Yolcu360 Blog
2018 Mercedes S Serisi
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > En Moda Otomobil Renkleri | En Trend Otomobil Renkleri

En Moda Otomobil Renkleri | En Trend Otomobil Renkleri

En moda otomobil renkleri neler, otomobillerde hangi renk seçenekleri var, markalar en çok hangi renkleri tercih etti merak ettik; araştırdık… Sizde araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak, istediğiniz marka bir aracı deneyimlemeye ne dersiniz?

En Moda Otomobil Renkleri

Otomobil alırken önemsediğimiz konuların başında yakıt tüketimi, rahatlığı, kalitesi gibi özelliklerin yanında rengi geliyor. Sonuçta, sürekli olarak kullandığımız otomobilin rengi bir yandan kimliğimizi, kişiliğimizi açığa çıkaran bir özellikken diğer yandan da tercihlerimizdeki elit yanı yansıtıyor. Herkesin renk tercihi de türlü türlü farklılıklar gösteriyor şüphesiz. Farklılıklara rağmen sektör içerisinde her yıl öne çıkan, tercih edilen renkler de moda kabilinden bir durumla ortaya çıkıyor. Otomobillerde sık göreceğimiz renkleri derlemeye çalıştık.

Euro NCAP 2020 Kriterleri Neler yazısı için tıklayınız.

Otomobilde Renk Önemli

Dedik ya otomobilin rengi bir anlamda kimliğimizi de yansıtır diye. İşte tam da bu yüzden otomobiln rengi aslında çok önemli. Ama aradığınız her modeli de istediğiniz renk seçeneğiyle bulamayabilirsiniz. Yine de size uygun modelde ve renkte bir araç mutlaka vardır.

Araç renk tercihlerinde beyaz, siyah, gri ve gümüş renkler klasik olarak mevcutlar. Uzun süredir sık kullanılan ve tercih edilen renkler arasında yer alan bu dörtlünün hemen her tip ve modelde otomobilde rahatlıkla bulanabilir durumda olduğunu bilmelisiniz. Otomobil firmalarının çoğunun bu dörtlünün renkleri üzerinde oynamalar yaptığını da söylemeliyiz. Çok hafif bir koyuluk içeren taffeta beyazı, daha parlak ve belirsizlik katılmış lunar metalik gümüş, daha sert mizaca sahip cilalı metalik füme gibi klasik renklerin modern tonları türetilmiş durumda. Bahsettiğimiz renkleri otomobil üzerinde gördüğünüzde tercih kriterlerinizin içine rahatlıkla alacağınıza eminiz.

Bu yıl, alışkın olduğumuz renklerin farklı tonları otomobil renkleri olarak üreticiler tarafından tercih edilmiş durumda. Bu renkler arasında yakut kırmızı, yakut mavi, mineral mavisi, özellikle SUV’lerde kullanılan koyu turuncu ya da bakır rengi ilk bakışta öne çıkanlar. Bu renklerin hepsi de koyuya yakın tonlarda olduğu için otomobile ayrı bir karizma, bir etkileyicilik katıyor. Yine ortak özellik olarak, bahsettiğimiz renklerin metalik renkler olduklarını belirtmekte de fayda var.

Gri füme, cosmo mavi, vizon kahve, platin gri ve bordo ile kahverengi arasında bir yerde duran carnelian kırmızısı da seçenekler arasında. Bu saydığımız ikinci grup renkler daha koyu tonlarda. Otomobili elit bir kategoriye sokacak cinsten parlak ve koyu tonlarda olması da büyük bir avantaj.

Özellikle sportif araçlarda tercih edilen metalik mavi, kırmızı gibi canlı renkler bu yılın kataloglarında da mevcut. Tercih sıralamasında üst sıralarda yer alan bu renklerle bezenmiş araçların neredeyse tamamı birer estetik harikası görünümündeler.

Otomobil alırken renk konusunda zorlanacağımız açık bir şekilde ortada. Zira, araba renkleri çeşitlilik gösteriyor. En trend otomobil renkleri ise eskiye oranla biraz daha yenilikçi görünüyor. 

İstanbul araç kiralama fiyatları için tıklayın!

İzmir araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Ankara araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Yorum ekle