Yolcu360 Blog
2018 TESLA Satış Rakamları Açıklandı
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > TESLA Pazarı Kapattı! | Araç Kiralama | Araba Kiralama

TESLA Pazarı Kapattı! | Araç Kiralama | Araba Kiralama

Sizin favori araç markanız ne? Birçok kişiye sorduğumuzda Tesla cevabını aldık. 🙂 Ne kadar satıyor? En çok ön plana çıkan modeli nedir? Elektrikli araç modelleri nasıl? Hepsini bu yazıda bulmak mümkün. Araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak TESLA tercih etmek isteyenler buraya. 🙂 2018 Tesla satış rakamları açıklandı. Buna göre TESLA satışları, tüm zamanların en fazla elektrikli araç satışları.

TESLA Satıyor!

TESLA araçlar ne kadar satılıyor olabilir? Hemen söyleyelim, elektrikli araç pazarında en çok bu marka satıyor. Özellikle ABD pazarında otomotiv tarihini yeniden yazıyor. O derece yani… 2018 yılının son çeyreğinde tüm rakiplerini geride bıraktı. Açık ara fark attı.Toplamda 90.700 adet sattı.

Elektrikli araç pazarında Mercedes, Lexux, BMW gibi çok güçlü rakipler var. Hatta gerçek oto incelemeler yapıldığında teknik anlamda da konfor anlamında da bazı Mercedes ve BMW elektrikli seçeneklerinin TESLA’yı soladığını söyleyebiliriz. Ancak elektrikli arabanın adı TESLA oldu. Erken kalkan yol aldı. Bir işin Elon Musk dehası ile müthiş pazarlama stratejisi de var tabi. Neyse sonuçta 2018’de dünyanın en çok satan elektrikli arabası TESLA oldu.

2018 TESLA Satış Rakamları Açıklandı

Pazarı Kapattı!

Marka, 2018 yılının son çeyrek üretim ve satış rakamlarını açıkladı. Yapılan açıklamaya göre 86 bin 555 adet üretim ve 90 bin 700 adet satış söz konusu oldu. Tesla Model 3 145 bin 846 adet, Tesla Model S ve Model X: 99 bin 394 adet sattı.

ABD’de İşler Değişiyor!

ABD’de %100 elektrikli araçlara nakit teşviği sunuyordu. Ancak 2019 itibariyle bunu yarı yarıya kısma kararı aldı. Artık ABD tüketicisi için TESLA modelleri o kadar da avantajlı olmayacak. TESLA yönetimi de bu kesintiye karşılık olarak tüm modellerde 2 bin dolarlık bir indirim yaptı.

Neden yolcu360.com?
  • Araç kiralama için ödüllü misafir hizmetleri ile dilediğiniz her an ulaşabileceğiniz bir online sistem sunar.
  • Gideceğiniz yer kapsamında rent a car için planlarınız değişirse koşulsuz iptal hakkı verir. Böylece planınız değiştiğinde iptal hakkı konusunda endişelenmenize gerek kalmaz.
  • Yola çıkacağınız şehirde kiralık araç için kredi kartına 9 taksitle araç kiralama yapabilirsiniz. Taksit sayesinde ödeme konusunda zorlanmazsınız. Tatilinizde ulaşım konusunda kafanızda rahat olur.
  • Araç kiralamak için online olarak sadece akıllı telefonunuzla bile araba kiralama işlemlerini tamamlayabilirsiniz. Bu sayede zamandan tasarruf edersiniz.
  • Sistem üzerinden bir bölgedeki örneğin İstanbul’daki en uygun fiyatlı kiralık araç seçeneğini bir kaç saniye içinde görüntüleyebilirsiniz. Sizin için en uygun fiyatlı araç seçeneklerini saniyeler içinde görüntüleyerek vakit kaybetmezsiniz.
  • Gideceğiniz şehirdeki oto kiralama için fiyatları karşılaştırabilirsiniz. Yolcu360  neredeyse Türkiye’nin her şehrinde araç kiralama opsiyonuna sahip olduğundan, kolaylıkla istediğiniz şehirde dilediğiniz aracı bulabilirsiniz.
  • Kiralık araba için birden fazla rent a car firmasının müsait araç listesine tek web sayfası üzerinden erişim sağlayabilirsiniz. Bol seçenek içerisi de istediğiniz aracı bulabilir ve seyahatinizi zevkli kılabilirsiniz.
  • Rent a car kapsamında çok zengin bir seçenek havuzu içinden seçim yapabilirsiniz.
Tesla diyince…

Akla ilk gelen kişi Elon Musk oluyor değil mi? 🙂 Yıl 2003 olduğunda Martin Eberhard ve Marc Tarpenning isimli iki mühendis Tesla Motors’u kurdu ve şirketin ilk hedefi elektrikli arabaların ilk seri üreticisi olmaktı. Elon Musk’da bunu destekliyordu ve 2004 yılında bu projeye adım attı. İlk elektrikli arabalarının dizaynında temel bir rolü olan Elon Musk,  2006 yılında Global Green 2006 ödülleri kapsamında Tesla Roadster dizaynı için tasarım ödülünü kazandı. Ama en iyi projesi Model S oldu diyebiliriz.

2014 yılında Model S 85D ve P85D tanıtıldı. Bu modelin en iyi özelliklerinden biri çift motora sahip ilk elektrikli araba olması. Model S P85D, 691 beygire sahip olmasının yanı sıra  harika bir otopilot sistemi ile zengileştirilmiş. İleri bakan kamera, radar ve aktif olarak etrafı tarayan 360 derecelik ultrasonik sensörler ise Model S’i daha donanımlı kılıyor. Model S’in otomatik bir şekilde şerit değiştirebilmesi ve yayları algılayabiliyor olması, araç sürüşünü daha güvenilir hale getiriyor. Ayrıca Model S, güçlü bir pil performansı ile Tesla kullanıcılarının kalbini çeliyor. 2013, 2014 ve 2015 yıllarında Model S, Consumer Reports tarafından üç kez dünyadaki en iyi araba seçilmesi ise modelin kalitesini tekrar tekrar kanıtlıyor diyebiliriz.

Yorum ekle