Yolcu360 Blog
Range Rover Velar
Range Rover Velar 2018 modeli
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > Range Rover Velar D240 İncelemesi

Range Rover Velar D240 İncelemesi

Range Rover Velar D240 hakkında bilgi arayanlar için aracı enine boyuna inceledik… Range Rover Velar D240 incelemesi için okumaya devam edin…

Range Rover Velar D240 İncelemesi

Range Rover Velar D240 modeli 2018’in en havalı ama en çok da en konforlu modellerinden biri. SUV modası esip gürlerken ya da yerden yüksek otomobiller en popüler dönemini yaşarken bu akımın belki de en güçlü bir kaç oyuncusundan biri 2018 Range Rover Velar D240 modeli. Peki, Range Rover Velar D240 kaç para, nasıl görünüyor, tasarım ve performans detayları neler.

Range Rover Velar D240 İncelemesi İçin Detaylar

Range Rover markası altında çıkan model Evoque ve Sport modelleri arasında konumlanıyor. Eleştirmenlere göre, konsept bir otomobil gibi tasarlanmış bu nedenle sahibini çok özel hissettiriyor ancak seri üretim bir otomobil.

Neden Range Rover Velar D240 Üretildi?

Bilindiği gibi Range Rover ve Land Rover ailesi geniştir. SUV araç segmentinde de iddialıdır. Ancak marka, çizgisini bozmada farklı bir ürün sunma isteğiyle Range Rover Velar D240 modelini geliştirdi. Bu aslında biraz da pazar da küçük bir payı nokta atışı hedeflemek olarak yorumlanabilir. Farklı bir SUV arayan premium tüketici payı. İşte tam da bu pazar için üretildi yeni Range Rover Velar D240.

Land Rover’ın En Airodinamik Aracı

Range Rover Velar D240 modelinde boyutlar biraz küçültülmüş ama kaslı görünüm hala heybetli duruş sergiliyor. Araç 4003mm uzunluğa, 2874mm dingil mesafesine sahip. Range Rover Veların yüksekliği ise 1665mm. Aracın bu nispeten küçülmüş boyutları da onun aerodinamizmine katkı sağlıyor. Ayrıca 0-3 Cd sürtünme katsayısı olan araç, gerçekten çok aerodinamik.

Range Rover Velar D240 Tasarım Özellikleri Nasıl?

İri ve öne çıkan ön ızgara, dinamik far tasarımı, arkaya doğru alçalan tavan çizgisi, gövdeye gizlenen kapı kolları, ince stop lambaları oldukça etkileyici bir görünüm sunuyor. Ancak arkaya doğru camların küçülmesi özellikle arka kısımda iç mekan aydınlığından biraz çalmış.

Range Rover Velar D240 İç Mekan Tasarımı Nasıl?

Öncelikle alıştığımız Range Rover ve Land Rover modellerinden biraz daha küçük bir alan var. Ancak yine de hem önde hem de arkada çok konforlu bir biçimde oturuluyor. 10 inç genişliğindeki dokunmatik ekran, tamamen kaliteli malzeme ve işçilikle donan iç mekanı daha da keyifli kılıyor. Direksiyon arkasında da 12,3 inç genişliğinde dijital gösterge grubu var. Direksiyondaki dokunmatik kumanda ayarı, orta konsoldaki diğer detaylar konforlu ve keyifli bir sürüş deneyimi yaşatıyor.

Range Rover Velar D240 bagaj hacmi 673 litre. Ancak arka koltuklar çok kolay bir şekilde yatıyor ve bu durumd a tam 1731 litre saklama alanı doğuyor.

Range Rover Velar Sürüş Özellikleri Nasıl?

Direksiyonun geri bildirimleri çok başarılı, elektronik havalı süspansiyon, ve sürücünün isteğine göre sertleşen süspansiyon da önemli. Eco, comfort, sport gibi modların yanı sıra çamur modu, kum modu, snow modu gibi ayrı sürüş modları da var. Bu arada 2018 model Velar elbette 4 tekerden çekişli. 8 ileri otomatik şanzımanın standart olarak sunulduğunu da ekleyelim. Ayrıca direksiyon arkasındaki kulakçıklardan vites değişimini hızlı bir şekilde yapabiliyorsunuz.

Range Rover Velar’ın Motoru Nasıl?

Motor konusunda araç elbette standartların epey üstünde. Motorun hızlanma ve yaktı tüketimi dengesi başarılı ancak hız meraklılarına 3,0 litrelik dizel seçenek tavsiye edilebilir.  

Otomatik Dizel Range Rover Velar D240 Motor Teknik Özellikleri

Motor tipi: Sıralı, turbo, önde uzunlamasına.

Yakıt: Dizel

Silindir -Subap Sayısı: 4/16

Maksimum Güç: 177 kW/ 240 Hp 4000d/d

Maksimum Tork: 500 Nm1500 d/d

0-100km Hızlanma: 7,3sn

Maksimum Hız: 217km/s

Aktarma: 4X4

Range Rover Velar D240 Rakipleri Kimler?

Porsche Macan, modelin en güçlü rakibi. Dinamik tasarım ve kaliteli iç mekan konusunda Velar’ı zorlar. Ancak Porsche Macan’da 2,0 dizel motor seçeneği yok. Bu da Range Rover Velar’ın elini güçlendiriyor.

Range Rover Velar’ın rakiplerinden biri de Jaguar F-Pace modeli. Bu iki araç için benzer demek yanlış olmaz. Zira her ikisi de dinamik bir görünüm, benzer süspansiyon notaları ve motor gücü sunuyor. Burada fiyat bazlı karar verilebilir.

Range Rover Velar Kaç Para?

Range Rover Velar D240 modelinin fiyatı da çok merak ediliyor. Range Rover Velar’ın fiyatı 635,450 TL’den başlıyor. Bir yıllık bakım maliyeti ise ortalama 1.100 Euro. Aracın bakım aralıkları da 34 bin km gibi.

Range Rover Velar Ne Kadar Yakıyor?

Şehir dışında ortalama 5,1 lite, şehir içinde 7,2 litre yakıt tüketiyor. Fabrika verilerine göre Range Rover Velar yakıt tüketimi ortalaması 5,8 litre.

Araç kiralama ve kiralık araba seçenekleri için tıklayın.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Yorum ekle