Yolcu360 Blog
2018 Model Honda Accord
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > 2018 Model Honda Accord İnceleme

2018 Model Honda Accord İnceleme

2018 model Honda Accord incelemesi ile aracın içine dışına baktık. Yeni Honda Accord tasarım özellikleri ve motoru gibi detayları inceledik.

2018 Model Honda Accord İnceleme

Japon otomobil devi Honda’nın hem tasarımında hem de iç aksamında yaptığı değişikliklerle piyasaya sürdüğü Honda Accord daha şimdiden tercih edilebilirlik listelerinde üst sıralara doğru tırmanmaya başladı. Neredeyse her anlamda genişleyen Accord’un ülkemizde de beğeni ile karşılandığını belirtelim.

2018 Model Honda Accord Tasarım Özellikleri

Accord’un tasarımı baştan sona elden geçirilmiş durumda. Yeni haliyle daha etkileyici ve karizmatik duran Accord’un, ince tasarımlı LED aydınlatmalar ve LED sis farları ile birlikte sunulan özel tasarım krom ızgarası ilk dikkat çeken öğelerden. Civic ile başlayan yenilenme sürecini Accord ile devam ettiren Honda yapısal olarak da aracı yenileyerek %3 daha aerodinamik hale getirmiş. Bu da hava tiplerine ve hıza göre aracın daha az sarsıntı hissetmesini ve dış uğultunun içeriden daha az duyulmasını sağlıyor. Ayrıca Accord’da iç hacmin genişlediğini ve bagaj hacminin de 473 lt’ye çıkarıldığını belirtelim.

Honda Accord Motoru Nasıl?

1,5 lt motor ile piyasaya sunulan Accord’un 2,0 lt’lik motor seçeneğinin de olacağı Honda tarafından duyuruldu. 192 beygirgücüne sahip 1,5 lt’lik motorun daha önceleri ülkemizde satışta olan 2,0 lt’lik motorlara oranla yakıt tüketiminde fazlasıyla cimri olması yukarıda bahsettiğimiz tercih edilebilirlik açısından Accord’u üst sıralara taşımaya başlamış durumda. Accord’un hybrid bir modeli olduğunu da belirtmeden geçmeyelim.

Ön kısma monte edilen McPherson süspansiyonlarla desteklenen Accord’un, kendinden önceki modellerin arasında en çok öne çıkanı olduğunu de belirtelim.

Teknoloji

Genel olarak bakıldığında ön panelde çok fazla değişiklik yok gibi durmakla birlikte farklı bir yapısı da bulunuyor. 7”’lik yatay tablet olarak konumlandırılan multimedya ekranı Honda Link yazılımı ile birlikte sunuluyor. Telefon yanıtlama, bluetooth bağlantı gibi pek çok özelliğin yanında standart Honda uygulamaları ve araç içi kontrolleri bu tabletten yapılabiliyor.

Accord’da 180 ile 450 Watt ses sistemleri arasında seçim yapabileceğiniz gibi 6 ya da 10 hoparlör seçenekleriniz de bulunuyor.

Bu arada, yeni Accord’da Honda Sensing sistemi standart olarak bulunuyor. Çarpışma önleyici fren sistemi, düşük hızda takip özellikli adaptif cruise control (ACC), şerit yardım sistemi (LKAS), trafik işaretlerini tanıma sistemi (TSR) ve RDM’ye sahip Honda Sensing geleceğin otomobilleri konusunda önemli aşamalardan biri olarak kabul ediliyor.

LX, Hybrid, Sport, EX, EX-L ve Touring olmak üzere 6 farklı Accord model seçeneğiniz mevcut. Bu modellerde 1,5 lt, 2,0 lt ve Hybrid seçeneklerinin olduğunu da belirtelim.

 

Yorum ekle