma Plajı, sığ denizi ile Habbele Plajı ve sakin ortamı ile Sulubahçe Koyu’nun tadını çıkarabilirsiniz. Her gün başka bir koy da her gün başka bir plajda deniz keyfi yaşayabilirsiniz. Eski Kahve’de kahvaltı yapabilir, Bozcaadalı Veli Dede’den kurabiye alabilir ve akşamları da Meyhaneler Sokağı’nda güzel bir yemek yiyebilirsiniz. Bozcaada Yel Değirmenleri’nde adaya kuş bakışı bakabilir, Ege’yi ayaklarınızın altına serebilirsiniz. 😊 1869 yılında inşa edilen Meryem Ana Kilisesi’ni de inanç turizmi kapsamında ziyaret edebilirsiniz.

Bozcaada nerede? Çanakkale’ye bağlı olan Bozcaada için Çanakkale merkez araç kiralama seçeneklerini değerlendirebilir ve İzmir Çanakkale Yolu/D550/E87 üzerinden 1 saat 38 dakika içerisinde 2020 yaz tatili için seyahatinize başlayabilirsiniz.

Yurtiçi Tatil Yerleri
  • Antalya
Antalya - Finike - Phoinikos ve Limyra Sahilleri

Ülkemizin en popüler tatil rotalarından biri olan Antalya’yı 2020 yaz tatili için daha farklı bir şekilde tercih etmeye ne dersiniz? Sadece denize girmek yerine Antalya’nın antik şehirlerini ve turistik yerlerini de ziyaret edebileceğiniz 2020 yaz tatili listesi için önerilerimiz var. 🙂 Antalya’da yer Korsan Koyu‘na daha önce gitmediyseniz, hemen 2020 yaz tatili planlarınıza eklemenizi tavsiye ediyoruz. Adını antik çağda bölgeyi ele geçiren korsanlardan alan koy, tertemiz ve dalgasız denizi ile harika bir yer.

Astım ve solunum yolu hastalıklarına iyi geldiği düşünülen Damlataş mağarası her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Daha önce Antalya’ya gelip buraya gelmediyseniz, 2020 yaz tatili listenize bu mağarayı da eklemenizi öneririz.

2000 yıllık büyük bir geçmişe sahip Aspendos Antik Kenti içerisinde tiyatro, agora, hamam, stadyum ve sarnıçlar bulunuyor. Kültür turizmi açısından Aspendos’u gezebilirsiniz.

Antalya konaklama için 2020 erken rezervasyon otelleri: White City Resort Hotel & Spa, Fun & Sun Club Belek, Royal Holiday Palace ve Laren Family Hotel & Spa.

Antalya’ya nasıl gidilir? Kiralık araba için  İstanbul araç kiralama seçeneklerine göz attıktan sonra D650 üzerinden 694,8 kilometreyi tamamlayarak 8 saat 56 dakikada Antalya’ya ulaşabilirsiniz.

  • Bodrum

Bodrum Kalesi’ne sahip manzarası ile Kumbahçe Plajı, Bodrum’un en popüler plajları arasında bulunan Bitez Plajı, mavinin bütün tonlarına sahip olan Akyarlar Plajı ile 2020 yaz tatili listenizi çeşitlendirecek ve renklendirecek olan Bodrum’a gelmeye ne dersiniz? Sessiz ve sakin bir tatil yeri değilde müziğin ve dansın tavan yaptığı bir yaz tatili istiyorsanız Bodrum sizin için çok uygun. 🙂

Bodrum erken rezervasyon otelleri: La Blanche Island Bodrum, Armonia Holiday Village & Spa, Thor Exclusive ve Tui Magic Life Bodrum.

Bodrum’da gezilecek en iyi yerler yazısı için tıklayınız.

  • Alanya

Sadece denizi ve plajı değil, turistik yerleri ile de ön plana çıkan Alanya, 2020 yaz tatili için hem kültür turizmini hem de deniz keyfini ayaklarınızın altına seriyor. 🙂 Alanya Arkeoloji Müzesi‘nde Alanya’nın tarihi geçmişine ait eserleri yakından görebilirken, Aytap’da hem antik şehri gezebilir hem de Aytap koyu kamp deneyimini yaşayabilirsiniz. Aynı zamanda, Korakesion Sahili‘nde masmavi denizin ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz. Erken rezervasyon fırsatlarına bakarak, Alanya araç kiralama seçeneklerinden faydalanabilir ve dolu dolu bir 2020 yaz tatili geçirebilirsiniz.

Yaz Tatili İçin Yurt Dışında Gidilecek Yerler
  • Halkidiki

2020 yaz tatili için yurt dışında bir yerlere gitmek istiyorsanız Kassandra, Sithonia ve Athos isimli üç kısımdan oluşan Halkidiki Adaları’na gitmeye ne dersiniz? Yunanistan’ın en güzel adaları arasında yer alan Halkidiki’ye üstelik araba ile de gidebiliyorsunuz. Eğer araba ile uzun yolculuğa çıkmayı seviyorsanız, yol üstünde yeni yerler keşfetmekten hoşlanıyorsanız, işte 2020 yaz tatili için planınız hazır. 🙂 Üç bölgenin üçü de çok farklı olduğundan sizi harika bir macera bekliyor diyebiliriz. Deniz güzelliğinden bahsetmemize sizce gerek var mı? 😉

Detaylı Halkidiki turu yazısı için tıklayınız.

  • Marsilya

Akdeniz’in en meşhur liman şehirlerinden biri olan Marsilya, 2020 yaz tatili sırasında gönlünüzü kaptırabileceğiniz yerlerden birisi. 🙂 Fransa’nın güneyinde bulunan Marsilya’da hem tarihi yerleri gezebilir hem de güzel plajlarda güneşin tadını çıkarabilirsiniz.

Marsilya Gezi Rehberi için tıklayınız.

Yorum ekle