Yolcu360 Blog
2018-Mazda-RX-8-

2018 Spor Araba Modelleri

Otomobillerin tamamı ihtiyaçtan kaynaklı satın alınıyor ama tüm markaların modelleri arasında her daim keyif için satın alınabilecek spor modeller de bulunuyor. Tek kapılı olmaları, aileye uygun olmamaları gibi bazı nedenlerden sıklıkla tercih edilen otomobil tiplerinden olmasalar da her sürücünün aklında mutlaka bir spor araba modeli de var. Biz de bunlardan bazılarına ve teknik özelliklerine bakmak istedik.

Citroen DS3

2018 model Citroen-DS3

Göz alıcı tasarımı ve sanki olduğu yerde zıplamaya başlayacakmış izlenimi yaratan görünümüyle Citreon’in göz bebeği otomobillerinden biri DS3. Hatta o kadar iyi ve bu iyilikten kaynaklı tercih edilebilir olmuş ki neredeyse kendi başına marka olma yolunda ilerliyor. 1.4 lt, 1.6 lt ve 2.0 lt motor seçenekleri bulunan DS3’ün dizel seçeneği de bulunuyor.

Genesis Coupe

Genesis Coupe

Koreli otomobil devi Hyundai’nin 2008 yılında, premium araçlar kategorisinde tasarladığı ve sonradan markalaşan otomobili Genesis Coupe estetik görünü ve havalı duruşuyla fark yaratıyor. 2.0 lt’lik motora sahip otomobil, 100 km’lik hıza 7 saniyede ulaşıyor.

Infiniti G35

Infiniti G35

Infiniti G35 de Japon devi Nissan’ın premium modellerinden. Epeyce lüks sayılabilecek bir tasarıma ve görünüme sahip. 3,5 lt’lik V6 motoruyla 100 km’lik hıza 5,8 saniyede ulaşan Infiniti G35, Nissan’ın lüks otomobiller konusunda ortaya çıkardığı en iyi işlerden biri olarak kabul ediliyor.

Peugeot RCZ

Peugeot RCZ 2018

1 kez Yılın Coupe’si, 5 kez de En İyi Spor Arabası ödülüne layık görülen RCZ, Peugeot’un benzersiz tasarım anlayışıyla ortaya çıkarılmış. Piyasadaki hiçbir modele benzemeyen, kendine ve Peugeot’a has izler taşıyan RCZ’nin 1.6 lt benzinli ve 2.0 lt dizel motor seçenekleri bulunuyor.

Mazda RX8

Mazda RX8

En iyi spor arabalar listesi olur da Mazda RX8 listede yer almaz mı? Alır tabi ki. Üretimine 1971 yılında başlanan RX serisi, zaman içerisinde geçirdiği evrim, yenilik ve güçlendirmelerle günümüzün en çok tercih edilen spor arabalarından biri konumunda. Estetik görünümüyle asfaltın üzerinde kayarmışçasına giden RX8 240 km/s hıza da ulaşabiliyor.

Alfa Romeo Brera – Spider

Alfa Romeo Brera – Spider

Neredeyse, ürettiği her araçla isminde söz ettirmeyi başaran Alfa Romeo’nun gurur kaynaklarından biri de Brera – Spider modeli. 2.2 lt ve 3.2 lt benzinli seçenekleri yanında 2.4 lt’lik dizel motor seçeneği de bulunan Brera, tasarımındaki güçlü ve estetik görünüm ile ön plana çıkmayı başarıyor.

Mercedes SLK 200

Herhangi bir James Bond filminde kullanılabilecek kadar iyi niteliklere sahip SLK 200, Mercedes’in küçük araçlarından. Piyasaya çıktığı 2008 yılından bu yana tercih edilebilir spor arabalar listelerinde üst sıralarda yer alıyor. 2 kişilik estetik görünümü, güçlü motoru ve isminin başındaki Mercedes ibaresiyle ilk akla gelen spor arabalardan biri.

 

Yorum ekle