Yolcu360 Blog
2018 Model BMW X3

2018 Model BMW X3 İncelemesi

2018 Model BMW X3 nasıl görünüyor, Yeni X3’ün tasarımı nasıl? BMW X3 2018 modelinin teknik özellikleri neler?

2018 Model BMW X3 İncelemesi

Otomobil devi BMW, en önemli modellerinden biri sayılan X3’ü yenilenmiş versiyonuyla bu yıl piyasaya sürdü. Pek çok yeniliği ve tasarım farklılıklarını içerisinde barındıran X3’ler yılın gözdesi ödülüne adayları arasında yer alıyor bizce. Kendine has karizmasıyla ortalığı kasıp kavuracak bir yapıya dönüştürülen X3, BMW için de medar-ı iftihar’lık bir konumda bulunuyor.

BMW X3 Teknik Özellikler

BMW yeni versiyon X3’ü sDrive20i, xDrive20d ve güçlendirilmiş performanslı M40i olarak tasarlamış. 170 HP’lik sDrive20i ve 190 HP’lik xDrive20d ye karşılık M Performance ailesinden gelen M40i’nin 360 HP’lik motor gücü bulunuyor. 100 km’de ortalama 8,4 litrelik yakıt tüketimiyle de sınıfının başarılı modelleri arasında yer alıyor M40i. Her tip yolda yüksek seviyeli sürüş dengesi, yüksek hassasiyetli kullanım özellikleri ve etkileyici görünüşüyle sınıfındaki modeller arasında açık ara öne çıkıyor.

BMW X3 Tasarım Özellikleri

X3’ün yeni tasarımını ilk kez gördüğünüzde kaba tabiriyle ve tam anlamıyla “gaza geliyorsunuz”. İnce ince işlenmiş ayrıntılar, karizmatik görünüm ve otoriter bakışıyla “atla, gidelim” der gibi görünüyor insana. Kısa ve uzun farları ile sinyal lambaları tamamen LED teknolojisiyle donanmış durumda. Akustik olarak dizayn edilmiş iç tasarımı ise hangi hızda ve koşulda olursanız olun size içerideki sessizliğin garantisini veriyor.

BMW Individual ince tanecikli kaliteli Merino deri koltuk kaplamaları, kontrast renklerde ve prizma dikiş seçeneklerine de sahip.

X3 Teknolojisi

iDrive sistemi ile öğrenebilen akıllı yapısı, sürücü alışkanlıklarını ve hareket biçimlerini takip edip, yakıt tüketimini ve performansı optimize edebiliyor. Son dönemde yeni nesil araçlarda sabitlenen asistan özellikleri X3 içerisinde de bulunuyor.

Ön koltukta oturanlar için X3’te ilginç ve yenilikçi bir özellik de mevcut. Yalnızca parmak hareketleriyle müziğin sesini kısıp açabileceğiniz gibi önceki ve sonraki şarkılara geçebiliyor, gelen aramaları tek bir parmak hareketiyle kabul ya da red edebiliyorsunuz.

Harman Kardon tarafından üretilen 16 hoparlörlük ses sistemi ile konser salonu deneyimi yaşarken, 4G LTE Wi-Fi modem ile internetten kopmadan bağlantı sağlayabiliyorsunuz.

Yeni BMW X3’te iPhone 8 ve X modelleri için kablosuz şarj ünitesi de bulunuyor.

Ama X3’teki en önemli özelliklerden biri Head-Up Display özelliği. Bu sistem sayesinde sürüş ile ilgili bilgiler, navigasyon, telefon ve müzik listeleri sürücünün görüş alanındaki cam üzerine yansıtılıyor. Böylelikle maksimum dikkat ile tam sürüş performansı amaçlanıyor.

12 inçlik ekrana sahip BMW Connected+ uygulaması sayesinde de varış zamanınızı ailenizle paylaşmaktan, yakıt alacağınız yeri planlamaya ve akıllı telefonunuzdaki toplantı bilgilerinizi aracınızın navigasyon sistemine adapte etme seçeneğiniz de bulunuyor.

 

Yorum ekle