Yolcu360 Blog
20 Yıl Sonra Otomobiller Nasıl Olacak?
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > 20 Yıl Sonra Otomobiller Nasıl Olacak?

20 Yıl Sonra Otomobiller Nasıl Olacak?

Arabanın gaz-fren pedalı zemine gömük olsa/ kol dayama konsolunu aynı zamanda dokunmatik kumanda olarak kullansak/ koltuklara dokununca arabanın radyosu açılsa ya da koltuklarda parmağınızla daire çizince klima kapansa…

20 Yıl Sonra Otomobiller Nasıl Olacak?

20 yıl sonra otomobiller nasıl olacak? Geleceğin otomobilleri nasıl olacak? Geleceğin otomobil teknolojilerinden bazılarını sizin için listeledik. Çok şaşırtıcı detaylar var. 

Zemine gömülebilen pedallar

iNext konsepti Boost (manuel kontrol) ve Ease (otonom kontrol) arasında geçiş yapmaya imkan verecek şekilde tasarlandı. Bu da pedallar zemine gömük demek. Yani ayağınızın baskısını hisseden ama aşağı doğru hareket etmeyen bir pedal sistemi tasarlanmış. 

Fazla işlevsel bir kol dayama kolu

Ön oturma alanındaki kol dayama kolu, bir otomobilde epeyce konforlu bir detaydır. Bu detayın sadece kolunuzu dayamaya yaramadığını ona dokunarak araçtaki pek çok komuta erişebildiğinizi düşünün. Telefonu yanıtlamak, radyoyu açmak, klimayı kapatmak gibi… 

Koltuk kumaşı dijital ekran gibi

Arka koltukta otururken koltuğun döşemesine parmağınızla bir daire çizerek camları açsanız ya da bagaj kapağı açılsa…İşte sıradaki teknoloji bunu içeriyor. 

Otomotiv endüstrisi durmadan çalışıyor. Özellikle Çin’de çok acayip işler yapılan Ar-Ge merkezleri var. Bu saydıklarımız, kulağınıza fazla geldiyse size şöyle bir örnek verelim: ilk motorlu arabaların yola çıktığı 1800’lerde yolu aydınlatmak için arabanın önünde bir kandil oluyor ve bunun içine mum veya gaz lambası konuyordu. 

 

Yorum ekle